Reuzu eth0 en LMDE

La uzantoj de LMDE vi eble renkontos tre kuriozan situacion en la agordo de la retkarto.

Kutime la defaŭlta retinterfaco en Debian, ubuntu kaj aliaj, estas et0, sed dum instalado LMDE ĉi tiu nombro funkcias kaj fariĝas et1. En mia kazo, mi havas 2 retajn kartojn, et0 y et1, ili fariĝas et1 y et2 respektive.

Mi komencis serĉi kaj la solvo, kiun mi trovis por tio, estas forigi la pakaĵon  dnet-ofta se instalita.

$ sudo aptitude purge dnet-common

Ni rekomencas kaj ĉio devas funkcii denove.


La enhavo de la artikolo aliĝas al niaj principoj de redakcia etiko. Por raporti eraron alklaku Ĉi tie.

3 komentoj, lasu la viajn

Lasu vian komenton

Via retpoŝta adreso ne estos eldonita.

*

*

  1. Respondeculo pri la datumoj: Miguel Ángel Gatón
  2. Celo de la datumoj: Kontrola SPAM, administrado de komentoj.
  3. Legitimado: Via konsento
  4. Komunikado de la datumoj: La datumoj ne estos komunikitaj al triaj krom per laŭleĝa devo.
  5. Stokado de datumoj: Datumbazo gastigita de Occentus Networks (EU)
  6. Rajtoj: Iam ajn vi povas limigi, retrovi kaj forigi viajn informojn.

  1.   Karolo-Xfce diris

    Saluton Elav. Mi faris, reinstalis, sed ĝi daŭre montris "Auto eth1". Neniel, ĝi ne influas min, ĉar mi havas nur retan karton.

    1.    elav <° Linukso diris

      Mmm tiel stranga. Ĝi funkciis por mi .. Ĉiuokaze ..

  2.   quique diris

    Saluton elav,

    Estas privilegio ĝui la scion, kiun vi celas vastigi kaj dividi. Tre bona laboro.
    Mi kontrolis, ĉu la dnet-komuna pakaĵo estis instalita defaŭlte en LMDE - ĝi ĵus anstataŭigis Ubuntu Lucid en mia komputilo - kaj, anstataŭe, la kabligita retinterfaco ankaŭ aperas kiel eth1 en mia administranto (Reta Administranto) 0.8.4).

    Plej bondezirojn.