Cara mbebasake ruang ing sektor Boot ing Ubuntu

Yen sampeyan wis nyoba nginstal update keamanan kanggo kernel Linux lan sampeyan wis nampa pituduh sing nuduhake yen ora cukup papan ing disk lan menehi rekomendasi kanggo mbebasake papan ing Boot, ing baris kasebut, aku bakal nuduhake sampeyan carane bisa nemokake papan ing folder / boot ing Ubuntu lan distribusi sing ditemokake kanthi mbusak kernel sing lawas.

nggawe-space-partition-boot-on-linux

Saben nganyari kernel diinstal, versi sadurunge tetep ing sistem, kajaba kita mbusak kanthi manual. Sawise nganyari terus-terusan, papan ing folder boot bisa uga sithik banget lan amarga ora bisa nginstal paket anyar.

Dadi, luwih dhisik kita kudu jelas kenapa kehabisan ruang ing folder boot. Yen kita duwe sistem pemisahan sing sistem kasebut ora diaktifake LVM, lan kita duwe partisi tunggal, ora bakal ana masalah, nanging yen duwe sistem sing diinstal kanthi skema LVM, folder / boot ana ing pemisahan sing kapisah lan papan sing diwatesi lan wayahe bakal teka nalika kita kehabisan ruang ing lokasi kasebut lan kita kudu ngeculake papan ing kono kanggo terus nginstal pembaruan keamanan kernel kasebut.

Umume kita bisa nggunakake pilihan kanthi pilihan pamindhahan otomatis sing ngidini kita ndeteksi lan mbusak kabeh paket lan / utawa katergantungan lawas saka sistem. Iki bakal kaya iki:

$ sudo apt-getautoremove

Umume prentah iki biasane ngatasi masalah iki tanpa ana rasa nyusahake, nanging nalika ngatasi kernel iku ora gampang, amarga ora mesthi ndeteksi paket lawas banjur ngilangi, lan kita kudu njupuk rute manual.

Sadurunge njupuk tindakan kanggo masalah kasebut, kita kudu ngenali kabeh versi kernel sing wis lawas sing disimpen ing sistem kita nggunakake kode iki.

$ sudodpkg –pilih-pilih | gambar greplinux

Ing ngisor iki aku nuduhake conto asil sing bakal diwenehake sistem, mesthine sampeyan ora kudu ngetrapake nomer versi, sing bakal diganti miturut data saben sistem.

linux-image-3.19.0-33-instal umum

instal linux-image-3.19.0-37-generik

instal linux-image-3.19.0-39-generik

instal linux-image-3.19.0-41-generik

linux-image-extra-3.19.0-33-instal umum

instal Linux-image-extra-3.19.0-37-generik

instal Linux-image-extra-3.19.0-39-generik

instal Linux-image-extra-3.19.0-41-generik

Sawise nggawe paket sing ana gandhengane karo versi lawas, kita bisa miwiti mbusak kanthi manual, ing kasus kasebut ing ndhuwur yaiku paket sing cocog karo versi 3.19.0-33. Amarga alasan keamanan, disaranake paling ora ninggalake 2 versi sadurunge utawa mung mbusak sing paling tuwa lan liyane.

Saiki, kita bisa nindakake kalorone saka terminal, kayata saka manajer paket grafis, kayata Synaptic utawa kanggo pangguna Ubuntu, Pusat Software Ubuntu.

Nggunakake terminal

Kanggo mbusak kernel lawas saka terminal, tindakake printah ing ngisor iki.

$ sudo apt-get Delete –gambar linux-image-3.19.0-33-generik linux-image-extra-3.19.0-33-generik

Sawise nglakokake prentah iki, sistem kudu wis cukup ruang kanggo nginstal update sing gegandhengan karo versi anyar. Sampeyan uga disaranake nganyari loader bootGrub supaya bisa ngakoni kanthi bener pangowahan sing digawe ing versi kernel.

$ sudo nganyari-grub

Oalah, iki rampung kanthi otomatis sawise nginstal update kernel, nanging sawise nyopot paket, ora cukup kanggo ngerti cara nggawe kanthi manual. Kita kudu eling yen mbusak paket sing ana gandhengane karo versi paling tuwa lan isih ana ruang kanggo nganyari anyar, kita bakal nindakake proses maneh lan mbusak versi liyane.

