Bash: Cara nggawe skrip sing bisa dieksekusi

Aku pengin sithik mbaka sethithik kanggo nulis artikel BashAku duwe materi sing cukup kanggo mulang sethithik tips, nggawe skrip, lan liya-liyane, supaya tugas saben dinane otomatis, dadi jelas bakal ngirit wektu akeh 😀

Saiki aku bakal nuduhake dhasar, apa sing kudu sampeyan ngerteni, lan bakal mbantu aku sajrone tutorial liyane 😉

Kepiye cara nggawe skrip .sh?

Sederhana ... sederhana banget 😀

1. Bukak terminal, tulis ing ngisor iki banjur penet [Ketik]:

cd $HOME && touch script.sh && chmod +x script.sh

Iki bakal cukup kanggo nggawe file kanggo dheweke skrip.sh ing dheweke folder pribadi.

2. Ing terminal, pasang ing ngisor iki:

cd $HOME && echo '#!/bin/bash' > script.sh && echo '# -*- ENCODING: UTF-8 -*-' >> script.sh

3. Siap, sampeyan wis siyap skrip 😀

Yen mbukak, kita bakal duwe kaya ing ngisor iki:
#!/bin/bash
# -*- ENCODING: UTF-8 -*-

Sawise baris nomer loro, instruksi ditulis ing kana.

Contone, kita bakal pitunjuk supaya nuduhake ing terminal «<° Linux paling apik»😀

Kita bakal duwe skrip kaya ing ngisor iki:
#!/bin/bash
# -*- ENCODING: UTF-8 -*-
echo "<° Linux es lo mejor"
exit

Kepiye cara mbukak utawa nyoba skrip .sh?

1. Kita kudu pindhah menyang folder sing ana skrip kasebut, ing conto sadurunge yaiku folder pribadi, mula kita mbukak terminal, banjur nulis ing ngisor iki banjur pencet [Ketik]:

cd $HOME

2. Saiki kita nglakokake kanthi nyelehake titik lan garis miring (diikuti), lan banjur diikuti karo jeneng skrip, yaiku:

./script.sh

Lan bingo, kita wis duwe 😀

Nindakake lan sampeyan bakal weruh ...

Saiki rincian sing penting, ing pungkasan kudu padha sijine «metu«

Lan saiki, ora perlu ditambah, mung ngenteni tutorial mbesuk, ing kene sampeyan bakal sinau bash HAHA.

regards


57 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   oscar ngandika

    Thanks kanca, aku kepengin ngerti babagan carane nggawe skrip. Sh, saiki wayahe sinau, aku bakal ngenteni tutorial sabanjure.

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux ngandika

      Nah, kesenengan hehe 😀
      Sampeyan bakal weruh ... mbaka sethithik, aku bakal menehi tutorial Bash, kanggo ndeleng manawa ana sing bungah, sinau lan kita kabeh bakal luwih apik HAHA.

      regards

      1.    jose ngandika

        Hai, aku butuh bantuan sampeyan yen sampeyan bisa nulungi aku nganggo sawetara skrip sing wis dakkepengini lan sing kudu daklakoni kanggo subyek, aku seneng ngubungi aku.
        Thank you very much in advance

  2.   pardo ngandika

    Ah fana !! apik 😉

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux ngandika

      Matur suwun 😀
      Elinga yen keluhan utawa saran bakal ditampa kanthi becik 😉

  3.   taregon ngandika

    Aku seneng karo kiriman kasebut, kapan aku butuh header skrip, aku mung miwiti navigasi kanggo nemokake baris: "#! / Bin / bash" ing header (aku lali banget). Saiki kanthi kontribusi iki, aku bisa menehi anotasi lan mung nyalin lan nempel 😀

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux ngandika

      Elinga yen iku / bash lan / sh… beda haha, aku nate ngenteni 2 dina gelut karo skrip sing ora bisa digunakake kaya biasane, lan amarga aku luwih milih bash 😀

      Apa wae pitakon sing sampeyan critakake.
      regards

  4.   xfraniux ngandika

    Jaajajajajaja lan iki paling gampang, sampeyan uga bisa mbukak gedit utawa editor lan salin:

    #!/bin/bash
    # -*- ENCODING: UTF-8 -*-
    echo “<° Linux es lo mejor”
    exit

    Banjur kita menehi idin eksekusi….

    data sing apik banget .. salam

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux ngandika

      hehe ya, iki bisa uga wis rampung kaya ngene, nanging aku ora ngerti ... aku mikir luwih gampang nggawe salinan / tempel rong baris (sing sejatine bisa uga sejatine) lan mula, siap skrip karo ijin eksekusi lan header 😀

    2.    bertopeng ngandika

      Halo. Apa skrip kudu disimpen minangka file .sh?

