Java SE 21 wis dirilis lan iki warta

Platform Java, Edisi Standar

Java SE minangka kit pangembangan piranti lunak sing digunakake kanggo nulis applet lan aplikasi nganggo basa pamrograman Java.

Oracle diluncurake bubar peluncuran versi anyar saka Java SE 21, sing diklasifikasikake minangka versi dhukungan lengkap, kanthi nganyari kasedhiya nganti 2031 lan uga menehi dhukungan umum kanggo cabang LTS Java SE 11, nanging bakal duwe dhukungan lengkap nganti 2032.

Ing versi anyar iki Jawa 21 sing presented, kita bisa nemokake sing versi generatif saka ZGC wis dipun ginakaken, kang pirso Processing kapisah saka obyek, kang nambah efficiency reresik mentas digawe obyek karo urip singkat.

Pangowahan liyane sing misuwur ing versi anyar iki yaiku implementasine pola logging wis stabil, ngembangake fitur pencocokan pola sing dikenalake ing Jawa 16 kanthi alat kanggo parsing nilai kelas jinis rekaman, ditambah dhukungan kanggo pencocokan pola ing ekspresi "switch" uga wis stabil, ngidini "kasus" ora nggunakake nilai sing tepat, nanging luwih fleksibel. pola sing nutupi seri nilai ing wektu.

Saliyane iki, kita uga bisa nemokake iku nambahake dhukungan awal kanggo Scoped Values, sing ngidini nuduhake data immutable antarane Utas lan ijol-ijolan data kanthi efisien ing antarane benang anak. Bentenane utama antarane nilai ruang lingkup lan variabel thread-lokal yaiku yen mantan ditulis sepisan, ora bisa diganti ing mangsa ngarep, lan tetep kasedhiya mung sajrone eksekusi utas.

Jawa SE 21 uga highlights ing dhukungan awal kanggo template string, sing ngidini sampeyan nggabungake teks karo ekspresi lan variabel sing diwilang tanpa nggunakake operator "+". Substitusi ekspresi ditindakake kanthi nggunakake substitusi \{..} lan panangan khusus bisa disambungake kanggo mriksa bener saka nilai sing diganti.

Ing sisih liya, ing Jawa SE 21 a implementasine konsep katelu saka FFM API, sing ngijini sampeyan kanggo ngatur interaksi program Jawa karo kode external lan data dening nelpon fungsi saka perpustakaan external lan ngakses memori njaba JVM.

Ngomong babagan implementasine ing Jawa SE 21, ing pratinjau API Vektor keenam, sing menehi fungsi kanggo petungan vektor sing ditindakake kanthi nggunakake instruksi vektor ing prosesor x86_64 lan AArch64 lan ngidini operasi bisa diterapake bebarengan ing macem-macem nilai (SIMD). Ora kaya kemampuan sing kasedhiya ing kompiler HotSpot JIT kanggo vektorisasi otomatis operasi skalar, API anyar ngidini kontrol vektorisasi sing jelas kanggo pangolahan data paralel.

Saka pangowahan liyane sing misuwur:

  • Nambahake API eksperimen kanggo konkurensi terstruktur, sing nyederhanakake pangembangan aplikasi multithreaded kanthi nambani macem-macem tugas sing mlaku ing macem-macem benang minangka blok siji.
  • Implementasi benang virtual, yaiku benang entheng sing nyederhanakake nulis lan njaga aplikasi multithread kanthi kinerja dhuwur, wis distabilake.
  • Cara anyar wis ditambahake.
  • Dhukungan tambahan kanggo koleksi pesenan (SequencedCollection).
  • Cara sing ditambahake kanggo nemtokake sifat emoji.
  • Dhukungan awal ditambahake kanggo kelas sing ora dijenengi lan conto sing ora dijenengi saka metode "utama", ing ngendi sampeyan bisa ngilangi deklarasi umum / statis, ngliwati seri argumen lan entitas liyane sing ana gandhengane karo deklarasi kelas.
  • Nambahake API kanggo nggunakake mekanisme enkapsulasi kunci enkripsi KEM, dirancang kanggo nglindhungi kunci enkripsi simetris nggunakake algoritma basis kunci umum.
  • Dhukungan tambahan kanggo algoritma tandha digital HSS / LMS.
    Dhukungan kanggo platform Windows 32-bit wis mandheg.
    Kajaba iku, publikasi nganyari platform kanggo nggawe aplikasi kanthi antarmuka grafis JavaFX 21 bisa disorot.

pungkasane yen sampeyan kasengsem ing ngerti liyane babagan, sampeyan bisa mriksa rincian ing link ing ngisor iki.

Entuk Java SE 21

Kanggo sing kasengsem bisa entuk salah sawijining mbangun Java SE 21 sing siap diinstal sing disiapake kanggo Linux, Windows lan macOS, sampeyan bisa nindakake saka situs web proyek ing bagean download. Linke yaiku. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.