Bun, platform JavaScript sing ngaku luwih cepet tinimbang Deno lan Node.js

bun

Bun minangka toolset kabeh-ing-siji kanggo aplikasi JavaScript lan TypeScript. Dikirim minangka eksekusi tunggal

Yen sampeyan nggoleki platform sing ngidini sampeyan mbukak aplikasi sing ditulis ing JavaScript, JSX lan TypeScript Ing lingkungan sing winates sumber daya, Bun bisa dadi solusi sing apik kanggo sampeyan.

Bun dipanggonke minangka platform sing dirancang kanggo eksekusi bebas aplikasi JavaScript lan TypeScript lan bisa digunakake minangka panggantos transparan kanggo platform Node.js.

Babagan Bun

Bun iku proyek sing lagi dikembangaké karo tampilan kanggo mesthekake kompatibilitas karo las aplikasi server ditulis kanggo Node.js, ndhukung paling saka Node.js API, kalebu modul lan frameworks.

Dibandhingake karo Node.js lan Deno, sing nggunakake mesin JavaScript V8, Bun adhedhasar kerangka JavaScriptCore sing dikembangake dening Apple kanggo browser Safari. Saliyane kinerja dhuwur, panggunaan JavaScriptCore uga nyuda konsumsi memori.

Uga API web tradisional didhukung, kalebu obyek, saliyane nyedhiyakake dhukungan kanggo modul Node.js lan modul JavaScript (ESM), dibangun miturut spesifikasi ECMAScript 6 lan digunakake ing aplikasi web adhedhasar browser. Minangka stands, paling paket npm dibangun kanggo Node.js bisa mbukak ing Bun karo sethitik utawa tanpa modifikasi.

Bun minangka panggantos langsung kanggo Node.js. Tegese aplikasi Node.js lan paket npm sing ana mung bisa digunakake ing Bun

Platform kasebut uga bisa ngganti akeh alat sing gegandhengan sing dikembangake kanggo ekosistem Node.js.

iki kalebu piranti lengkap kanggo nggawe lan mbukak aplikasi ing JavaScript lan TypeScript. Antarane liyane, platform kasebut nyedhiyakake runtime kanggo nggawe driver sisih server lan mbukak aplikasi JavaScript tanpa browser, manajer paket sing kompatibel karo NPM, set alat kanggo tes, sistem kanggo nggawe paket mandiri, lan bunx. utilitas kanggo nginstal lan mbukak paket saka repositori NPM (padha karo npx lan Benang dlx).

Tujuan kasebut kalebu bisa mbukak paling akeh aplikasi JavaScript sisih server sing wis ana, entuk kinerja dhuwur, lan nyedhiyakake alat kanggo nyuda kerumitan pangembangan lan nambah produktivitas.

Iki uga disorot Bun nyedhiyakake minimal API sing dioptimalake kanggo nindakake tugas kanthi efisien, kayata mbukak server HTTP lan nggarap file. Mode "bun -panas" ndhukung ngisi ulang kode panas kanthi otomatis yen ana owah-owahan ing file aplikasi, digawe tanpa mandheg program (sajrone urip maneh, sambungan sing diadegake ora bakal diganggu lan negara ora bakal ilang ).

Spesialisasi Bun yaiku penampilane kang gumunggung dadi luwih gedhe tinimbang Deno lan Node.js. Contone, ing tes sing mbukak aplikasi server adhedhasar kerangka React, panggunaan Bun nuduhake kaping pindho kinerja platform Deno lan 4,7 kaping luwih saka Node.js. Ing test saka server chatting nggunakake WebSocket, Bun ngluwihi Deno 2 kaping lan Node.js 6 kaping. Ing test loading tabel gedhe saka SQLite, platform Bun kaping pindho minangka cepet Deno lan Node.js 4 kaping luwih cepet.

Carane njaluk Bun?

Kanggo sing pengin nginstal Bun, bukak terminal banjur ketik printah ing ngisor iki:

curl -fsSL https://bun.sh/install | bash

Minangka kanggo cara sampeyan bisa nginstal aplikasi, sampeyan bisa nindakake kanthi nggunakake printah

bun install

Lan kanggo ngumpulake, mung mbukak printah

bun build

Pungkasane, kudu dicritakake yen Bun, ndhukung mekanisme digunakake ing Node.js kanggo karya karo modul lan nangani dependensi. Kode proyek ditulis ing Zig lan C ++ lan disebarake ing lisensi MIT. Kanggo nglakokake JavaScript, mesin JavaScriptCore JavaScript lan komponen saka proyek WebKit kanthi tambalan tambahan digunakake.

Yen sampeyan kasengsem ing ngerti liyane babagan, sampeyan bisa mriksa rincian ing link ing ngisor iki.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.