Oktober 2022: Piranti Lunak Gratis sing apik, ala lan apik

Oktober 2022: Piranti Lunak Gratis sing apik, ala lan apik

Oktober 2022: Piranti Lunak Gratis sing apik, ala lan apik

Ing sasi sepuluh taun iki lan dina penultimate saka «Oktober 2022 », kaya biasane, ing pungkasan saben sasi, kita nggawa sampeyan sethitik iki kompendium, sawetara sing paling akeh publikasi sing ditampilake saka periode kasebut

Supaya padha bisa seneng lan nuduhake sawetara sing paling apik lan paling relevan informasi, warta, tutorial, manual, pandhuan lan rilis, saka situs web kita Lan saka sumber liyane sing bisa dipercaya, kayata web DistroWatch, ing Yayasan Piranti Lunak Gratis (FSF), ing Inisiatif Sumber Terbuka (OSI) Lan Yayasan Linux (LF).

Pambuka Wulan

Ing cara sing padha bisa luwih gampang tetep gaul ing lapangan saka Piranti Lunak Gratis, Open Source lan GNU / Linux, lan wilayah liyane sing ana gandhengane karo warta teknologi.

Tulisan Wulan

Ringkesan Oktober 2022

Nang FromLinux ing Oktober 2022

Apik

KaOS 2022.10: Wis dirilis lan iki wartane!
Artikel sing gegandhengan:
KaOS 2022.10: Wis dirilis lan iki wartane!
Audacity 3.2.1: A release dikempalken karo akeh fitur anyar migunani
Artikel sing gegandhengan:
Audacity 3.2.1: A release dikempalken karo akeh fitur anyar migunani
Redcore Linux 2201: Versi anyar sing kasedhiya wis teka!
Artikel sing gegandhengan:
Redcore Linux 2201: Versi anyar sing kasedhiya wis teka!

Ala

opensource
Artikel sing gegandhengan:
André Staltz ujar manawa piranti lunak gratis ora sakabehe "sustainable" 

linuwih torsi linus
Artikel sing gegandhengan:
Torvalds nuduhake rasa ora puas karo pangembang sing ngirim kabeh ing tenggat wektu 
GitHub Copilot
Artikel sing gegandhengan:
Kaya sing dikarepake Copilot wis ngasilake kode hak cipta

Menarik

Debian saiki bakal teka karo perangkat kukuh non-gratis ing installer
Artikel sing gegandhengan:
Debian saiki bakal teka karo perangkat kukuh non-gratis ing installer
LPI - SOA: Skrip Optimasi Lanjut digawe ing Bash Shell
Artikel sing gegandhengan:
LPI - SOA: Skrip Optimasi Lanjut digawe ing Bash Shell
Tux, maskot Linux Kernel
Artikel sing gegandhengan:
Linux 6.0 kalebu dhukungan kanggo AArch64, otentikasi kanggo NVMe lan liya-liyane

Top 10: Recommended Posts

  1. De todito linuxero Oct-22: Review informatif ing GNU/Linux: Kompendium warta cilik lan migunani babagan warta Linux ing sasi saiki. (Deleng)
  2. Parrot 5.1 kalebu RPi 400 dandan, ndandani, nganyari lan liya-liyane: Tinjauan fitur-fitur anyar GNU/Linux Distro fokus ing keamanan komputer. (Deleng)
  3. Ngerteni Tutorial LibreOffice 06: Pambuka LO Draw: LibreOffice Draw minangka aplikasi sing digawe kanggo dadi Drawing Manager (desain grafis vektor lan plot) saka LibreOffice. (Deleng)
  4. Git 2.38 kalebu skalar, sarana anyar sing dikembangake dening Microsoft, perbaikan lan liya-liyane: Apa anyar ing salah siji saka sistem kontrol versi paling populer lan dipercaya metu ana. (Deleng)
  5. Inklusi Rust ing Linux 6.1 wis ditindakake: Tonggak sejarah sing, sawise 31 taun, Linux bakal nampa basa liya kanggo pangembangan kernel. (Deleng)
  6. Sinau SSH: Praktek apik sing kudu ditindakake ing Server SSH:RRekomendasi lan tips nalika ngatur SSH Servering omah lan ing kantor. (Deleng)
  7. Postgres-wasm, server PostgreSQL mlaku ing browser nganggo WebAssembly: Server PostgreSQL sing mlaku ing browser lan nawakake fitur lengkap. (Deleng)
  8. OpenSSH 9.1 teka kanthi ndandani bug lan owah-owahan menyang arahan SetEnv: Kalebu ndandani kanggo macem-macem kerentanan potensial sing disebabake masalah memori. (Deleng)
  9. GPU-Viewer: Open Source Informasi Komputer Viewer: Aplikasi open source kanggo nggambarake data teknis OpenGL, Vulkan lan OpenCL kanthi rinci. (Deleng)
  10. WoeUSB-ng: Windows Bootable USB Manager saka Linux: Aplikasi sing nulis ulang saka WoeUSB asli lan ndhukung kobong Windows ISO: Vista, 7, 8.x, lan 10. (Deleng)

