Mozilla lan Yayasan Ilmu Nasional nawakake hadiah $ 2 yuta

Desentralisasi

Bubar Wireless Innovation for a Networked Society (WINS), diatur dening Mozilla lan disponsori dening National Science Foundation wis nelpon menyang kasengsem ing bisa kontribusi kanggo solusi anyar kanggo mbantu nyambungake wong menyang internet ing kahanan angel, uga kanggo gagasan gedhe sing decentralize web.

Peserta bisa uga layak kanggo macem-macem hadiah awis sing ditawakake, kanthi total hadiah $2 yuta saka organisasi.

Gagasan kasebut amarga Mozilla percaya yen Internet minangka sumber daya umum global sing kudu mbukak lan bisa diakses kabeh wong lan nganti pirang-pirang taun isih dadi sumber daya sing ora kasedhiya kanggo kabeh wong.

"Kita nyumbang kanggo kesehatan Internet kanthi ndhukung gagasan gedhe sing nggawe web bisa diakses, terdesentralisasi, lan tahan banting," ujare Mozilla.

Saiki, 34 yuta wong ing Amerika Serikat, utawa 10% saka populasi negara, ora duwe akses menyang konektivitas internet sing berkualitas. Angka iki mundhak dadi 39% ing komunitas deso lan 41% ing tanah suku. Lan nalika bencana nyerang, mayuta-yuta wong bisa kelangan konektivitas sing penting nalika paling butuh.

Kanggo nyambungake wong sing ora nyambung lan ora nyambung ing Amerika Serikat, Mozilla nampa aplikasi dina iki kanggo tantangan WINS (Wireless Innovation for a Networked Society). Disponsori dening NSF, total hadiah $2 yuta kasedhiya kanggo solusi nirkabel sing nyambungake wong sawise bencana utawa nyambungake komunitas sing ora duwe akses Internet sing dipercaya. Nalika bencana kaya lindhu utawa angin topan nyerang, jaringan komunikasi minangka salah sawijining prasarana kritis pisanan sing bakal kakehan utawa gagal.

Disebutake manawa Calon tantangan kudu ngrancang kapadhetan pangguna sing dhuwur, jangkoan lengkap lan bandwidth ngalangi. Proyek uga kudu ngarahake jejak fisik minimal lan njaga privasi lan keamanan pangguna.

Babagan hadiah, iki diakoni kanthi prestasi sing luar biasa sajrone tahap desain (Fase 1) Tantangan lan ana sawetara.

  1. Proyek Lantern | Panggonan pisanan ($60,000)

    Senter minangka piranti ukuran gantungan kunci sing dadi tuan rumah aplikasi web desentralisasi kanthi peta lokal, lokasi pasokan, lan liya-liyane. Aplikasi iki disiarake menyang lentera liwat radio jarak jauh lan Wi-Fi, banjur disimpen ing offline ing browser supaya bisa digunakake terus. Senter bisa disebarake dening layanan tanggap darurat lan bisa diakses dening warga liwat jaringan Wi-Fi khusus sing didhukung senter.

  2. HERMES | Panggonan kapindho ($40,000)

    HERMES (High Frequency Emergency and Rural Multimedia Exchange System) minangka infrastruktur jaringan otonom. Ngidini telpon lokal, SMS lan olahpesen OTT dhasar, kabeh liwat peralatan sing cocog karo rong koper, nggunakake GSM, Software Defined Radio lan teknologi radio frekuensi dhuwur.

  3. LTE Darurat | Panggonan katelu ($30,000)

    LTE Darurat minangka stasiun pangkalan seluler sumber terbuka, solar lan baterei sing fungsine minangka jaringan LTE sing mandiri. Unit kasebut, sing bobote kurang saka 50 kilogram, nduweni server web lan aplikasi lokal sing bisa nyiarake pesen darurat, peta, pesen lan liya-liyane.
    Proyek iki nyedhiyakake jaringan sing bisa digunakake kabeh wektuutawa, sanajan kabeh sistem liyane offline. Piranti goTenna Mesh mbukak kunci konektivitas nggunakake pita radio ISM, banjur dipasangake karo telpon Android lan iOS kanggo nyedhiyakake layanan olahpesen lan pemetaan, uga konektivitas backlink yen kasedhiya

  4. GWN | Panghargaan ($10,000)
    GWN (Jaringan Tanpa Jaringan Nirkabel) njupuk kauntungan saka pita radio ISM, modul Wi-Fi, lan antena kanggo nyedhiyakake konektivitas. Nalika pangguna nyambung menyang simpul 10-pound sing tahan lama iki, dheweke bisa nemokake papan perlindungan sing cedhak utawa menehi tandha penyelamat.
  5. Angin nggunakake Bluetooth, Wi-Fi Direct, lan simpul infrastruktur fisik sing dibangun saka router umum kanggo nggawe jaringan peer-to-peer. Proyek kasebut uga duwe piranti lunak lan sistem distribusi konten sing didesentralisasi.
  6. Inisiatif Sel Portable | Panghargaan ($10,000)
    Proyek iki nyebarake 'microcell', utawa menara sel sak wentoro, sawise bilai. Proyek kasebut nggunakake radio ditetepake piranti lunak (SDR) lan modem satelit kanggo ngaktifake telpon swara, SMS lan layanan data. Uga ngidini sambungan menyang microcells tetanggan. Pimpinan proyek: Arpad Kovesdy ing Los Angeles.
  7. Ekosistem Bantuan Othernet | Panghargaan ($10,000)
    Othernet Relief Ecosystem (ORE) minangka tambahan saka fasilitas Othernet Dhruv ing Brooklyn, NY. Instalasi kasebut asale saka tradhisi jaringan bolong sing dawa ing ngendi firmware OpenWRT lan protokol BATMAN mlaku ing hardware Ubiquiti kanggo mbentuk jaringan area lokal skala gedhe. Saben pulo panyambungan bisa disambungake menyang liyane nggunakake antena point-to-point. Sakumpulan aplikasi entheng bisa urip ing jaringan kasebut. Pimpinan proyek: Dhruv Mehrotra ing New York.
  8. RAVE - Sebutan Terhormat ($10,000)

    RAVE (Radio-Aware Voice Engine) punika aplikasi seluler push-to-talk sing mbisakake komunikasi audio kanthi kasetyan dhuwur liwat sambungan Bluetooth utawa Wi-Fi saka peer kanggo peer. Multiple piranti RAVE mbentuk jaringan multi-hop sing bisa ngluwihi komunikasi ing jarak sing luwih dawa. Jangkauan RAVE bisa ditambah liwat jaringan simpul relay. Piranti daya baterei sing murah iki kanthi otomatis nyiyapake jaringan bolong sing ngluwihi akses Internet lan swara wektu nyata menyang kabeh komunitas lan komunikasi adhedhasar teks kanthi jarak mil. Proyek tanpa tahta ing Washington. Pemenang Hadiah Utama saka

 

sumber: https://blog.mozilla.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.