Google wis nerbitake versi Pratinjau Android 11 lan iki warta

Android 11

Google nampilake dina selasa versi Pratinjau Pangembang Android 11 pisanan, upgrade gedhe sabanjure menyang sistem seluler sampeyan. Sanajan Google ora nyakup akeh tangkapan layar ing postingan kasebut kanggo ndhukung pengumuman perubahan anyar, perusahaan nggawe janji gedhe, kayata fitur privasi sing luwih apik lan antarmuka anyar olahpesen, prosedur anyar sing ana gandhengane karo 5G utawa otonomi, uga perbaikan liyane kayata rekaman layar asli, lan liya-liyane.

Iki minangka pratinjau Android 11 kanggo pangembang sing teka luwih awal tinimbang biasane lan saiki kasedhiya kanggo piranti Pixel 2, 3, 3a lan 4, uga gambar umum sistem. Jeneng Android 11 minangka asil saka nomenclature anyar sing diadopsi sawise diluncurake versi sistem operasi seluler sing sadurunge.

Iki minangka sawetara fitur lan update anyar sing didaftar Google ing postingan blog:

Sing luwih apik Opsi otorisasi "siji" kanggo aplikasi: Iki minangka salah sawijining fitur sing disorot Google ing woro-woro Pengembang Pratinjau Android 11 amarga bakal menehi "ijin tunggal" kanggo aplikasi sing pengin ngakses data saka lokasi, piranti mikropon lan kamera. Kajaba iku gampang, nanging ndadekake Android luwih aman.

Android 10
Artikel sing gegandhengan:
Android Q bakal diarani Android 10 lan Google ngumumake bakal ninggalake jeneng kode

API "Gelembung", iki antarmuka panganggo anyar kanggo aplikasi olahpesen sing ngidini pirang-pirang obrolan bisa diakses kanthi gampang ing endi wae, saengga dadi lingkaran ngambang minimalis ing kontak. Kajaba aplikasi olahpesen Google, aplikasi liyane kayata WhatsApp, Facebook Messenger utawa Signal bisa uga kompatibel.

Anyar anyar sing misuwur ing pratinjau Android 11 yaiku Google ngganti panel notifikasi ing Android maneh Lan taun iki Google ujar panel bakal ngemot "bagean sing khusus kanggo obrolan ing bayangan kabar."

Google wis ngenalake bagean "obrolan" anyar ing area notifikasi sing nyebar pesen anyar ing wilayah kasebut sadurunge kabeh email, preferensi Instagram lan nganyari aplikasi. Gagasanipun supaya bagean komunikasi ing telpon sampeyan luwih gampang diakses lan ngidini pangguna "nemokake obrolan sampeyan saiki karo wong ing aplikasi sing disenengi."

Rekaman layar: fungsi iki ngidini sampeyan ngrekam layar lan sanajan Google wis duwe versi ing versi beta Android 10 sing durung tekan versi final.

Kaca "Kompatibilitas Aplikasi": Google nggawe urip luwih gampang kanggo pangembang aplikasi ing Android 11 amarga Google nggawe kaca "Kompatibilitas Aplikasi" kanthi fungsi switch kanggo saben aplikasi.

Gagasane yaiku tinimbang nemtokake SDK anyar target lan kumpulake aplikasi sampeyan kanggo nyoba, mung mbukak kaca kompatibilitas saka aplikasi, wiwiti muter tombol banjur deleng apa sing ora bisa digunakake?. Google uga negesake manawa nyoba "nyilikake pangowahan prilaku sing bisa mengaruhi aplikasi" lan wis nggawe perubahan panrima ing endi wae.

Pengalaman 5G sing luwih apik: Google pengin ngidini luwih akeh pangguna ing saindenging jagad duwe pengalaman 5G sing luwih apik. Ing Android 11, perusahaan nganyari lan nganyari API konektivitas dadi sampeyan bisa njupuk kauntungan saka kacepetan 5G sing luwih apik. API iki ngidini pangembang mriksa manawa koneksi ora ana gandhengane lan yen mangkono, nawakake resolusi utawa kualitas sing luwih dhuwur sing bisa nggunakake luwih akeh data.

Modulisasi Android terus karo Android 11: ing Android 10, «Proyek Mainline»,  wis mindhah akeh komponen sistem menyang APK bisa dianyari menyang format file sing anyar lan luwih kuat sing diarani "APEX".

APEX yaiku format file khusus sing dirancang supaya bisa diakses sadurunge ing proses boot lan duwe idin luwih akeh tinimbang APK, dadi luwih becik kanggo hosting lan nganyari komponen sistem level ngisor.

Pungkasane, dheweke ngumumake akeh pangaturan cilik lan pangowahan, kaya ngalih otomatis menyang mode peteng lan kemampuan nyemat aplikasi ing sisih ndhuwur lembar tumindak.

sumber: https://android-developers.googleblog.com/


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.