      Ing windows padha karo file .bat. Lan kanggo tulisane, katon luwih sederhana.

  5.   Lucas Matthias ngandika

    Che apik banget

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux ngandika

      Matur suwun 😀

  6.   arthur molina ngandika

    Aku ngarepake kiriman sabanjure lan kanggo cathetan saiki.

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux ngandika

      ?
      Ana saran, skrip sing pengin daklakoni? 😀

  7.   wani ngandika

    Apa iki sing ora ngerti program? Sanajan gampang, nanging program

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux ngandika

      HAHAHA ayo ... sampeyan bungah? ... sinaoni Bash, sampeyan bakal bisa ngerteni, ora prelu ngerti program, adoh saka iku 😀

      Apa sing sampeyan gunakake?

      1.    wani ngandika

        Aku bakal, dina iki dudu kanggo perkara kasebut

  8.   anonim ngandika

    Nyatane, yen skrip digawe kanthi rutin, tugas kasebut uga bisa otomatis nganggo skrip kaya ing ngisor iki (mung disalin menyang $ home / bin / lan diwenehi idin eksekusi)


    #!/bin/sh
    # nuevoscript
    if [ $# -eq 0]; then
    DEST=$HOME
    SNAME=script.sh
    elif [ $# -eq 1]; then
    DEST=.
    SNAME="$1"
    else
    echo "Parámetros incorrectos"
    exit -1
    fi
    echo -e '#!/bin/bash\n# -*- ENCODING: UTF-8 -*-' > "$DEST/$SNAME" && \
    chmod +x "$DEST/$SNAME"
    echo "Creado el script $DEST/$SNAME"
    exit 0

    Kanthi cara iki, yen sampeyan mlayu skrip anyar tanpa paramèter, gawe $ omah / skrip.sh, nanging yen mlaku skrip anyar skrip liyane, nggawe ./scriptkrip

  9.   ramses ngandika

    Halo, aku pengin ngerti kepiye cara nggawe autorun kanggo sdcard lan supaya bisa diwaca nganggo ponsel kanthi android lan yen nalika dieksekusi aku miwiti abd.exe plus bugreport perintah> bugreport.txt

    1.    KZKG ^ Gaara ngandika

      Ora duwe ide kanca ... Aku durung nate nggunakake Android.

  10.   Neo61 ngandika

    Matur suwun Gaara, aku kepengin golek papan sing bisa dakwulang sawetara skrip, aku mikir yen ing email aku nyritakake iki marang sampeyan, sing sejatine kudu aku sinau. Aku ngetutake langkah-langkah sing rinci lan kabeh iku sampurna, nanging ora bisa mlaku, aku entuk:

    ./script.sh: baris 5: EOF sing ora dikarepake nalika nggoleki sing cocog karo «» '
    ./script.sh: baris 9: kesalahan sintaksis: mburi file ora dikarepake

    Nerangake apa kesalahanku

    1.    KZKG ^ Gaara ngandika

      Salahku, WordPress ngganti sawetara rincian, deleng maneh kode ing kiriman lan lebokake kaya ing skrip sampeyan.
      Apa sing kedadeyan yaiku:

      "Asd"

      Ora padha karo:
      "asd"

  11.   Neo61 ngandika

    Aku ora ngerti, aku isih ndeleng padha. Pangowahane ing endi? Apa sampeyan bisa nerangake luwih apik babagan aku? Saiki nalika sampeyan eksekusi, baris iki output:
    ./script.sh: baris 5: °: File utawa direktori ora ana

    1.    KZKG ^ Gaara ngandika

      Pass skrip sing sampeyan lakoni, lebokake kode ing kene: http://paste.desdelinux.net
      Deleng tulisan maneh, aku lali klik tombol Anyari 😀

