Mozilla saiki nampa plugin karo versi katelu saka manifest Chrome

Ora suwe kepungkur (21 November tepate) direktori addons.mozilla.org wiwit nrima lan mlebu digital plugin nggunakake versi katelu saka manifest chrome, nalika dhukungan kanggo versi kapindho manifes bakal diterusake ing mangsa ngarep, nanging ing pungkasan taun 2023, sawise ngevaluasi dinamika transisi tambahan menyang versi katelu saka manifest, kemungkinan nolak dhukungan kanggo versi kapindho. saka manifest manifest bakal dianggep.

Manifes Chrome nemtokake fitur lan sumber daya sing kasedhiya kanggo plugin sing ditulis nganggo API WebExtensions.

Miwiti karo versi 57, Firefox rampung nggunakake API WebExtensions kanggo ngembangake plugin lan mandheg ndhukung teknologi XUL. Transisi menyang WebExtensions ndadekake bisa nggabungake pangembangan plugin karo platform Chrome, Opera, Safari lan Edge, nyederhanakake porting plugin ing antarane browser web sing beda-beda lan bisa nggunakake mode operasi multithreaded kanthi lengkap (plugin WebExtensions bisa dieksekusi ing proses sing kapisah, diisolasi saka bagean browser liyane). Kanggo nggabungake pangembangan plug-in karo browser liyane, Firefox nyedhiyakake kompatibilitas lengkap karo versi liya saka manifest Chrome.

Chrome saiki lagi proses migrasi menyang versi 3 saka manifest, kanthi versi 2 ora digunakake ing Januari 2024. Tujuan utama saka owah-owahan sing digawe ing versi anyar yaiku supaya luwih gampang nggawe plugin sing aman lan berkinerja dhuwur, lan dadi luwih angel nggawe plugin sing ora aman lan alon.

Wiwit versi katelu saka manifes wis dibakar lan bakal ngrusak akeh plugin kanggo mblokir konten lan keamanan sing ora cocog, Mozilla mutusake kanggo mungkasi njamin kompatibilitas lengkap karo manifest ing Firefox lan ngleksanakake sawetara owah-owahan kanthi beda.

Antarane fitur implementasine saka manifest anyar ing Firefox:

  • Nambahake API panyaring konten deklaratif anyar, nanging ora kaya Chrome, dhukungan kanggo prilaku pamblokiran lawas saka webRequest API durung dibusak.
  • Manifes nemtokake panggantos kaca latar mburi karo varian Service Workers sing bisa digunakake minangka proses latar mburi (Background Service Workers). Kanggo kompatibilitas ing mangsa ngarep, Firefox bakal ndhukung Service Workers, nanging saiki diganti dening mekanisme kaca acara anyar, sing luwih akrab karo pangembang web, ora mbutuhake mrikso plugin lengkap, lan mbusak watesan sing ana gandhengane karo layanan Service Workers. Kaca Acara bakal nggawa plugin kaca mburi sing wis ana nganti syarat versi katelu saka manifest, nalika njaga akses menyang kabeh fitur sing dibutuhake kanggo nggarap DOM.
  • Model granular anyar kanggo njaluk ijin: plugin ora bakal bisa diaktifake kanggo kabeh kaca bebarengan (mbusak ijin "all_urls"), nanging mung bisa digunakake ing konteks tab aktif, yaiku pangguna kudu konfirmasi fungsi plugin kanggo saben situs. Ing Firefox, kabeh panjalukan kanggo ngakses data situs bakal dianggep minangka opsional, lan keputusan pungkasan kanggo menehi akses bakal ditindakake dening pangguna, sing bakal bisa milih plugin sing bakal menehi akses menyang data ing situs tartamtu.
  • Kanggo ngatur ijin, tombol "Unified Extensions" anyar wis ditambahake menyang antarmuka, sing wis bisa diuji ing Firefox saben wengi. Tombol kasebut nyedhiyakake sarana kanggo ngontrol langsung situs endi sing bisa diakses saben plugin: pangguna bisa menehi lan mbatalake akses plugin menyang situs apa wae. Kontrol ijin mung ditrapake kanggo plugin adhedhasar versi katelu saka manifest; kanggo plugin adhedhasar versi liya saka manifest, kontrol akses granular menyang situs ora dileksanakake.
  • Ngganti pangolahan panyuwunan lintas-asal: Miturut manifes anyar, skrip pangolahan konten bakal tundhuk watesan ijin sing padha karo kaca induk, skrip kasebut diselehake ing (contone, yen kaca kasebut ora nduweni akses menyang API lokasi. , banjur plugin skrip ora bakal entuk akses iki). Pangowahan iki ditindakake kanthi lengkap ing Firefox.

Pungkasan, kudu dingerteni manawa plugin kasebut bisa diuji ing versi Firefox saben wengi. Ing rilis stabil, dhukungan kanggo versi katelu saka manifest bakal diaktifake ing Firefox 109, dijadwalake tanggal 17 Januari 2023.

sumber: https://blog.mozilla.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.