Debian: Pemimpin Proyek Anyar, Penghapusan Code Lawas, lan Rekomendasi Nggunakake Git

Sajrone dina pungkasan Pangembang Debian wis aktif babagan distribusi lan yaiku, kanggo miwiti, minggu kepungkur asil pamilihan taunan dibebasake saka pimpinan proyek Debian.

Kajaba iku informasi dirilis babagan keputusan tim «X Strike Force» (njaga paket kanggo Sistem Window X) kanggo mbusak kode saka driver lawas lan uga Posting rekomendasi draft babagan nggunakake Git dirilis.

Pemimpin Debian Anyar

Ing asil pamilihan tahunan sing 339 pangembang melu milih (yaiku 33% kabeh peserta sing duwe hak milih lan partisipasi taun kepungkur yaiku 37%, taun sadurunge 33% pungkasan), dtelung calon kanggo posisi pimpinan, Jonathan Carter, Sruthi Chandran, Brian Gupta melu pemilihan.

Jonathan Carter dadi pemenang lan kanthi iki, dheweke dadi pimpinan proyek Debian taun iki.

Saka 2016, Jonathan wis ndhukung luwih saka 60 paket ing Debian, melu ningkatake kualitas gambar langsung ing tim debian-live lan minangka salah sawijining pangembang Desktop AIMS, kompilasi Debian sing digunakake ing sawetara institusi ilmiah lan pendidikan Afrika Selatan.

Jonathan nganggep kepemimpinan komunitas dadi tugas utamane kanggo kerja bareng kanggo ngatasi masalah sing ana lan menehi dhukungan kanggo proses kerja sing gegandhengan karo komunitas ing level cedhak negara sing saiki dikuwasani proses teknis Debian.

Jonathan nganggep penting kanggo narik kawigaten para pangembang anyar ing proyek kasebut, nanging, miturut panemume, njaga kahanan sing nyenengake kanggo pangembang saiki ora kalah penting.

Jonathan uga nawakake supaya ora mripate akeh barang-barang cilik meneng sing biyasane akeh wong lan dheweke sinau pindah. Yen pangembang lawas ora bisa ngerteni cacat kasebut, mula para pamula masalah kasebut bisa uga penting.

Mbusak kode lawas ing Debian

Bisa uga salah sawijining warta Debian minggu iki sing misuwur yaiku: keputusan sing digawe dening tim X Strike Force kanggo mbusak sawetara kontrol lawas sing isih ana ing repositori Debian.

Lan iki amarga akeh pangguna sing seneng Debian tinimbang distribusi liyane amarga dhukungan gedhe kanggo komputer lawas sing bisa urip luwih dawa.

Nanging kanthi tumindak sing wis ditindakake, pengontrol kayata r128 (sing wis ana 20 taun) Mach 64, Savage, Silicon Motion, SiS, Trident, lan liya-liyane dheweke bakal enggal metu saka sistem. Miturut cathetan kanggo Debian sing bakal teka, alasan ngilangi driver lawas yaiku amarga wis ora dikembangake lan ora ana alesan tetep ing sistem amarga pangguna ora nggunakake.

Sanajan pancen bener, arang banget nemokake tim sing duwe komponen jinis iki, akeh pangguna sing nyebutake ora setuju sanajan wong liya nyebutake manawa iki bisa dadi langkah kanggo nambah kinerja sistem.

Rekomendasi panggunaan Git

Pungkasan, warta liyane sing dirilis yaiku ngirim draf rekomendasi babagan nggunakake Git nalika ngiringan paket sing disiyapake adhedhasar diskusi sing dianakake taun kepungkur.

Kanthi iki, disaranake menehi rekomendasi sing gegandhengan karo panggunaan Git ing kategori rekomendasi. Utamane, yen paket kasebut dianakake ing platform sing ndhukung panjaluk gabungan, kayata salsa.debian.org, disaranake para pelayan nampa panjaluk gabungan lan ngolah bareng karo tambalan.

Yen proyek hulu sing digawe paket kasebut nggunakake Git, paket Debian sing diiringi diundang nggunakake Git kanggo paket kasebut. Rekomendasi kasebut uga menehi saran supaya nambah panggunaan kolom vcs-git ing paket kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ajqr01 ngandika

    Jonathan Carter, saka telung calon kasebut, paling ora paling ala. Sanajan lamarane ora nduwe pengaruh sing bener kanggo politik, nanging ora ana owah-owahan gedhe saka pidato sing ditindakake Sam Hartman, mula ing aspek kasebut politik internal Debian tetep stabil.