Njaba OutLinux

Metu saka FromLinux ing Oktober 2022

GNU/Linux Distro Rilis Miturut DistroWatch

  1. LinuxLite 6.2: Dina 31
  2. Zorin OS 16.2: Dina 27.
  3. Voyager Live 22.10: Dina 26.
  4. Alma Linux OS 8.7 Beta: Dina 26.
  5. peropesis 1.8: Dina 22.
  6. Ubuntu (Mate, Xubuntu, Kubuntu, Ubuntu Studio, Lubuntu, Unity, Budgie) 22.10: Dina 20/21.
  7. OpenBSD 7.2: Dina 20.
  8. antiX 22: Dina 19.
  9. EuroLinux 8.7 Beta: Dina 13.
  10. KaOS 2022.10: Dina 07.
  11. Red Core Linux 2201: Dina 06
  12. Linux Lite 6.2 RC1: Dina 01

Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan saben rilis kasebut lan liya-liyane, klik ing ngisor iki pranala.

Warta Paling Anyar saka Yayasan Piranti Lunak Gratis (FSF / FSFE)

  • Privasi lan kabebasan kudu dadi warisan sing kita tinggalake, dudu cara liya: 21 Oktober nandhani Dina Enkripsi Sedunia, wektu sing ngelingi akeh keuntungan saka teknologi sing ora adil (nanging saya tambah akeh). Iki wis menehi kita kesempatan kanggo nggambarake serangan anyar babagan enkripsi dening pemerintah, khususe Uni Eropa. (Deleng)

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan informasi iki lan warta liyane saka periode sing padha, klik ing pranala ing ngisor iki: FSF y FSFE.

Warta Paling Anyar saka Open Source Initiative (OSI)

  • Ing lanskap AI mbukak sing berkembang: Rilis model mbukak kaya BLOOM lan Stable Diffusion minangka lair simbolis kanggo lapangan AI mbukak. Ing sawetara wulan kepungkur, prinsip sing ndhukung pemrograman open source lan upaya liyane kanggo mbangun informasi umum ditrapake kanggo riset lan pangembangan AI. Iki minangka titik balik, lan salah siji sing pantes ditimbang dening saben wong sing peduli babagan masa depan piranti lunak sumber terbuka. (Deleng)

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan informasi iki lan warta liyane saka periode sing padha, klik ing ngisor iki pranala.

Warta Paling Anyar saka Organisasi Yayasan Linux (FL)

  • Buletin Yayasan Linux: Oktober 2022: Compendium saka warta wulan ing Yayasan Linux. Sing uga kalebu akeh nganyari sing kudu diwaca saka komunitas kita, kalebu keamanan rantai pasokan, latihan LF, LF Eropa lan liya-liyane, ing acara gedhe ing November iki.. (Deleng)

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan informasi iki lan warta liyane saka periode sing padha, klik ing ngisor iki pranala: blog, Anuncios, Rilis pers Lan Yayasan Linux Eropa.

Ringkesan: Maneka publikasi

Resumen

Singkat, kita ngarep-arep iki "cilik lan migunani warta compendium " karo highlights njero lan njaba blog «DesdeLinux» kanggo sasi kapitu taun iki, «octubre 2022», dadi kontribusi gedhe kanggo dandan, wutah lan panyebaran saka «tecnologías libres y abiertas».

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   kaya-kaya kosme ngandika

    Ringkes, lengkap lan langsung, cocok kanggo maca nalika ngopi.
    regards

    1.    Instal Linux Post ngandika

      Sugeng rawuh, Cosme. Kita bungah yen konten kasebut disenengi dening akeh.

  2.   kaya-kaya kosme ngandika

    Link menyang artikel salah:
    Sinau SSH: Praktek apik sing kudu ditindakake ing Server SSH

    Salam lan kirim apik!

    1.    Instal Linux Post ngandika

      Dibenerake, matur nuwun banget kanggo peringatan.