  12.   Neo61 ngandika

    Hai mitra:
    Aku bakal ngandhani yen aku ndeleng skrip conkyrc sing digawe kanggo conky sampeyan 2010 lan ya, bener, simbol disk kalebu sumber sing diarani Poky nanging ora sacara default ing gratisOffice ing Ubuntu 12.04, mesthine dadi apik, yen sampeyan duwe sumber iki, critakake saka ngendi aku bisa ngunduh (soko sing angel banget), siji prekara sing dakkerteni yaiku nalika huruf simbol kasebut dilebokake lan font ora ana ing sistem, banjur menehi huruf, dudu simbol, Iku logis, aku wis ngerti kepiye kabeh bisa digunakake, nanging aku butuh wong sing nerangake babagan aku supaya luwih ngerti, kabeh sing daklakoni yaiku deduksi lan aku durung nate menehi pemrograman apa wae, dudu ilmu komputer sing dak sinaoni. Uga, liya wektu, aku duwe komputasi minangka hobi lan sing paling apik yaiku aku kerja ing salah sawijining cabang, kabeh sing wis dakkerteni wis sinau kanthi mandhiri, mula minatku marang wong sing, sanajan mbaka sethithik, nuntun aku. iki uga skrip konku lan aku bakal nerangake apa sing ora dakkirim:

    Deleng, nalika nyoba masang HDD liyane, aku terus entuk sing padha amarga menehi nilai suhu sing padha. Aku ora entuk karakteristik CPU ing sistem, metu (NULL) kanthi kendel, nalika nyoba nyisipake tanggalan sing sampeyan lebokake ing Conky yen tanias ing taun 2010 ora teratur lan nggedhekake garis konky. Coba deleng kabeh asil dandan sing bisa digawe. Aku seneng karo jembar sing dakwenehake lan tanggalan sampeyan adaptasi karo jembar kasebut lan kabeh sing dakkandhakake marang sampeyan sing ora ditampilake bakal metu, mula tegese:

    http://paste.desdelinux.net/4552

    –Selehake kode ing tempel, mula komentar ora akeh banget–

  13.   GONZALO ngandika

    sejatine kontribusi sampeyan disesali

  14.   edgar ngandika

    Halo, sampeyan wis nggawe uripku luwih gampang nganggo skrip iki. Matur nuwun kanthi sanget amarga aku kepengin ngerti manawa sampeyan bisa ngirim email menyang lokasi sing sampeyan jelasake amarga aku nevo ing program.
    Gracias

    1.    KZKG ^ Gaara ngandika

      hello,
      Luwih becik aku durung bisa nerangake / nerangake garis kode kasebut, apa sing durung dingerteni kanggo nerangake kanthi cara liya?

      Kajaba iku, yen sampeyan ora ragu-ragu, sampeyan bisa takon ing forum: forum.desdelinux.net

      Salam 😀

  15.   mandek ngandika

    Kontribusi sing apik nanging sampeyan bisa ngrampungake ... Aku butuh skrip kanggo sai. Yaiku, nalika Sai ngerti yen dheweke lagi baterei lan 20 menit dipateni, dheweke ngirim sinyal menyang piranti lan kudu nglakokake skrip kanggo mateni sawetara server. Aku ora ngerti apa aku wis nerangake kanthi becik ... Valdria karo nulis skrip «mati -h» ??

    Thanks!

  16.   Gusti Yesus israel perales martinez ngandika

    Ana liyane sing bakal ditambahake ing folder template: B

  17.   Edward ngandika

    Apa ana sing bisa nulungi aku, aku butuh skrip kanggo ubuntu sing yen nutup browser chrome, bukak maneh

    Matur suwun dhisik

  18.   edo ngandika

    Aku butuh skrip sing mung kanthi ngeksekusi bakal nimpa informasi file karo teks liyane, apa ana sing ngerti kepiye?

    1.    edo ngandika

      Aku wis ndeleng manawa ing ndhuwur padha ngomong kepiye carane nindakake

  19.   Dario ngandika

    Apik banget, apik banget kanggo anak putu.
    Sewu matur nuwun. »Sampeyan uga duwe akeh wong enom, tumindak dadi guru…. Iku bakal apik banget.

  20.   PC Romawi ngandika

    Sederhana lan fungsional, kaya kudune.

    Matur nuwun kanggo nuduhake.

    Greetings.

  21.   Hernan Jaramillo ngandika

    Matur nuwun kanggo pitulung sampeyan. Iki migunani, panjelasan sing apik banget.

