Intel On Demand, sistem pembayaran kanggo ngaktifake fungsi ing prosesor

Intel OnDemand

Intel ngrancang kanggo nggunakake prosesor server kanthi mbukak kunci fitur ing model "langganan".

Ing wiwitan taun, kita nuduhake ing blog iki babagan warta sing ana gandhengane karo model bisnis anyar sing dimaksudake Intel kanggo eksploitasi, sing jenengee PAYG lan adhedhasar bisa mbukak kunci fitur pemroses ing cara pembayaran.

Lan saiki wis dicethakaké perusahaan ngenalaken program Intel On Demand sawijining ing pemroses Xeon Sapphire Rapids anyar (penerus model Mac * Pro sing dibangun ing). Kaya jeneng kasebut, punika mbayar minangka sistem kanggo ngaktifake fitur opsional tartamtu liwat SDSi (Software Defined Silicon). Sing padha karo tuku ing-app kanggo CPU.

Artikel sing gegandhengan:
PAYG, ide anyar Intel kanggo mbukak kunci fitur ing prosesor

Iki dudu strategi sing anyar saka Intel: ing wiwitan dekade de 2010, sawetara prosesor saka konsumsi bisa ditingkatake, karo kamungkinan saka cache mbukak kunci, opsi (Hyper-Threading, contone,) lan nambah frekuensi.

Intel wis ngenalake program Intel On Demand sing bakal ngaktifake fitur tartamtu saka prosesor Xeon Scalable Sapphire Rapids mbesuk perusahaan. Program pay-as-you-go anyar bakal ngidini Intel nyuda jumlah SKU sing dikirim nalika nggunakake teknologi sing ditawakake. Uga, pelanggan sampeyan bakal bisa nganyarke mesin tanpa ngganti hardware nyata utawa nawakake layanan tambahan kanggo pelanggan.

Prosesor sabanjure Xeon Scalable Sapphire Rapids generasi kaping papat Intel dilengkapi karo sawetara akselerator lan teknologi keamanan tartamtu sing ora kabeh pelanggan perlu ing kabeh wektu. Kanggo nyedhiyakake pangguna pungkasan iki kanthi keluwesan investasi tambahan, Intel bakal nawakake tuku pemroses kanthi kapabilitas kasebut dipateni, nanging ngaktifake yen perlu ing wektu tartamtu.

Teknologi Software Defined Silicon* (SDSi) uga bakal ngidini Intel adol model prosesor sing luwih sithik lan banjur ngidini para pelanggan utawa mitra bisa ngaktifake fitur tartamtu sing dibutuhake (kanggo panggunaan lokal utawa minangka layanan).

Adaptasi kanggo ngganti lan ngoptimalake beban kerja nganggo model aktivasi Intel On Demand. Aktivasi siji-wektu saka akselerator prosesor tartamtu lan fitur keamanan.

Wiwit teknologi on-demand Intel target beban kerja sing beda-beda, sawetara pelanggan sing butuh kabeh bebarengan. Nanging nalika skala pusat data, bisa uga mbutuhake; iki ngendi kapasitas-on-demand teka ing. Sak iki wektu, sawetara pelanggan Intel bakal kurban fitur iki minangka layanan (Contone, kanggo maya lan mesin co-host). Ing sisih liya, wong liya bakal mbantu ngaktifake ing server sing diinstal ing situs kasebut.

Bukak resmi program Intel On Demand ninggalake luwih akeh pitakonan tinimbang jawaban. Kita ora ngerti sepira rencana Intel kanggo ngisi daya kanggo ngaktifake fitur tartamtu utawa persentase pelanggan sing pengin nyoba "minangka layanan." Nanging sing kita ngerti, yaiku perusahaan kaya H3C, HPE, Inspur, Lenovo, Supermicro, PhoenixNAP, lan Variscale bakal dadi bagian saka program On Demand.

Saiki, program On Demand Intel dilindhungi undhang-undhang kanggo server, lan siji bakal ngarepake tetep eksklusif kanggo platform Xeon. Nanging, nalika iku, Intel* nawakake upgrade piranti lunak kanggo prosesor desktop supaya luwih cepet.

Sayange, program iki wis ngritik amarga Intel wis ateges lumpuh pemroses kebak-fungsi. Akibaté, sawetara bisa mikir yen program on-demand niru layanan nganyari Intel. Nanging, ngelingi manawa jagad server tumindak beda karo jagad PC klien lan kita ora ngerti syarat layanan Intel On Demand, ora bisa nggawe paralel ing kene nganti ngerti kabeh rincian.

Intel durung ngonfirmasi rincian lengkap program iki, kalebu rega kanggo saben fitur lan SKU sing bisa dibukak khusus. Rincian kasebut bisa uga kasedhiya sawise diluncurake pemroses Xeon Scalable Sapphire Rapids generasi kaping papat, sing dijadwalake bakal dirilis tanggal 10 Januari.

Pungkasan yen sampeyan kepengin ngerti babagan iki, sampeyan bisa mriksa rinciane Ing link ing ngisor iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.