DevOps mungsuh Software Engineers: Saingan utawa Kolaborator?

DevOps mungsuh Software Engineers: Saingan utawa Kolaborator?

DevOps mungsuh Software Engineers: Saingan utawa Kolaborator?

Periodik, kita biasane nerbitaké topik penting kanggo Komunitas IT umume, kanggo beda-beda dicokot orane katrangan murni saka Piranti Lunak Gratis, Open Source lan GNU / Linux. Mulane, kadhangkala kita nuduhake macem-macem informasi babagan ruang lingkup Ilmu lan teknologi, lan babagan Informatika lan Komputasi. Dadi salah sawijining kasus kasebut, nalika kita ngomong babagan apa lan kepiye, mesthi Profesi utawa posisi IT, ing bidang Teknologi Informasi lan Komputasi.

Ing babagan iki, kita wis darmabakti sawetara publikasi kanggo profesional IT disebut SysAdmin, kang, kita wis ngerti, cenderung, meh minangka standar, kanggo nangani kathah lan utamané Linux. Uga, babagan "DevOps mungsuh Software Engineers", lan Direktur IT. Lan dina iki, kita bakal ngaturake kiriman iki kanggo sing padha sing dikenal minangka Software engineer, nggawe comparison antarane "DevOps mungsuh Software Engineers".

DevOps mungsuh SysAdmin: Saingan utawa Kolaborator?

DevOps mungsuh SysAdmin: Saingan utawa Kolaborator?

Lan, sadurunge miwiti kirim komparatif menarik iki antarane "DevOps mungsuh Software Engineers", disaranake ing kiriman sing gegandhengan sadurunge, supaya padha bisa njelajah ing pungkasan:

DevOps mungsuh SysAdmin: Saingan utawa Kolaborator?
Artikel sing gegandhengan:
DevOps mungsuh SysAdmin: Saingan utawa Kolaborator?

Sysadmin: Seni dadi Administrator Sistem lan Server
Artikel sing gegandhengan:
Sysadmin: Seni Dadi Administrator Sistem lan Server

DevOps mungsuh Software Engineers

DevOps mungsuh Software Engineers

DevOps vs. Software Engineers: Apa padha utawa ora?

Babagan DevOps

Babagan DevOps

Ing kiriman sadurunge kita cetha njlèntrèhaké ing IT DevOps profesional, Nanging, ing ringkesan kita bisa njlèntrèhaké minangka programmer banget kawangun saged nindakake kabeh fungsi melu ing Siklus Urip Pangembangan Piranti Lunak lan liya-liyane, kayata, Pemrograman, Operasi, Pengujian, Pangembangan, Dhukungan, Server, Database, Web lan liya-liyane sing perlu.

Kahanan iki sing ndadekake sabenere a DevOps katon akeh kaya siji campuran Developer utawa Software Engineer lan SysAdmin. Kajaba iku, padha kathah dominasi a macem-macem basa pemrograman, lan nduweni kemampuan technical ekstensif lan skills Manajemen. Kanggo iki lan liyane, dheweke biasane katon minangka pakar IT profesional, ing Piranti Lunak lan Perangkat Keras (Infrastruktur/Platform), Organisasi ing ngendi dheweke kerja.

Akhire, biasane wis minangka fungsi tartamtu utawa aktivitas diutus ing sawijining organisasi, sawetara kaya ing ngisor iki:

  • Tulis kode lan tindakake fungsi Programmer.
  • Ngatur Server Multi-Platform lan tindakake fungsi SysAdmin.
  • Ngatur Jaringan lan nindakake fungsi NetAdmin.
  • Ngatur database (BD) lan nindakake fungsi DBA.
  • Ngatur lan kolaborasi ing tingkat organisasi sing dhuwur, njamin sinergi antarane unit utawa kelompok kerja, kayata pimpinan proyek utawa manajer area.