  22.   vicene ngandika

    Matur nuwun wis kasedhiya kula. Cheers

  23.   gamerz ngandika

    Sederhana lan efektif. Tutorial apik kanggo pemula 🙂

  24.   Luis Carlos ngandika

    Halo, aku ora ngerti babagan skrip lan aku ora ngerti yen aku konsep sing mbingungake nanging sing dakkarepake yaiku ing kaca web ing ngisor iki:
    http://beginlinux.com/blog/2010/03/iptables-with-network-card-aliases/

    Intine yaiku aku ora ngerti tenan carane miwiti kode iki utawa yen ngganti IPTABLES. Lan yen diganti kaya biasane supaya diwiwiti kanthi otomatis karo OS.

    Gracias

  25.   Cris ngandika

    Gaara apik tenan !!!

    Aku miwiti nindakake peer kaya sing sampeyan jelasake lan bisa digunakake !! Matur nuwun wis entuk wektu lan nuduhake ilmu sampeyan kanggo muncul saka peteng karo wong sing ora ngerti.

    ?

  26.   leo ngandika

    Halo, aku duwe pitakon kanggo nggawe skrip sing digawe pangguna, apa sampeyan bisa nulungi aku?

  27.   Giovani ngandika

    halo, aku duwe pitakon karo file .sh
    apa sampeyan duwe cara sing
    Aku ngubungi sampeyan kanggo ndeleng apa aku bener?

    #! / sistem / bin / sh
    gunung -o remount, rw /
    mkdir /mnt/local/Android/data/org.xbmc.xbmc/files/.xbmc
    ln -s /mnt/local/Android/data/org.xbmc.xbmc/files/.xbmc /.xbmc
    gunung -o remount, ro /

    , Aku mbukak kanthi manual ing terminal lan yen bisa mlaku, nanging yen aku pengin file mbukak, ora pengin.

  28.   louis ngandika

    Aku nemokake iki ing vivaolinux.com.br, apik banget

    #! / bin / bash

    Adhedhasar Gera.sh - Gera cabeçalho kanggo skrip

    Ditulis dening: Sandro Marcell P. Barbosa (Boa Vista - Roraima)

    E-mail: sandro_marcell@yahoo.com.br

    Slackware GNU / Linux 10.1.0

    Tuladha panggunaan: script_name my_script

    Sampeyan uga bisa nemtokake ekstensi, selaras utawa interpreter.

    Ex: backup nome_script.sh kanggo interpreter 'sh'

    utawa nome_script backup.tcl kanggo interpreter 'tcl' lan uga dina!

    Netepake interpreter sampeyan bisa (ngganti liyane!):

    Juru bicara = »#! / Bin / sh»

    Konten header (ganti kaya sing sampeyan karepake!):

    INFO = »##»
    CREATOR = »## Ditulis dening:»
    EMAIL = »## E-mail: you@correo.com»
    DISTRO = »##»

    Priksa manawa pangguna nemtokake jeneng skrip:

    yen [$ # -eq 0]; banjur
    kumandhang ">>> Panggunaan: $ (basename $ 0)"
    metu
    fi
    yen [$ # -ge 2]; banjur
    kumandhang "Jeneng kanthi spasi ora valid!"
    metu
    fi

    Apa pangguna bisa nulis menyang direktori saiki?

    yen [! -w $ PWD]; banjur
    kumandhang "Ora ana idin kanggo nulis direktori saiki!"
    metu
    fi

    Kepiye yen ana skrip liyane kanthi jeneng sing padha ing direktori saiki?

    yen [-f $ 1]; banjur
    kumandhang "Skrip kanthi jeneng sing padha wis ana ing direktori iki!"
    metu
    fi

    Awak skrip:

    (
    kucing << TAMAT
    $ Juru bicara

    $ INFO
    $ Nitahake
    $ EMAIL
    $ DISTRO

    Saiki tambahake perintah ing baris sabanjure =)

    Tanggal nggawe skrip iki: $ (tanggal «+% a% d /% m /% Y») ing $ (tanggal «+% T»)

    FIN
    )> $ 1

    Nyetel idin kanggo nglakokake:

    yen [-f $ 1]; banjur
    chmod + x $ 1 2> / dev / stdout
    kumandhang "Skrip $ 1 digawe lan diidini dieksekusi!"
    fi

    Tanggal nggawe skrip iki: 29/01/2013 19:45:00

    1.    debianistrowler ngandika

      Apik, iku bisa digunakake kanthi !!!

