Gnome 43 teka kanthi menu sing didesain ulang, transisi aplikasi menyang GTK 4 lan liya-liyane

gnome 43

Versi anyar nerusake karya migrasi aplikasi saka GTK 3 menyang GTK 4.

Sawise 6 wulan pembangunan, Gnome 43 pungkasane kasedhiya lan manawa tim proyek Gnome ngrilis versi anyar Gnome 43 kang nerangake karo dandan kompatibilitas gedhe karo aplikasi web lan nerusake transisi menyang GTK 4.

gnome 43 dilengkapi menu status sistem sing didesain ulang, sing ngidini sampeyan ngganti setelan sing paling akeh digunakake kanthi cepet. Setelan sing sadurunge kudu digali liwat menu saiki bisa diganti kanthi ngeklik tombol. Persiyapan cepet nyedhiyakake akses jaringan umum, Wi-Fi, mode kinerja, lampu wengi, mode pesawat, lan malah mode peteng. Desain anyar uga nggampangake ndeleng status setelan sampeyan kanthi cepet.

Anyar liyane sing diwenehake dening Gnome 43 versi anyar iki yaiku dilengkapi pangatur file sing luwih apik sing wis dianyari GTK 4 lan libadwaita. Versi anyar Wis desain adaptasi sing ngidini sampeyan nggunakake kabeh fitur pangatur file kanthi ngowahi ukuran jendhela menyang jembar sing luwih sempit. Panggeser sidebar ing mode sempit katon apik banget kanggo aku.

Owah-owahan liyane asil saka transisi menyang GTK4 kalebu file lan folder properti windows facelifts, reordered menu, lan tampilan dhaftar vastly apik sing nambah rubberbands lan file favorit.

Saliyane iki, uga kasebut kita bisa nemokake integrasi tambahan karo sarana Disks, kaya kemampuan kanggo ngakses opsi "format" nalika sampeyan ngeklik tengen drive eksternal ing sidebar Files lan uga ana dialog Open With anyar sing ngidini sampeyan milih aplikasi sing digunakake kanggo mbukak macem-macem jinis file. Iki minangka dhaptar pangowahan sing ora lengkap kanggo pangatur file Nautilus:

Owah-owahan liyane sing katon yaiku browser web Gnome (sadurunge dikenal minangka Epiphany) sing saiki bisa nangani Firefox Sync kanggo nyelarasake tetenger lan riwayat, uga sawetara ekstensi browser. Ora kabeh ekstensi lintas-browser, kayata sing kompatibel karo Firefox lan Google Chrome utawa Chromium, padha isih bisa. Mulane, instalasi plugin ing format file XPI dipateni kanthi standar saiki.

Saka owah-owahan liyane sing kalebu Gnome 43 ing antarane dandan cilik liyane:

  • Papan tombol virtual saiki nuduhake saran nalika sampeyan ngetik. Uga nuduhake tombol Ctrl, Alt, lan Tab nalika ngetik ing terminal.
  • Fitur gambar web saiki luwih gampang digunakake: saiki ana ing menu konteks kaca web, utawa diaktifake kanthi trabasan keyboard Shift + Ctrl + S.
  • Uga ing Web, gaya unsur antarmuka kaca web uga wis dianyari supaya cocog karo aplikasi GNOME modern.
  • Aplikasi Karakter saiki kalebu pilihan emoji sing luwih gedhe, kalebu wong sing duwe warna kulit, jender, lan gaya rambut sing beda, lan gendera regional liyane.
  • Sawetara animasi ing ringkesan kegiatan wis dioptimalake supaya luwih cair.
  • Aplikasi GNOME "About Windows" wis diatur maneh, nuduhake rincian babagan saben aplikasi.
  • Ing piranti lunak, kaca aplikasi duwe pamilih sing luwih apik kanggo pilihan font lan format
  • Gaya UI peteng sing luwih apik digunakake dening aplikasi GTK 4, supaya bar lan dhaptar katon luwih harmonis.
  • Nalika nyambung menyang GNOME nganggo aplikasi desktop remot (nggunakake RDP), saiki bisa nampa audio saka host
  • Swara tandha tandha GNOME wis dianyari lan kalebu swara tandha standar anyar.

Pungkasan kanggo sing kasengsem bisa nyoba Gnome 43 sampeyan bisa nindakake karo versi beta saka Fedora Workstation 37, sing kasedhiya lan ora modifikasi banget kanggo desktop.

Si sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki, sampeyan bisa mriksa rinciane Ing link ing ngisor iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.