Versi stabil Python 3.12 anyar teka lan iki minangka fitur anyar

Logo Python

Python minangka basa pamrograman tingkat dhuwur.

Sawise taun pembangunan, Rilis versi stabil diumumake lan uga wiwitan fase tes alpha saka basa pamrograman Python 3.12 lan Python 3.13 (mungguh). Disebutake manawa cabang Python 3.12 anyar iki bakal didhukung sajrone setaun setengah, sawise iku, sajrone telung setengah taun maneh, perbaikan bakal digawe kanggo ngilangi kerentanan.

Versi anyar saka Python 3.12 sing presented nerangake karo dandan ing fleksibilitas analisis f-string. Kanthi dandan iki saiki akeh watesan bisa ditinggalake, amarga contone, saiki sampeyan bisa ngemot ekspresi sing bener ing Python, kalebu ekspresi multiline, komentar, garis miring, lan urutan uwal Unicode. Kajaba iku, senar internal saiki ngidini nggunakake maneh kuotasi sing padha yaiku kuotasi kaping pindho saiki bisa digunakake maneh ing njero. tanpa kudu ngganti kuotasi siji.

Contone:

f"""{f'''{f'{f"{1+1}"}'}'''}"""

Saiki sampeyan bisa nest kanthi sewenang-wenang:

f"{f"{f"{f"{f"{f"{1+1}"}"}"}"}"}"

Pangowahan liyane sing misuwur yaiku dhukungan kanggo subinterpreter sing terisolasi lan kunci global sing kapisah, sing dimaksudake kanggo nambah efisiensi panggunaan sumber daya ing sistem multiinti, amarga kanggo interpreter sing beda-beda sajrone proses CPython ngidini sawetara juru bisa mlaku bebarengan ing sawijining proses. Minangka stands, fitur saiki mung kasedhiya liwat C-API (Dhukungan Python API bakal katon ing cabang utama sabanjuré).

Saliyane iki, uga disorot singIsi informatif pesen kesalahan wis tambah lan sawetara pangecualian wis ditambahi, nawakake Rekomendasi kanggo ngilangi kesalahan tipografi. Contone, saran kanggo ngimpor modul perpustakaan standar sing lali lan saran kanggo prefixing "self" saiki ditampilake.

Nambahake kemampuan kanggo nggunakake protokol buffer ing kode Python. Kelas sing nyedhiyani "__buffer__()" cara saiki bisa digunakake minangka jinis sing operate langsung ing data binar ing memori.

Modul sys.monitoring diusulake kanggo debugging lan profiling, ngijini sampeyan kanggo ngawasi acara ing CPython kayata telpon, bali fungsi, eksekusi baris kasepakatan kode, pangecualian lan transisi karo minimal overhead.

Juru basa nindakake dhukungan kanggo subsistem kinerja kernel Linux, sing ngidini jeneng fungsi Python bisa ditemtokake nalika nggawe profil nggunakake sarana kinerja (sadurunge, mung jeneng fungsi C sing ditemtokake ing jejak).

Babagan perbaikan kinerja, kasebut optimasi terus, karo kang A gain kinerja total kira-kira ing 5% wis dijupuk., uga ditambahake dhukungan eksperimen kanggo pangoptimal binar BOLT kanggo proses mbangun, nambah kinerja dening 1-5%, nalika kinerja paket asyncio wis apik Ngartekno (sawetara tes nuduhake 75% speedup).

Ekspansi inline pangerten dhaptar wis dileksanakake, sing nyepetake nggarap pangerten dhaptar nganti kaping pindho (kanggo kode sing aktif nggunakake pangerten dhaptar, tes nuduhake peningkatan kinerja sakabèhé 11%).

Kanggo nambah keamanan, implementasine internal Algoritma SHA1, SHA3, SHA2-384, SHA2-512 lan MD5 ing hashlib wis diganti kanthi opsi sing wis diverifikasi resmi saka proyek HACL * (implementasi sing dibangun mung digunakake yen OpenSSL ora kasedhiya).

Saka pangowahan liyane sing misuwur:

  • Modul wis ditambahi support kanggo Windows.
  • Python ngetrapake proteksi kebanjiran tumpukan.
    Nggawe kelas asyncio.Task wis dipercepat.
  • Ukuran obyek Unicode wis suda 8 nganti 16 bita.
  • Operasi karo ekspresi biasa re.sub (), re.subn () lan re.Pola wis dipercepat.
  • Mlaku isinstance () mriksa kanggo sawetara protokol wis kecepetan 2 kanggo 20 kaping.
  • Ngartekno (ing sawetara tes nganti 64%) tokenize.tokenize () lan tokenize.generate_tokens () fungsi wis cepet munggah.
  • Atribut loading lan nelpon cara super () wis dipercepat.
  • Sintaksis anotasi jinis anyar sing luwih kompak wis diusulake kanggo kelas lan fungsi umum.
  • Modul browser web ora ndhukung maneh browser lawas kalebu Grail, Mosaic, Netscape, Galeon, Skipstone, Iceape, Firebird, lan Firefox nganti versi 36.
  • Kanggo nyiapake optimasi mangsa ngarep, perwakilan internal integer wis diganti.

Paling ora, nanging paling ora, kaya sing kasebut, tes alpha Python 3.13 wis diwiwiti, ing ngendi mode kompilasi muncul CPython tanpa kunci juru global (GIL, Global Interpreter Lock).

Cabang Python 3.13 bakal ana ing alpha suwene pitung sasi, sajrone fitur-fitur anyar bakal ditambahake lan kewan omo didandani miturut jadwal pangembangan anyar, nggarap cabang anyar diwiwiti limang sasi sadurunge rilis cabang sadurunge lan nalika versi sabanjure tekan alpha tahap testing.

Sawise iki, versi beta bakal dites telung sasi, sajrone nambahake fitur-fitur anyar bakal dilarang lan kabeh perhatian bakal dibayar kanggo ndandani bug. Sajrone rong wulan pungkasan sadurunge rilis, cabang kasebut bakal ana ing tahap calon rilis, ing ngendi stabilisasi pungkasan bakal ditindakake.

Akhire ya sampeyan kasengsem ing bisa ngerti liyane babagan, sampeyan bisa mriksa rincian ing link ing ngisor iki.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.