Vladimir Putin maringi kewarganegaraan Rusia marang Edward Snowden

vladimir-putin-edward-snowden

Vladimir Putin lan mantan karyawan Badan Keamanan Nasional AS Edward Snowden

Iki bubar ngumumake yen presiden Rusia, Vladimir Putin maringi kewarganegaraan marang Edward Snowden, mantan karyawan Badan Keamanan Nasional sing bocor informasi babagan program pengawasan rahasia Amerika lan isih dikarepake Washington kanggo spionase.

Prentah eksekutif sing ditandatangani Putin kalebu 72 wong manca, nanging Snowden sing paling misuwur. Rusia menehi dheweke suaka ing 2013 sawise dheweke mlayu saka Amerika Serikat kanggo uwal.

Wahyu Snowden, pisanan diterbitake ing The Washington Post lan The Guardian, slan ditemokake ing antarane bocor informasi paling penting ing sajarah Amerika Serikat.

Mantan agen intelijen NSA mlayu dhisik menyang Hong Kong, banjur menyang Rusia, kanggo uwal saka tuntutan ukum federal sawise bocor dokumen rahasia kanggo wartawan. Dheweke diwenehi asylum ing Rusia ing 2013, banjur dadi panggonan permanen. Snowden, 39, wis ana ing Rusia wiwit saiki.

Wahyu saka Snowden ngumumake anane koleksi mayuta-yuta rekaman NSA nomer telpon saka Amerika, program sing mengko ketemu ilegal dening pengadilan banding Federal lan wis wiwit mati. Uga ngumumake rincian kolaborasi industri karo kumpul intelijen NSA ing pertunjukan sing kapisah.. Wahyu kasebut wis ngrusak hubungan antarane komunitas intelijen lan industri teknologi AS.

Informasi sing diterusake, dijupuk saka luwih saka 7.000 dokumen rahasia, Dicethakaké cara kerja utama saka operasi ndjogo pamaréntah AS kolosal. Pejabat intelijen sadurunge ujar manawa Snowden bisa uga ngrebut 1,7 yuta file rahasia. Informasi iki nuduhake program mata-mata pemerintah sing ekstensif sing ngawasi komunikasi para penjahat, teroris potensial, lan warga sing taat hukum. Akun liyane nuduhake kepiye Washington uga ngawasi sawetara sekutu paling cedhak ing Amerika, kayata Kanselir Jerman Angela Merkel.

Snowden didakwa nyolong properti pamaréntah AS., pambocoran informasi pertahanan nasional sing ora sah, lan pambocoran informasi komunikasi rahasia kanthi sengaja. Tuduhan kasebut nggawa ukuman penjara nganti 30 taun.

Ing 2017, Putin ujar ing dokumenter sing diarahake dening direktur AS Oliver Stone yen Snowden "ora pengkhianat" amarga bocor rahasia pemerintah.

"Pikirake apa sing dikarepake Snowden lan Rusia. Dheweke wis nindakake layanan umum sing akeh banget kanthi mbabarake program pengawasan massal sing sawetara pengadilan banjur mrentah ora konstitusional, "Jameel Jaffer, direktur eksekutif Institut Amandemen Pertama Universitas Columbia, nulis ing tweet Senin.

Snowden nerangake keputusane kanggo njaluk kewarganegaraan dual ing Twitter ing 2020.

"Sawise pirang-pirang taun pisah karo wong tuwa, aku lan bojoku ora pengin pisah karo anak-anake. Pramila, ing jaman pandemik lan wates tertutup iki, kita njaluk kewarganegaraan Amerika-Rusia kaping pindho, "ujare.

"Aku lan Lindsay bakal terus dadi wong Amerika, nggedhekake anak-anak kita kanthi kabeh nilai Amerika sing kita tresnani, kalebu kebebasan ngomongake pikiran kita. Lan aku ngarepake dina nalika aku bisa bali menyang Amerika Serikat, supaya kabeh kulawarga bisa kumpul maneh, "ujare.

Kaputusan Putin kanggo menehi kewarganegaraan Snowden mung sawetara dina sawise dhawuh udakara 300.000 wong kanggo melu perang ing Ukraina.

Keputusan Putin sing menehi kewarganegaraan Snowden kanthi cepet nyebabake lelucon ing media sosial yen whistleblower bakal direncanakake dadi militer Rusia kanggo perang ing Ukraina minangka bagean saka kampanye mobilisasi nasional negara kasebut.

Sanadyan babagan kasus kasebut, pengacara Rusia Snowden, Anatoly Kucherena, ngandhani kantor berita Ria Novosti sing dikelola negara yen kliene ora bisa direkrut amarga dheweke ora tau njabat ing angkatan bersenjata Rusia.

Pungkasan, yen sampeyan kepengin ngerti babagan iki, sampeyan bisa takon rincian ing link ing ngisor iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.