Nggunakake Pusat Software Ubuntu

Kita uga bisa mbusak paket nganyari lawas saka manajer paket grafis, kanggo pangguna Ubuntu, aku bakal nerangake kepiye cara nggunakake Ubuntu Software Centreyaiku aplikasi sing bisa ngatur aplikasi lan paket kanthi grafis ing Ubuntu.

Yen ngakses Pusat Piranti Lunak Ubuntu saka Dash, kita bakal nemokake sawetara pilihan ing menu ndhuwur, ing kono kita bakal nggulung nganti nemokake aplikasi sing wis diinstal.

ubuntu-software-center-diinstal1

Yen wis ana, kita bakal tekan sisih ngisor lan klik "nuduhake (jumlah) unsur teknis " Ana ing kana kita bakal nggambarake konten ing bentuk paket lan mula luwih gampang ndeleng total paket sing diinstal ing sistem. Yen sampeyan nulis "Linux" ing mesin telusuran ing sisih ndhuwur, mesthine kudu nuduhake dhaptar kanthi kabeh paket sing ngemot tembung kasebut lan umume paket sing ana gandhengane karo kernel.

elemen ubuntu-software-center-show-technical-elemen

Paket sing bakal digoleki kalebu jinis paket linux-image-versionnumber-generiky linux-image-extra-versionnumber-generik. Yen wis dingerteni miturut nomer sesanti paling tuwa, kita bisa mbusak.

ubuntu-software-center-kernel-linux

Iki kabeh nalika nggunakake Ubuntu Software Center kanggo mbusak paket kernel lawas, nanging sampeyan bisa nggunakake manajer paket grafis sing sampeyan pilih, yen sampeyan pengin nggunakake Synaptic utawa Muon, sampeyan uga bisa nggunakake ing kasus KDE.


7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Nasher_87 (ARG) ngandika

    Tutorial liyane sing apik banget kanggo liyane kaya aku sing ora seneng banget karo Terminal.
    Amarga aku takon sampeyan, aku siyap format mesin kanggo nginstal Ubuntu 16.04; dadi apa kudu menehi partisi kapisah menyang / boot? Aku ngomong iki amarga sing pertama dikandhani yaiku partisi sing penting banget kanggo / (root) lan / omah, banjur kanggo nambah siji kanggo Swap lan saiki, aku ngerti yen siji kanggo / boot uga perlu, menehi saran supaya 500-550 Mb sing bakal cukup
    Salam lan wis matur nuwun kanthi sanget

    1.    willy kang ngandika

      Sampeyan ora prelu nggawe partisi boot, nanging kabeh gumantung karo saben wong ...

      Salam

      1.    Nasher_87 (ARG) ngandika

        Ah, apik banget, aku pengin dadi pangguna Linux sing apik kanthi menehi saran supaya aku fungsi distribusi sing optimal

  2.   Chaparral ngandika

    Informasi sing migunani banget kanggo nyingkirake kernel sing lawas lan entuk papan. Akhir-akhir iki aku nggunakake program Ubuntu Tweak kanggo ngresiki cache lan sampah liyane lan sadurunge nggunakake perintah ing ngisor iki, sing nganti saiki aku durung ngerti manawa bakal dianyari. Yaiku:
    "Sudo dpkg -l | gambar grep linux »
    "Sudo apt-get Delete –purge linux-image-xxxxxx-xx-generic"
    Matur nuwun kanggo informasi.

  3.   Gregorio ros ngandika

    Artikel sing apik, aku ora ngerti fungsi opsine otomatis, umume aku luwih seneng ora nggunakake terminal (aku rada kesed) mula aku kudu nolak kabeh opsi kasebut. Babagan Pusat Piranti Lunak Ubunto ora bisa digunakake, mula bisa digunakake karo Synaptic lan sing digunakake, mula aku ora kepengin banget.

    1.    robertucho ngandika

      ya, ora ana masalah, sampeyan bisa nggunakake manajer paket pilihan

  4.   sebastian ngandika

    hello ... kanggo aku mbebasake udakara 23 mb .. Aku nembe nginstal versi xubuntu. sing tak lakoni yaiku klik kanan ing folder boot, bukak terminal saka kana banjur lebokake printah -sudo apt-get autoremove- sing dituduhake ing blog iki ... uga .. Aku wis partisi ing 250mb, lan aku arep ndownload liyane .. amarga ngemot 134mb ing sistem .. salam, lan muga-muga info kasebut bisa digunakake.