September 2022: Piranti Lunak Gratis sing apik, ala lan apik

September 2022: Piranti Lunak Gratis sing apik, ala lan apik

September 2022: Piranti Lunak Gratis sing apik, ala lan apik

Ing sasi kaping sanga ing taun lan dina penultimate saka «September 2022 », kaya biasane, ing pungkasan saben sasi, kita nggawa sampeyan sethitik iki kompendium, sawetara sing paling akeh publikasi sing ditampilake saka periode kasebut

Supaya padha bisa seneng lan nuduhake sawetara sing paling apik lan paling relevan informasi, warta, tutorial, manual, pandhuan lan rilis, saka situs web kita Lan saka sumber liyane sing bisa dipercaya, kayata web DistroWatch, ing Yayasan Piranti Lunak Gratis (FSF), ing Inisiatif Sumber Terbuka (OSI) Lan Yayasan Linux (LF).

Pambuka Wulan

Ing cara sing padha bisa luwih gampang tetep gaul ing lapangan saka Piranti Lunak Gratis, Open Source lan GNU / Linux, lan wilayah liyane sing ana gandhengane karo warta teknologi.

Tulisan Wulan

Ringkesan September 2022

Nang FromLinux ing September 2022

Apik

VirtualBox 7.0 Beta 1: Versi beta pisanan saiki kasedhiya!
Artikel sing gegandhengan:
VirtualBox 7.0 Beta 1: Versi beta pisanan saiki kasedhiya!
SmartOS: Sistem operasi kaya UNIX open source
Artikel sing gegandhengan:
SmartOS: Sistem operasi kaya UNIX open source
Sinau SSH: Pilihan lan Parameter File Konfigurasi SSHD
Artikel sing gegandhengan:
Sinau SSH: Pilihan lan Parameter File Konfigurasi SSHD

Ala

Grand Theft Auto VI minangka salah sawijining judhul petualangan aksi-petualangan terbuka sing paling diantisipasi lan dikembangake dening studio Rockstar
Artikel sing gegandhengan:
Kode sumber lan video GTA VI wis bocor ing web

LibreOffice saiki kasedhiya ing appstore
Artikel sing gegandhengan:
Versi mbayar LibreOffice saiki kasedhiya liwat App Store
Tiktok-a-piranti sing ngidini ndeteksi nalika mikropon laptop diaktifake
Artikel sing gegandhengan:
Raspberry Pi 4 minangka basis kanggo nggawe piranti sing bisa ndeteksi aktivasi mikropon ing laptop

Menarik

Artikel sing gegandhengan:
Google negesake komitmen kanggo mbukak sumber lan ngluncurake program hadiah bug liyane 
VirtualBox 6.1.38: Versi pangopènan anyar dirilis
Artikel sing gegandhengan:
VirtualBox 6.1.38: Versi pangopènan anyar dirilis
Czkawka 5.0.2: App kanggo mbusak file karo versi anyar
Artikel sing gegandhengan:
Czkawka 5.0.2: App kanggo mbusak file karo versi anyar

Top 10: Recommended Posts

  1. De todito linuxero sep-22: Review informatif ing GNU/Linux: Kompendium warta cilik lan migunani babagan warta Linux ing sasi saiki. (Deleng)
  2. MX Linux 21.2 "Wildflower" dilengkapi alat anyar lan salah sijine yaiku mbusak Kernel lawas: Versi anyar dirilis kanthi basis MX Linux 21. (Deleng)
  3. The LinuxBlogger TAG: Linux Post Instal saka FromLinux: A kirim ngendi sampeyan bisa sinau sethitik bab kabeh, bab salah siji editor kita (Linux Post Install). (Deleng)
  4. Titik nganyari kaping lima saka Ubuntu 20.04.5 LTS wis dirilis: Iki kalebu owah-owahan kayata dhukungan hardware sing luwih apik, nganyari kernel Linux lan liya-liyane. (Deleng)
  5. GNU Awk 5.2 teka karo maintainer anyar, dhukungan PMA, mode MPFR lan liya-liyane: Nganyari apik kanggo printah sing apik kanggo nangani Shell Scripting. (Deleng)
  6. Ngerteni Tutorial LibreOffice 05: Pambuka kanggo LO Impress: LibreOffice Impress minangka aplikasi sing digawe kanggo dadi Multimedia Slide Manager LibreOffice. (Deleng)
  7. Microsoft .NET 6: Instalasi ing Ubuntu utawa Debian lan turunane: Langkah becik kanggo nginstal lan nggunakake platform pangembangan gratis lan mbukak sumber saka Microsoft. (Deleng)
  8. Sinau SSH: Pilihan lan Parameter File Konfigurasi SSHD: Kanggo ngerti babaganminangka opsi kasebut sing ditangani ing sisih server SSH. (Deleng)
  9. Fedora 39 rencana nggunakake DNF5 minangka standarCathetan: Nggunakake DNF5 kudu nambah pengalaman pangguna lan menehi kinerja sing luwih apik kanggo ngatur piranti lunak ing Fedora Linux. (Deleng)
  10. MilagrOS 3.1: Pakaryan wis ditindakake ing versi kapindho taun iki: A dicokot bab apa anyar ing versi sabanjure gedhe iki ora resmi MX Linux Respin. (Deleng)

