Chrome 108 kalebu mode optimasi anyar, dandan kanggo manajer sandi lan liya-liyane

Google Chrome

Google Chrome minangka browser web sumber tertutup sing dikembangake dening Google

Google ngumumake peluncuran versi anyar saka Chrome 108, versi bebarengan karo kasedhiya versi stabil saka project Chromium free, kang basis saka Chrome.

Saliyane inovasi lan mbecike bug, 28 kerentanan wis didandani ing versi anyar, akeh kerentanan diidentifikasi minangka asil saka alat testing otomatis. Ora ana masalah kritis sing diidentifikasi sing ngidini ngliwati kabeh tingkat proteksi browser lan nglakokake kode ing sistem ing njaba kothak wedhi.

Minangka bagéan saka program panemuan kerentanan kanggo versi saiki, Google mbayar 10 hadiah senilai $74,000 (salah siji saka $15,000, $11,000 lan $6,000, limang hadiah $5,000, telung hadiah $3,000 lan $2,000, loro hadiah $1,000).

Anyar anyar Chrome 108

Ing versi anyar iki desain dialog kanggo ngatur Cookies wis diganti lan data situs (disebut liwat link Cookies sawise ngeklik ing kunci ing baris alamat). Dialog wis disederhanakake kanggo saiki nampilake informasi sing dipérang miturut situs.

wis diusulake rong mode optimasi browser anyar: Ngirit memori lan Ngirit Daya, sing ditawakake ing setelan kinerja (Setelan > Kinerja). Mode kasebut saiki mung kasedhiya ing platform ChromeOS, Windows, lan macOS.

Anyar liyane sing diwenehi ing manager sandi kang saiki nawakake kemampuan kanggo masang cathetan kanggo saben sandi disimpen. Kaya tembung sandhi, cathetan kasebut ditampilake ing kaca sing kapisah mung sawise otentikasi.

Ing versi kanggo Linux saiki nggunakake klien DNS sing dibangun kanthi standar, sing sadurunge mung kasedhiya ing versi Windows, macOS, Android, lan ChromeOS. Ing Windows, nalika sampeyan nginstal Chrome, trabasan kanggo miwiti browser saiki kanthi otomatis dipasang ing taskbar.

Iki uga disorot nambahake kemampuan kanggo nglacak owah-owahan rega kanggo produk sing dipilih ing sawetara toko online (Dhaptar Belanja). Nalika rega mudhun, kabar utawa email (ing Gmail) dikirim menyang pangguna. Nambahake produk kanggo nelusuri rampung kanthi mencet tombol "Track Price" ing baris alamat nalika sampeyan ana ing kaca produk. Produk sing dilacak disimpen nganggo tetenger. Fitur kasebut mung kasedhiya kanggo pangguna sing duwe akun Google sing aktif, nalika sinkronisasi diaktifake lan layanan "Web & App Activity" diuripake.

Lkemampuan kanggo ndeleng asil panelusuran ing sidebar ing wektu sing padha ndeleng kaca liya diaktifake (ing siji jendhela, sampeyan bisa ndeleng isi kaca lan asil ngakses mesin telusur bebarengan). Sawise ngunjungi situs web saka kaca asil Saka telusuran Google, lambang kanthi huruf "G" katon ing ngarep kolom input ing bilah alamat, nalika diklik, sidebar mbukak kanthi asil telusuran sing sadurunge ditindakake.

Ing API akses menyang sistem file, kang ngidini aplikasi web maca lan nulis data langsung menyang file lan direktori ing piranti pangguna, metode getSize (), truncate (), flush () lan close () ing obyek FileSystemSyncAccessHandle wis dipindhah saka bedo menyang model eksekusi sinkron, kanthi analogi karo metode maca (). nulis (). Owah-owahan kasebut bisa nyedhiyakake API FileSystemSyncAccessHandle kanthi sinkron sing nambah kinerja aplikasi berbasis WebAssembly (WASM).

Tambien kasedhiya kemampuan kanggo ngetrapake properti CSS "overflow".»Elemen sing wis diganti sing wis ana sing digambar ing njaba wates isi, sing, kanthi kombinasi karo properti kothak tampilan obyek, bisa digunakake kanggo nggawe gambar kanthi bayangan dhewe.

Cara nginstal Google Chrome ing Linux?

Yen sampeyan pengin nginstal versi anyar browser web iki lan sampeyan isih durung nginstal, sampeyan bisa ndownload installer sing ditawakake ing paket deb lan rpm ing situs web resmi.

Linke yaiku.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.