Clonezilla Live 3.0.2-21: Fitur lan warta distro

Clonezilla Live 3.0.2-21: Fitur lan warta distro

Clonezilla Live 3.0.2-21: Fitur lan warta distro

Desde versi 2.7.0 saka Clonezilla Live dirilis persis 2 taun kepungkur, kita ora ngatasi owah-owahan ing Distribusi GNU/Linux, khusus ing Kloning Disk lan Sistem Operasi, gratis lan mbukak, minangka pribadi lan ditutup. Lan wiwit, sasi iki November 2022wis announced Bukak saka "Clonezilla Live 3.0.2-21", dina iki kita bakal njelajah sing fitur saiki lan warta anyar klebu ing release ngandika.

Salajengipun, minangka saben release saka saben GNU / Linux Distro, iku worth kang lagi nyimak sing iki stands metu kanggo, antarane akeh iku, ing kalebu owah-owahan penting, dandan lan koreksi, kalebu nggunakake paket saka Debian Sid (03/11/2022) lan KLinux 6.0.6-2.

Clonezilla Live 2.7.0

Lan kaya biasane, sadurunge mlebu kanthi lengkap ing fitur saiki lan warta anyar mbuwang saka "Clonezilla Live 3.0.2-21", kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge:

Artikel sing gegandhengan:
Clonezilla Live 2.7.0 teka kanthi Kernel 5.9.1, nganyari paket lan liya-liyane

CloneZilla-2
Artikel sing gegandhengan:
Dhaptar versi anyar Clonezilla live 2.6.0-5

Clonezilla Live 3.0.2-21: Versi stabil saiki dirilis

Clonezilla Live 3.0.2-21: Versi stabil saiki dirilis

Apa Clonezilla?

Kanggo sing durung ngerti Clonezilla, iku worth sedhela kang lagi nyimak sing, padha gumantung apa situs resmiPunika a disk lan pemisahan kloning/program pencitraan. Mulane, iku becik kanggo nindakake penyebaran OS, serep lengkap lan Recovery. Saiki, ana telung jinis Clonezilla sing kasedhiya: Clonezilla Live, Clonezilla Lite Server lan Clonezilla SE (Edisi Server).

Nalika, Clonezilla Live cocok kanggo serep mesin siji lan mulihake, versi liyane nggampangake penyebaran massal, yaiku, kloning akeh komputer bebarengan. ugi, Clonezilla mung nyimpen lan mulihake blok sing digunakake ing hard drive, sing ngidini kanggo nambah efisiensi proses kloning.

Fitur umum

Fitur umum Clonezilla Live Series 3

Saiki, ing Clonezilla Live 3.0 seri kalebu akeh fitur lan fungsi, minangka 10 ing ngisor iki, sawetara sing paling luar biasa:

  1. Ndhukung panggunaan LUKS (Linux Unified Key Configuration).
  2. Kalebu dhukungan LVM2. Dene, kanthi versi LVM 1 no.
  3. Ngidini pemugaran gambar disk menyang macem-macem piranti lokal.
  4. Ndhukung instal ulang bootloader, kalebu grub (v1/v2) lan syslinux.
  5. Ngidini implementasine enkripsi AES-256, kanggo nglindhungi lan ngatur transfer data.
  6. Sampeyan bisa ngatur file gambar kanthi lokal lan adoh (SSH, Samba, NFS lan WebDAV).
  7. Iku ndadekake nggunakake teknologi multicast (Clonezilla SE), kanggo nggampangake tugas kloning massive.
  8. Kanthi efisien nangani format partisi MBR lan GPT. Lan sampeyan bisa boot menyang komputer nganggo BIOS utawa uEFI.
  9. Iki ngidini panggunaan mode sing ora dijaga, entuk otomatisasi langkah (kanthi prentah lan pilihan).
  10. Uga ngidini manajemen remot komputer, nalika ndhukung panggunaan PXE lan Wake-on-LAN.

Pungkasan, penting kanggo dicathet yen dina iki ndhukung manajemen akeh sistem file, kayata:

  • GNU / Linux: ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, btrfs, f2fs, lan nilfs2.
  • Windows: FAT12, FAT16, FAT32, exFAT lan NTFS.
  • Mac OS: HFS+ lan APFS.
  • FreeBSD, NetBSD lan OpenBSD: UFS.
  • minix: Minix.
  • VMWare ESX: VMFS3 lan VMFS5.

Apa Anyar ing Clonezilla Live 3.0.2-21

Saliyane kabeh ing ndhuwur, lan akeh liyane sing ora kasebut, ing ngisor iki kalebu kabar (owahan, dandan lan mbenakake) kanggo versi 3.0.2-21, ing antarane 5 ing ngisor iki:

  1. Iki kalebu panggunaan Kernel Linux ing versi 6.0.6-2.
  2. njupuk minangka basis repositori Debian Sid, wiwit tanggal 3 November 2022.
  3. Kalebu paket ufw (firewall) aktif lan layanan glances dipateni ing mode urip.
  4. Dianyari file basa de_DE, el_GR.UTF-8, es_ES, fr_FR, ja_JP, pl_PL, sk_SK, lan tr_TR.
  5. Tampilake opsi "-k0" lan "-k1" ing tumindak mulihake kanggo mode pamula ing ocs-onthefly.
Rescuezilla 1.0.5.1: Versi anyar kasedhiya wiwit Maret 2020
Artikel sing gegandhengan:
Rescuezilla 1.0.5.1: Versi anyar kasedhiya wiwit Maret 2020
Proyek Kabut: Pilihan liya kanggo Clonezilla
Artikel sing gegandhengan:
Proyek Kabut: Pilihan liya kanggo Clonezilla

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, iki Bukak saka "Clonezilla Live 3.0.2-21" terus nyekeli ing ndhuwur supaya migunani Distribusi Langsung kanggo lapangan kerja teknis lan profesional, wiwit, ing sawijining jinis, iku salah siji saka paling dikenal lan paling digunakake kanggo Kloning Disk lan Sistem Operasi, gratis lan mbukak, minangka pribadi lan ditutup.

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.