Iku wis dirilis lan iki fitur anyar Rust 1.73.0

logo karat

Rust minangka basa pamrograman multi-paradigma, tujuan umum, kompilasi.

Peluncuran saka versi stabil anyar saka basa pemrograman populer Karat 1.7.3, versi ing ngendi pangembang nyorot owah-owahan sing nggawe pesen kesalahan "gupuh" saiki bisa nampilake pesen khusus, uga sawetara API wis stabil, macem-macem dandan lan liyane.

Kanggo sing ora ngerti basa pamrograman iki, mesthine ngerti fokus ing safety memori lan menehi sarana kanggo entuk paralelisme dhuwur saka proyek nalika Nyingkiri nggunakake kolektor uwuh lan runtime (runtime suda kanggo initialization dhasar lan pangopènan perpustakaan standar).

Cara manajemen memori Rust padha nyimpen pangembang saka kasalahan nalika manipulating penunjuk lan nglindhungi saka masalah sing muncul amarga penanganan memori tingkat rendah, kayata ngakses area memori sawise dibebasake, dereferencing null pointer, buffer overflows, lsp.

Fitur anyar utama Rust 1.7.3

Ing versi anyar iki sing diwenehi Rust 1.7.3, kaya sing wis kasebut ing wiwitan, salah sawijining fitur anyar sing paling misuwur ing rilis iki yaiku desain ulang ing format pesen sing ditanggepi dening makro "gupuh!", yaiku panangan kesalahan standar program, sing biasane nalika ana kesalahan bakal nampilake pesen ing layar, mbusak memori lan nutup program.

Kanthi dandan ngenalaken ing release iki saiki ing teks sing ditemtokake (sing standar) ing makro panik, saiki ditampilake ing baris kapisah tanpa kuotasi, sing nggawe pesen luwih gampang diwaca lan ngilangake kebingungan nalika ana kuotasi utawa pamisah ing pirang-pirang baris, wis kasedhiya kemampuan kanggo nyelehake pesen dhewe ing baris tinimbang ing kuotasi. Salajengipun, pesen gupuh diprodhuksi dening assert_eq lan assert_ne diowahi, mindhah pesen sing dipersonalisasi lan mbusak sawetara tandha wacan sing ora perlu.

Owah-owahan liyane sing katon ing versi anyar iki yaiku adhedhasar proposal Kanthi RFC 3184 , ing endi dhasar ngusulake kemampuan kanggo langsung ngapusi tombol panyimpenan lokal saka benang LocalKey, LocalKey > lan LocalKey > kanthi nggunakake njaluk (), nyetel (), njupuk () lan ngganti () cara wis ditambahaké, kang ngilangi perlu kanggo kode initialization tambahan kanggo nilai standar sing ditemtokake kanggo benang anyar nggunakake makro "thread_local!".

Ing bagean saka dandan ing Cargo, iku stands metu sing kemampuan kanggo print variabel lingkungan kargo wis ditambahake run / bench / test ing mode verbose ekstra -vv, uga saiki nuduhake versi paket ing grafik kaping mbukak lan printing sawetara pesen bebaya tetep kanggo kolom sing ora digunakake.

Saka pangowahan liyane sing misuwur saka versi anyar iki:

  • Pindhah bagean anyar saka API menyang kategori stabil, kalebu cara lan implementasine sipat.
  • Compiler menehi logging informasi versi ing bagean ".comment", padha karo GCC lan Clang.
  • Dhukungan tingkat katelu wis dileksanakake kanggo macem-macem platform. Tingkat katelu kalebu dhukungan dhasar, nanging tanpa tes otomatis, nerbitake bangunan resmi, lan mriksa kompilasi kode kasebut.
  • Dhukungan tingkat kapindho kanggo platform target wasm32-wasi-preview1-threads wis dileksanakake. Dhukungan tingkat kapindho kalebu jaminan perakitan.
  • Ditambahake dokumentasi babagan manipulasi simbol v0.
    Stabil eksternal "thiscall" lan "thiscall-unwind"ABI.
  • Infers ngetik pola pemotongan sing ora bisa dibantah kanthi dawa tetep minangka matriks.
  • Implikasi saka sipat otomatis gawan saiki diilangi yen ana sing spesifik.

Yen sampeyan kasengsem kanggo ngerti luwih lengkap babagan iki, sampeyan bisa mriksa rincian ing link ing ngisor iki.

Akhire, kanggo wong-wong sing Interested in upgrade saka versi sadurungé saka Rust diinstal liwat rustup, sampeyan bisa njaluk versi anyar Rust 1.73.0 karo:

rustup update stable

Yen sampeyan durung nginstal Rust ing sistem sampeyan, sampeyan bisa nindakake kanthi nggunakake perintah ing ngisor iki ing terminal:

curl --proto '=https' --tlsv1.3 https://sh.rustup.rs -sSf | sh


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.