Ikey Doherty, masrahake pangembangan lan kendali Solus kanggo masarakat

Solus-4-2

Sawise absen kanthi misterius wiwit musim panas iki, Ikey Doherty ngumumake manawa dheweke menehi proyek kasebut menyang tangane kolaborator kasebut "langsung lan permanen".

Solus, distribusi GNU / Linux sing janjeni digawe wiwit awal ing 2015, wis ora ana gandhengane karo pangadege, Ikey Doherty wiwit musim panas iki.

Solus minangka sistem operasi independen adhedhasar Linux Kernel sing digawe minangka penerus Solus OS lan Evolveos, kalorone minangka kreasi Ikey Doherty sing luwih awal.

Saiki sistem iki ditawakake ing model rilis rolling lan ngetrapake manajer paket anyar adhedhasar PiSi, sing diarani eopkg.

Saiki, Ikey Doherty, pangadeg proyek Solus, distribusi jeneng sing padha lan lingkungan Budgie, nerbitake surat terbuka, ing ngendi dheweke pancen pamit karo komunitas kasebut lan menehi kekuwatane menyang tim pangembangan.

Ikey doherty minangka kontributor kanggo Linux Mint, banjur dadi pendiri distribusi Solus OS, sing pungkasane ditinggalake kanggo fokus ing Evolve OS, asal saka desktop Budgie lan, maneh, dheweke pamitan Solus.

Dheweke nilar Intel taun kepungkur kanggo makarya ing Solus, nanging dumadakan dheweke ngilang saka proyek kasebut.

Ikey Doherty ninggalake kendhali Solus

Nanging, nalika kahanan sing nyebabake absen kasebut isih durung jelas (malah luwih aneh yen taun kepungkur dheweke ninggalake jabatan ing Intel kanggo ngaturake 100% kanggo ngembangake Solus), Ikey doherty wis dikonfirmasi ing surat terbuka manawa dheweke sehat.

Ing surat kasebut, sing ora diterbitake ing situs Solus resmi, Ikey Doherty ujar dheweke ngapresiasi time, lan bangga banget lan yakin manawa dheweke minangka wong sing tepat kanggo nerusake proyek kasebut.

Ikey doherty uga ngirim "kabeh hak kekayaan intelektual, jeneng lan merek sing ana gandhengane karo properti Solus menyang kolektif, kanthi efek langsung lan permanen, ngakoni minangka pamilik resmi lan pimpinan proyek.

Ing surat kasebut ana akeh panjelasan liyane kanggo topik sing luwih akeh babagan hubungan pribadi tinimbang pangembangan proyek, nanging kasunyatane asile ora beda-beda: Doherty ninggalake proyek kasebut.

solusi

Layang Ikey Doherty

Aku arep miwiti matur nuwun marang tim Solus ing kabeh kerja keras lan semangat sajrone taun. Kanggo nanggepi postingan blog sampeyan sing anyar, aku ora ngerti apa sing ditindakake minangka 'pengambilalihan musuhan', nanging minangka evolusi alami proyek ...

Aku ngapresiasi gaweyane ing jaman kangelan iki, lan aku ora sabar ngenteni kepiye kabare mengko. Solus minangka proyek sing bakal urip kita kabeh, minangka penghargaan kanggo status abadi sing dibangun liwat semangat lan kekancan ...

Minangka panjaluk pungkasan kanggo tim Solus, saka wong sing nganggep dheweke minangka kanca, aku njaluk sampeyan tetep mantep ing sebab sampeyan lan ngatasi keracunan lan politik sing ngganggu dunia desktop Linux, supaya tetep dadi cahya pangarep-arep, conto. kepiye sumber terbuka sing kudu….

Amarga iku, aku seneng ngapura kepemimpinan proyek kasebut, lan aku menehi kabeh hak properti intelektual, jeneng lan merek dagang sing gegandhengan karo properti Solus menyang kolektif kanthi efek langsung lan permanen, ngakoni minangka pamilik resmi lan pimpinan proyek.

solus, Disokong dening pangembang komunitas sing terlibat lan antusias babagan tata letak sing berorientasi desktop iki.

Dheweke wis nemoni sawetara tantangan wiwit budhal, nanging dheweke bisa ngupayakake supaya proyek kasebut bisa urip dhewe.

Nanging, sampeyan ora bisa nggolek katrangan proyek pribadi babagan deskripsi apa wae; Minangka wong tuwa sing anyar, aku kudu ngrancang dadi wong tuwa marang anakku lan nyengkuyung kulawarga liwat nyambut gawe, tinimbang dadi wong tuwa sing tugas lan percaya karo kulawarga kanggo dhukungan.

Ora preduli pamitan lan liya-liyane, Solus bubar ngluncurake kasunyatan versi paling anyar sing kedadeyan saka kahanan iki, njaluk ngapura marang salah sawijining rencana paling ambisius ing proyek kasebut: obah lingkungan desktop GNOME / GTK Budgie menyang Qt.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   mxx ngandika

    Matur nuwun kanggo info. Aku menehi saran supaya sampeyan sinau grammar sithik supaya apa sing sampeyan lapor ora bakal rusak amarga kesalahan sing ora sopan.

  2.   Andreale Dicam ngandika

    Pancen ora tanggung jawab. Lan apa sing kedadeyan ing akun bank sing nampa sumbangan udakara $ 3.000 saben wulan? manawa tim pangembangan Solus njaluk sampeyan mbukak kunci kanthi nuduhake hak administratif akun Patreon lan sampeyan ora nate nanggapi? Ninggalake rong pangembang sing isih ana kanthi akeh sing wis entek kanggo ngangkat saka wayahe menyang wektu liyane kayata sewa server lan liya-liyane.

    Lan dheweke crita yen dheweke kepengin sinau main gitar lan rampung entuk lisensi truk, saiki dheweke ujar manawa dheweke minangka bapakne. Apa wae peran pribadine sing anyar sing kudu dihormati, dheweke kudu nggawe migrasi kanthi bener, supaya sadurunge lunga, dheweke bakal nglumpukake kabeh wong, menehi tanggung jawab lan narik rute umum kanggo proyek kasebut supaya kedadeyan sing katon dina iki ora kelakon: tiba ing Gangguan popularitas distribusi kasebut, nyebabake atusan pangguna lan donatur sing ora nyenengake pindhah menyang platform liyane.

    Programmer kanthi hadiah sing luar biasa, sing wiwit wiwitan, bisa nulis Sistem Operasi lengkap lan ing wektu sing paling apik, dheweke bisa menehi ing antarane 5 distribusi GNU / Linux sing paling misuwur ing saindenging jagad. Cukup badut karo debu ing sirahe.

    Kasunyatane yaiku Pak Doherty selawase ngubur prestise ing jagad GNU / Linux, dheweke ora bakal bakal precaya maneh. Wani sing wis mbukak kanthi tanggung jawab njaga proyek kasebut kanthi kosong lan wiwit wayahe menyang liyane. Apa maneh, dheweke bubar ngluncurake versi 10.5 ing desktop Budgie kanthi Applet ditulis maneh lan perbaikan ing endi wae.