Babagan Insinyur Sistem

Babagan Insinyur Sistem

ing Ingenieros de Sistemas (kang kita bisa nelpon IngSW kanggo short) bisa diterangake minangka Profesional IT sing ngembangake lan njaga program komputer. Mulane, padha ngerti lan gunakake basa pamrograman kanggo nulis kode, tes, lan piranti lunak debug, saéngga njamin operasi lan nganyari kanggo njaga lan nambah fungsine.

Kajaba iku, Ingenieros de Sistemas padha kudu bisa ngenali masalah utawa kabutuhan ing pasar utawa wilayah kerja, ngembangake proyek, rencana pangembangane lan nindakake kabeh tes sing dibutuhake nganti bisa digunakake tanpa kesalahan. Kalebu, ing tim mimpin lan yen perlu, ing aplikasi kawruh ilmiah lan statistik kanggo nggayuh tujuan sampeyan. Dadi kabeh sing terakhir, apa sing mbedakake dheweke saka programer apa wae (ora ketompo carane ahli), amarga dheweke mung mbatesi program.

Akhire, biasane wis minangka fungsi tartamtu utawa aktivitas diutus ing sawijining organisasi, sawetara kaya ing ngisor iki:

  • Nggawe sistem komputer lan piranti lunak sing cerdas.
  • Proyek pangembangan piranti lunak langsung lan mimpin tim IT utawa unit kerja.
  • Analisis teknik kerja lan teknologi pangembangan anyar, ngoptimalake proses sing gegandhengan.
  • Analisis masalah komputer lan nyiapake solusi sing kompatibel karo macem-macem sistem operasi.

Babagan Loro: Bedane lan Persamaan

Kaya sing katon, padha katon banget padha lan beda sethitik. Sejatine, Panjenengan profesional IT majeng sing cenderung dominasi kabeh sing gegandhengan Pangembangan piranti lunakloro teknis lan manajerial. Nanging, DevOps ngadeg metu utawa beda karo Engineer Sistem kanggo kawruh utawa katrampilan sing diduweni ing wilayah sing ora digandhengake langsung karo Software, yaiku, Hardware. Wiwit, sampeyan kudu bisa ngerti lan ngatur topik kayata Server, Jaringan lan Sistem BD.

Akibate, a DevOps Engineer bisa gampang dadi Software Engineer. Nanging, Insinyur Perangkat Lunak ora mesthi dadi Insinyur DevOps. Sing paling penting, amarga Engineer DevOps kudu bisa fokus ing pangembangan lan operasi produk piranti lunak, dene Software Engineer mung kudu fokus ing pangembangan produk piranti lunak lan faktor liyane sing gumantung.

Direktur IT: Seni ngatur Unit Teknologi lan Sistem
Artikel sing gegandhengan:
Direktur IT: Seni ngatur Unit Teknologi lan Sistem
Otomatisasi: Piranti sing kasedhiya kanggo makarya SysAdmin
Artikel sing gegandhengan:
Otomatisasi: Piranti sing kasedhiya kanggo makarya SysAdmin

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing ringkesan, kita ngarep-arep sing iki terkenal kirim komparatif antarane "DevOps mungsuh Software Engineers" kanggo ngerti konsep konco saben, sing fungsi, beda lan podho, wis kapentingan lan migunani, kanggo terus nglumpukake kawruh bab ageng lan nuntut donya Teknologi Informasi lan Komputasi, lan kabeh posisi (posisi) sing nggawe urip, sing kita pilih nalika sinau karir ing universitas kanggo lulus minangka profesional IT.

Pungkasan, aja lali menehi pendapat babagan topik dina iki, liwat komentar. Lan yen sampeyan seneng karo kiriman iki, aja nganti mandheg anggone nuduhake wong liya. Uga, elinga ngunjungi kaca ngarep kita en «SakaLinux» kanggo njelajah warta liyane, lan gabung saluran resmi kita saka Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.