  29.   Vincent ngandika

    Tutorial sing apik banget, sederhana lan wis mbantu aku akeh, matur nuwun

  30.   calik ngandika

    Dear KZKG Aku wong anyar, nanging aku kepengin sinau.
    Sampeyan duwe skrip liyane. Utawa dumadakan ing papan sing aku kerjane aku pengin mbukak siji sing wis dikompilasi lan aku ora bisa ndeleng.
    Apa wae ide.

  31.   calik ngandika

    Aku butuh pitulung karo skrip. Wis dikompilasi.

  32.   cool9 ngandika

    Aku ngerti babagan bash, nanging yen pengin nggawe alias otomatis ora bakal metu

  33.   angiesarite ngandika

    Matur suwun sanget kanggo kanca sing nulungi sampeyan.

    Aku pengin ngerti apa sampeyan bisa menehi kula, aku kudu nggawe skrip sing mbantu aku nggawe .sum ing wektu tartamtu, nanging aku ora ngerti kepiye cara ngeterisasi. Sampeyan bisa uga bisa nulungi sawetara pitunjuk. Matur nuwun lan aku bakal ati-ati yen sampeyan bisa nulungi aku.

    regards

  34.   José ngandika

    Halo, sugeng siang, delengen, aku lagi kerja ing lex, dadi aku pengin yen sampeyan bisa nulungi aku nganggo Skrip, sing bisa mbukak file lex, sing ngasilake lex (lex.yy.c) lan file input data .

    muchas gracias

  35.   wilmer ron ngandika

    terima kasih watercress dok !!! Aku anyar ing skrip matur nuwun sanget, aku bakal ngati-ati karo pandhuan anyar !!!!

  36.   Karen vega ngandika

    Halo !!!

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo kontribusi sampeyan, aku wiwit dadi unix lan jarang ana wong nerangake jagad kode iki kanthi cara sing gampang. Aku pengin takon apa karo prosedur sampeyan, aku bisa nggawe skrip sing mbantu aku nemokake pirang-pirang file sing urip ing jalur sing padha, lan aku nyalin menyang folder liyane ... ana sing ujar yen aku bisa nyimpen ing txt path lan jeneng file-fileku, nanging ora jelas aku kepiye carane nggawe. Aku tetep nggatekake.

    Saludos !!

  37.   eibar amaya ngandika

    Halo, aku duwe VPS nanging aku butuh pitulung ing sawetara perkara, aku kepengin ngerti carane nggawe skrip utawa apa-apa supaya aku nggawe cadangan dhewe babagan kabeh sing ana ing folder / root lan cadangan sing mlaku saben 1 jam yen apa sampeyan bisa mbantu yen aku bakal ngucapake matur nuwun banget

    Aku bakal ninggalake facebook sampeyan yen sampeyan pengin nulungi aku butuh akeh pitulung 🙂

  38.   jorge rodriguez ngandika

    gawe kula siji kanggo ping lan ngawasi peralatan jaringan tartamtu ing perusahaan
    nanging aku nggawe gampang

    tutul abang.sh && chmod + x abang.sh
    mbuwang '# -- ENCODING: UTF-8 -- '>> abang.sh
    kumandhang 'ping 10.50.0.125 -w 5' >> abang.sh
    kumandhang 'ping 10.50.0.80 -w 5' >> abang.sh

    mbukak ./red.sh lan apik

  39.   Guillermo ngandika

    Dhuh, aku kudu nggawe skrip instalasi otomatis. Aku gelem mbayar proyek sing wis rampung. Sing duwe minat, kirim E-mail menyang aku carranzalh@gmail.com. Matur nuwun

  40.   sarwi ngandika

    padha nyedhot jago XD

  41.   Wicaksono ngandika

    Sugeng enjing kanca, apa sampeyan bisa nulungi aku
    Aku kudu nggawe cadangan karo linux perusahaan amarga luwih aman supaya virus ora bisa nyekel, nanging aku ora ngerti kepiye carane nggawe
    Aku kudu nggawe skrip sing bakal ngemas file lan ngirim menyang ftp

    Aku luwih dhisik nulis karo emailku

    cesarloscor@gmail.com