Njaba OutLinux

Metu saka FromLinux ing September 2022

GNU/Linux Distro Rilis Miturut DistroWatch

  1. Ubuntu 22.10 Beta: Dina 30
  2. linuxfx 11.2.22.04.3: Dina 29
  3. Spiral Linux 11.220925: Dina 27
  4. CRUX 3.7: Dina 27
  5. ExTiX 22.9: Dina 22
  6. IPFire 2.27 Inti 170: Dina 16
  7. Server UKM 10.1: Dina 14
  8. Fedora 37 Beta: Dina 13
  9. Salix 15.0: Dina 05
  10. Ubuntu 20.04.5: Dina 01
  11. Linux Saka Scratch 11.2: Dina 01

Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan saben rilis kasebut lan liya-liyane, klik ing ngisor iki pranala.

Warta Paling Anyar saka Yayasan Piranti Lunak Gratis (FSF / FSFE)

  • Anugrah Perangkat Lunak Gratis: Nominasi wong-wong sing wis nemtokake kursus kebebasan ing tanggal 30 November: Saben taun, Free Software Foundation (FSF) menehi Penghargaan Perangkat Lunak Gratis kanggo klompok individu lan proyek sing dipilih minangka ekspresi resmi saka apresiasi masyarakat. Penghargaan kasebut diwenehake ing LibrePlanet, konferensi kita kanggo aktivis, peretas, profesional hukum, seniman, pendidik, mahasiswa, pembuat kebijakan, ahli piranti lunak gratis, pamula piranti lunak gratis, lan sapa wae sing nglawan fitur anti sing nyiksa pangguna lan pengawasan pemerintah sing akeh. (Deleng)

Kanggo sinau luwih lengkap babagan iki lan warta liyane ing wektu sing padha, klik link ing ngisor iki: FSF y FSFE.

Warta Paling Anyar saka Open Source Initiative (OSI)

  • Babagan 5: Napa Debian ora bakal ngirim model AI kapan wae: Stefano Maffulli, CEO OSI, bubar mbahas aplikasi AI modern karo Mo Zhou, peneliti postdoctoral AI ing Universitas Johns Hopkins. Mo uga dadi sukarelawan Debian wiwit 2018 lan saiki tanggung jawab kanggo kabijakan pembelajaran mesin Debian, mula dheweke duwe perspektif sing menarik babagan persimpangan AI lan piranti lunak sumber terbuka. (Deleng)

Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan iki lan warta liyane ing wektu sing padha, klik ing ngisor iki pranala.

Warta Paling Anyar saka Organisasi Yayasan Linux (FL)

  • Linux Europe Foundation diluncurake kanggo ngembangake kolaborasi lan inovasi open source Eropa: Ngandika entitas anyar diatur karo rolas anggota, kanggo mbentuk project disruptive perdana lan riset asli sing nawakake wawasan anyar menyang dinamika Eropah saka open source. Adhedhasar ing Brussels, Belgia, Linux Foundation Europe dipimpin déning Gabriele Columbro minangka General Manager. Columbro bakal terus dadi Direktur Eksekutif Fintech Open Source Foundation (FINOS). (Deleng)

Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan iki lan warta liyane ing wektu sing padha, klik ing ngisor iki pranala: blog, Anuncios, Rilis pers Lan Yayasan Linux Eropa.

Ringkesan: Maneka publikasi

Resumen

Singkat, kita ngarep-arep iki "cilik lan migunani warta compendium " karo highlights njero lan njaba blog «DesdeLinux» kanggo sasi kapitu taun iki, «septiembre 2022», dadi kontribusi gedhe kanggo dandan, wutah lan panyebaran saka «tecnologías libres y abiertas».

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.