Babagan FreeBSD lan apa sing anyar ing versi anyar 12.4 RC1

Babagan FreeBSD lan apa sing anyar ing versi anyar 12.4 RC1

Babagan FreeBSD lan apa sing anyar ing versi anyar 12.4 RC1

Wingi, November 05 saka 2022, peluncuran saka "FreeBSD 12.4 RC1". Lan wiwit, taun iki kita wis rapet tindakaken ing warta related kanggo FreeBSD, dina iki kita bakal deepen sethitik babagan FreeBSD, lan novelties saka release iki.

Kajaba iku, kaya biasane, iki mbangun pisanan (RC1) saka siklus release saiki cocog kanggo FreeBSD 12.4kalebu kasedhiyan Gambar ISO kanggo arsitektur amd64, armv6, armv7, arm64, i386, powerpc, powerpc64, powerpcspe lan sparc64, bab biasanipun Situs pangilon FreeBSD.

FreeBSD

FreeBSD wis mapan minangka sistem kanggo mbangun server Internet lan Intranet.

Lan kaya biasane, sadurunge mlebu kanthi lengkap ing Distribusi FreeBSD, lan khusus babagan release saka "FreeBSD 12.4 RC1", kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge:

FreeBSD
Artikel sing gegandhengan:
Ing FreeBSD, implementasine WireGuard anyar ditambahake ing basis kode 

FreeBSD
Artikel sing gegandhengan:
Ing FreeBSD, dheweke nambahake dhukungan kanggo protokol Netlink sing digunakake ing Linux

FreeBSD 12.4 RC1: Kandidat rilis pisanan saka seri 12.4

FreeBSD 12.4 RC1: Kandidat rilis pisanan saka seri 12.4

Apa sing diarani FreeBSD?

Miturut sampeyan situs resmi, FreeBSD iku sistem operasi becik kanggo macem-macem platform. kang fokus ing kurban fitur modern gedhe, lan kinerja apik kacepetan lan stabilitas. lan kang asal asale saka sistem operasi bsd, yaiku, saka Versi UNIX® dikembangake dening Universitas California, Berkeley.

FreeBSD, kanggo tanggal, nawakake fitur nglereni pinggiran, sing kalebu fitur jaringan canggih, kinerja, keamanan, lan kompatibilitas. Akeh sing padha utawa luwih apik tinimbang mitra ing sistem operasi liyane. loro mau free, mbukak lan gratuitous, wiwit iku pribadi, ditutup lan komersial.

Pramila FreeBSD Biasane dianggep minangka bagéan saka solusi internet kuat. Mulane, padha biasane dipun ginakaken ing server internet o jaringan intranet. Iki amarga menehi layanan jaringan kuwat miturut beban paling abot, nalika nindakake a nggunakake efisien memori kasedhiya, nggayuh kaping nanggepi becik kanggo ewu pangolahan pangguna bebarengan.

Kasunyatan menarik liyane babagan FreeBSD yaiku, sing lisensi open source berkeley sing ngatur, ngidini pihak katelu mutusaké carane akeh owah-owahan lokal padha arep kanggo kontribusi kanggo pembangunan. Apa wis ngidini, orane wong liya 33.000 perpustakaan lan aplikasi sing ditransfer menyang FreeBSD.

Pungkasan, FreeBSD uga cross-platform, supaya lancar ndhukung aplikasi kanggo embedded, desktop, server, lan akeh jinis piranti. Lan saliyane dadi gampang dipasang, uga Gratis lan padha kode sumbere wis kasedhiya kanggo sapa wae.

Apa Anyar ing FreeBSD 12.4 RC1

Apa Anyar ing FreeBSD 12.4 RC1 – FreeBSD karo XFCE

Apa Anyar ing FreeBSD 12.4 RC1

Sanajan, ing release kaca cathetan durung lengkap lan dianyari kanthi lengkap, bakal nggabungake rincian liyane babagan rilis minangka siklus rilis 12.4-RELEASE kemajuan. Nanging, antarane warta lan owah-owahan dikenal kanggo iki versi 12.4 RC1 Sawetara dikenal, kayata:

  • Koreksi regresi ing file (1).
  • Nganyari OpenSSH menyang versi 9.1p1.
  • Sendmail ndandani karo otentikasi liwat cyrus-sasl-2.1.28 dileksanakake.
  • Informasi zona wektu dianyari menyang versi 2022f.
  • Nganyari sh(1) kanggo maca file profil liyane.

Informasi liyane babagan FreeBSD lan liya-liyane

para informasi luwih lengkap babagan FreeBSD lan BSD, lan kang beda karo Sistem Operasi Linux, sampeyan bisa njelajah link ing ngisor iki:

"Linux mung kernel. Mulane, kanggo nggunakake «Linux» Minangka sistem operasi, kita kudu milih salah siji saka akeh distribusi sing kasedhiya karo aplikasi lan program GNU, kayata RedHat, Debian, Ubuntu, CentOS, Fedora, OpenSUSE utawa liyane padha. Dene, FreeBSD minangka sistem operasi sing lengkap, lan beda banget. Adhedhasar sistem BSD (Distribusi Perangkat Lunak Berkeley), sing dikembangake dening Laboratorium Berkeley sing misuwur. Pramila, nalika kita ngomong babagan sistem operasi BSD (NetBSD, OpenBSD, lan FreeBSD), tegese sistem operasi sing anyar, beda karo Linux.

FreeBSD
Artikel sing gegandhengan:
Mekanisme isolasi sing padha karo plegde dikembangake ing FreeBSD

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, iki Bukak saka "FreeBSD 12.4 RC1" utamané, terus kontribusi kanggo nambah iki alternatif apik kanggo GNU / Linux, ndhuwur kabeh, ing syarat-syarat Server lan platform jaringans, thanks kanggo linuwih lan stabilitas. Mulane, nalika nerangake desktop, komputer ngarep utawa kantor, iku paling apik kanggo terus seneng Sistem operasi adhedhasar Linux, loro kanggo kang dhukungan hardwaree, lan liyane cara gampang lan loropaken kanggo nginstal lan nggunakake.

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.