Artikel 11 lan 13 UE bakal ngganti cara nuduhake informasi

hak cipta-erwfgs

Uni Eropa arep nulis maneh rong hak cipta aturan hak cipta, yaiku meksa Google, Facebook lan layanan web liyane kanggo nuduhake penghasilan karo industri kreatif lan mbusak konten sing duwe hak cipta ing YouTube utawa Instagram.

Negosiasi saka Uni Eropa, Parlemen Eropa lan Komisi Eropa nggawe kesepakatan sawise negosiasi sedina.

Komisi kasebut, badan eksekutif Uni Eropa, ngluncurake debat kasebut rong taun kepungkur lan ujar manawa aturan kasebut kudu direvisi kanggo nglindhungi warisan budaya. blok kasebut lan priksa manawa penerbit, penyiar lan seniman dibayar kanthi cukup.

«Ana kesepakatan babagan hak cipta! Wong Eropa pungkasane duwe aturan hak cipta modern sing diadaptasi karo jaman digital kanthi tunjangan nyata kanggo kabeh: hak dijamin kanggo pangguna, imbalan sing adil kanggo para kreator, kejelasan aturan kanggo platform »Said Andrus Ansip, kepala sektor digital ing Uni Eropa.

Ing aturan anyar, Google lan platform online liyane kudu ndhaptar perjanjian lisensi karo sing duwe hak, kayata musisi, pemain, panulis, penerbit koran, lan wartawan, kanggo nggunakake karya kanthi online.

Pamasangan filter unggahan dibutuhake supaya pangguna ora ngunggah konten sing duwe hak cipta menyang platform nuduhake YouTube lan Facebook Google, Instagram, uga platform bareng liyane.

Google, sing wis menehi tekanan marang loro entitas lan malah menehi saran, ujar manawa bakal sinau teks sadurunge mutusake langkah-langkah sabanjure.

"Reformasi hak cipta kudu nguntungake kabeh wong, kalebu pencipta lan konsumen Eropa, penerbit cilik lan platform… rinciane bakal penting," ujare perusahaan kasebut ing sawijining tweet.

Babagan artikel 11 lan 13

Anggota legislatif Julia Reda, saka Partai Bajak Laut, ngringkes artikel sing paling kontroversial, kalebu artikel 11 lan artikel 13.

Artikel 11 lan 13

Artikel 11

Versi pungkasan artikel iki dadi adhedhasar hak cipta tambahan kanggo situs warta, katon kaya versi sing wis gagal ing Jerman, nanging Wektu iki, ora diwatesi mung kanggo mesin berita lan agregator, tegese bakal ngrusak situs web liyane.

Dadi, "mung tembung utawa kutipan cekak" saka laporan mbutuhake lisensi.

Iki kemungkinan bakal nutupi akeh potongan kode sing umume ditampilake ing sangisore tautan.

Kita kudu ngenteni kepiye pengadilan bakal menehi interpretasi ing praktik "cendhak banget", nganti hyperlink (karo ekstrak) bakal dilebokake ing kahanan sing durung mesthi legal.

Ora ana pangecualian, sanajan kanggo layanan sing disedhiyakake dening individu, bisnis cilik, utawa organisasi nirlaba, sing kemungkinan kalebu blog utawa situs web sing wis monetisasi.

Artikel 13

Negosiasi Parlemen Axel Voss nampi perjanjian kasebut antara Prancis lan Jerman:

Situs lan aplikasi komersial ing ngendi pangguna kudu ngupayakake tuku lisensi kanthi proaktif (soko sing cukup lucu lan mokal ditindakake) kanggo apa wae sing bisa didownload pangguna, yaiku kabeh konten sing dilindhungi undhang-undhang hak cipta.

Uga, meh kabeh panggonan (cilik lan anyar) dheweke kudu ngupayakake supaya ora ngunggah apa-apa nggawe salinan karya sing ora sah sing pangguna sing wis ndaftar ing platform kasebut.

Dheweke ora bakal duwe pilihan liyane kajaba ngetrapake filter unduhan, sing asile larang regane lan gampang ngalami kesalahan.

Yen pengadilan nemokake manawa lisensi utawa upaya nyaring konten ora cukup kuwat, situs kasebut bakal tanggung jawab langsung karo tindak pidana kasebut kaya-kaya tumindak kasebut dhewe.

Ancaman gedhe iki bakal nyengkuyung platform supaya tundhuk marang aturan kasebut supaya tetep ana ing sisih keamanan., sing bakal nambah pengaruh tumrap kebebasan kita ngucapake.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.