Firefox 105 kalebu dandan stabilitas lan dandan touchpad

Logo Firefox

Firefox minangka browser web sing populer

Mozilla dirilis bubar peluncuran versi anyar saka browser web sampeyan «Firefox 105″ ing Mozilla kinerja apik, plus keuntungan padha wis diwujudake ing Linux, amarga Firefox saiki kurang kamungkinan kanggo entek memori. Ing wektu sing padha, scrolling touchpad macOS wis digawe luwih gampang diakses kanthi "ngurangi gulung diagonal sing ora disengaja adoh saka sumbu gulung sing dimaksud."

Ing Windows uga wis digawe kanthi ngganti cara Firefox nangani kahanan memori kurang. Lan iku Firefox 105 katon luwih fokus ing kinerja lan perbaikan aksesibilitas. Salah sawijining owah-owahan utama ing Firefox 105 yaiku pangurangan signifikan Mozilla ing jumlah kacilakan browser sing ora ana memori ing Windows.

Modifikasi iki, sing katon cukup prasaja, njamin proses browser utama ora kena pengaruh nalika sistem kehabisan memori. Nanging, pangolahan isi ditindakake dhisik kanggo mbebasake memori. Mungkasi proses utama nutup kabeh browser, nalika mungkasi proses isi mung nutup kaca web sing mbukak ing browser. Kajaba iku, Firefox ora bakal kehabisan memori ing Linux lan bisa digunakake kanthi luwih efisien kanggo sistem liyane nalika memori kurang.

Kanggo bagean saka versi iOS, iki ndadekke dandan cilik ing desain lan kaca ngarep, nalika versi UI nganyari Android kanggo nggunakake font standar Android. Kajaba iku, Firefox kanggo Android uga ndandani masalah mbukak tab sing dienggo bareng saka piranti Firefox liyane. Nganyari desktop lan seluler dilengkapi karo akeh patch keamanan.

Kajaba iku, uga owah-owahan lan koreksi wis digawe kang digawa metu ing print pratinjau dialog sing nduweni pilihan kanggo nyithak mung kaca saiki langsung saka iku, ing piranti Windows sing aktif tutul, Firefox saiki ndhukung gerakan tutul geser kanggo navigasi (loro driji ing trackpad geser ngiwa utawa nengen kanggo nggulung mundur utawa maju), lan nggulung ing trackpad wis apik ing macOS.

Ing bagean saka Nganyari lan patch keamanan sing ditindakake ing Firefox 105:

  • CVE-2022-40959: ngliwati watesan FeaturePolicy ing kaca transien. Nalika njelajah kerangka kerja, sawetara kaca ora duwe FeaturePolicy kanthi lengkap, sing nyebabake solusi sing bocor ijin piranti ing subdokumen sing ora dipercaya;
  • CVE-2022-40960: Kondisi balapan nalika ngurai URL non-UTF-8 ing benang. Panggunaan parser URL bebarengan karo data non-UTF-8 ora aman kanggo thread.
  • CVE-2022-40958: ngliwati watesan konteks aman kanggo cookie sing diawali karo __Host lan __Secure. Kanthi nyuntikake cookie kanthi karakter khusus tartamtu, panyerang ing subdomain sing dienggo bareng sing ora dipercaya konteks bisa nyetel lan kanthi mangkono nimpa cookie sing dipercaya saka konteks kasebut, nyebabake fiksasi sesi lan serangan liyane;
  • CVE-2022-40961: Tumpukan buffer overflow sajrone wiwitan grafis. Sajrone wiwitan, driver grafis kanthi jeneng sing ora dikarepke bisa nyebabake kebanjiran buffer tumpukan lan nyebabake kacilakan sing bisa dimanfaatake. Masalah iki mung mengaruhi Firefox kanggo Android. Sistem operasi liyane ora kena pengaruh;
  • CVE-2022-40956: Bypass basis-uri kabijakan keamanan konten. Nalika nyuntikake unsur HTML dhasar, sawetara panjalukan nglirwakake paramèter dhasar saka CSP lan nampa basis saka unsur nyuntikaken tinimbang;
  • CVE-2022-40957: Cache instruksi sing ora konsisten nalika ngumpulake WASM ing ARM64. Data sing ora konsisten ing instruksi lan cache data sajrone nggawe kode WASM bisa nyebabake kacilakan sing bisa dimanfaatake. Bug iki mung mengaruhi Firefox ing platform ARM64.

Kepiye cara nginstal versi anyar Firefox 105 ing Linux?

Pangguna Ubuntu, Linux Mint utawa turunan liyane saka Ubuntu, Dheweke bisa nginstal utawa nganyari versi anyar iki kanthi bantuan PPA browser.

Iki bisa ditambahake menyang sistem kanthi mbukak terminal lan nglakokake printah ing ngisor iki:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-security/ppa -y
sudo apt-get update

Rampung iki saiki dheweke mung kudu nginstal karo:

sudo apt install firefox

Kanggo pangguna lan turunan Linux Arch, mung mbukak ing terminal:

sudo pacman -S firefox

Saiki kanggo sing pangguna Fedora utawa distribusi liyane sing dipikolehi:

sudo dnf install firefox

para kabeh distribusi Linux liyane bisa ndownload paket binar saka link ing ngisor iki.  


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.