MilagrOS 3.1: Pakaryan wis ditindakake ing versi kapindho taun iki

MilagrOS 3.1: Pakaryan wis ditindakake ing versi kapindho taun iki

MilagrOS 3.1: Pakaryan wis ditindakake ing versi kapindho taun iki

Kaya sing wis dingerteni akeh, MX Linux saliyane dadi a apik lan inovatif GNU / Linux Distro, kalebu alat dhewe kelangan, kasebut kanthi teliti, apik lan dianyari. Sing lan akeh liyane, wis entuk dheweke dadi terus-terusan ing DistroWatch Top 10 taun 2018. Ing kasusku, aku ketemu dheweke ing taun kasebut, sing nyebabake aku mandheg nggunakake Ubuntu (18.04), karo kang kui a Repin disebut Penambang Liwat aplikasi kasebut sistem bali.

Nalika, saiki lan wiwit 2018, liwat MX Linux lan pirantine Gambar MX Aku mimpin pembangunan saka Kaelokan GNU / Linux. Lan wiwit, rauh aku bakal ngeculake a versi anyar miturut jeneng lan nomer «Ajaib 3.1», dina iki aku bakal nuduhake sethitik kang pembangunan saiki lan novelties sawijining kanggo kalebu.

Respin MilagrOS: Versi anyar 3.0 - MX-NG-22.01 kasedhiya

Respin MilagrOS: Versi anyar 3.0 - MX-NG-22.01 kasedhiya

Lan, sadurunge njupuk kanthi lengkap menyang topik dina iki, babagan warta sing bakal kalebu ing "Ajaib 3.1", kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge kanggo maca mengko:

Respin MilagrOS: Versi anyar 3.0 - MX-NG-22.01 kasedhiya
Artikel sing gegandhengan:
Respin MilagrOS: Versi anyar 3.0 - MX-NG-22.01 kasedhiya

Kaelokan GNU / Linux: Kasedhiya respin anyar! Ngerti utawa Distros?
Artikel sing gegandhengan:
Kaelokan GNU / Linux: Kasedhiya respin anyar! Ngerti utawa Distros?

MilagrOS 3.1: Versi kapindho taun 2022

MilagrOS 3.1: Versi kapindho taun 2022

Apa fitur anyar sing bakal kalebu MilagrOS 3.1 - MX-NG-22.10?

Antarane warta unggulan kang, Aku saiki testing ing "Ajaib 3.1", kanggo nggunakake lan rasa seneng saka Komunitas Linuxera saiki nggunakake, bisa aku sebutno ing 5 novelty utama ing ngisor iki:

  1. Ukuran ISO sing rada gedhe: Saka versi sadurunge (3.0) sing ukuran ISO 3.0 GB, saiki versi anyar bakal teka ing ukuran ISO 3.6 GB. Tegese, nalika sing sadurunge manggoni 9 GB ing hard drive, sing bakal teka bakal manggoni 11 GB.
  2. Lingkungan Desktop lan Manajer Jendela Anyar kalebu: Nalika versi sadurungé mung kalebu XFCE lan FluxBox wis diinstal lan fungsi, sing anyar bakal tambahan kalebu LXDE + OpenBox, lan OpenBox mung.
  3. Tampilan grafis anyar kanggo XFCE: Wiwit XFCE minangka Lingkungan Desktop standar, bakal teka karo 2 panel maneh, nanging kanthi susunan anyar kabeh widget. Ing sing lawas, ana panel ndhuwur kanthi menu global lan kothak informasi sistem. Ing sing anyar, ora ana maneh, nanging nggabungake panel sisih ing sisih tengen kanthi mung peluncur menyang aplikasi penting, menu aplikasi lan tombol tumindak (mati, miwiti maneh, hibernate, metu lan liya-liyane). Dene, panel ngisor bakal nampilake tombol windows tengah (mbukak), jam (wektu / tanggal) ing sisih tengen, lan kabar, pulseaudio (volume) lan plugin baki status ing sisih kiwa.
  4. Fusion karo Twister UI: Iki minangka tema visual maju asli saka Distro Twister OS, sing ngidini kita nawakake tampilan grafis Linux sing beda lan menarik, sing nyimulasikake GUI saka Sistem Operasi kepemilikan liyane, kayata Windows lan macOS. Mula, kita bisa kanthi otomatis utawa khusus nggunakake tema grafis, paket lambang lan wallpaper anyar.
  5. Kalebu Piranti Lunak GNOME kanthi dhukungan kanggo Flatpak: Kanggo pengalaman pangguna sing luwih apik, nalika gampang nginstal aplikasi apa wae.
MX Snapshot: Kepiye cara nggawe Respin MX Linux sing pribadi lan bisa diinstal?
Artikel sing gegandhengan:
MX Snapshot: Kepiye cara nggawe Respin MX Linux sing pribadi lan bisa diinstal?

Twister OS lan Twister UI: Distro kanggo Raspberry Pi lan Tema Visual Lanjut
Artikel sing gegandhengan:
Twister OS lan Twister UI: Distro kanggo Raspberry Pi lan Tema Visual Lanjut

5 warta liyane sing cocog

10 warta liyane sing cocog

  1. Kabeh aplikasi bakal dianyari nganti sasi Oktober.
  2. Ditambahake aplikasi Loc-OS Distro LPKG (Low-Level Package Manager).
  3. Iki kalebu saka paket ia32-libs (perpustakaan multi-arsitektur) saka Linux Mint.
  4. Bakal teka karo sawetara app anyar klebu, saliyane sawetara lawas, rasah lan bola (fungsi padha) dibusak, kanggo nggunakake offline luwih (Ora Internet).
  5. Bakal kalebu, kanthi basis eksperimen, versi 0.1 saka LPI-SOA (Linux Post Install - Advanced Optimization Script) sing dikembangake dening Tic Tac Project, utamane kanggo MilagrOS.
  6. Nambahake paket ing ngisor iki: Compiz Fusion (kanggo efek visual lanjut), Tema Visual Sunrise lan Paket Ikon Elementary, OBS Studio, Ffmpeg, Server Jack Audio, Gtk2-mesin, Perekam Swara Gnome, Perekam Layar Sederhana, AppMenu GTK2 lan AppMenu GTK3, Espeak lan Espeak NG.
  7. Paket yatim piatu lan ora dibutuhake ing ngisor iki wis dibusak: LibreOffice Dmaths and Texmaths, Matcha lan Numix Themes, Virtualbox*, Spice-vdagent, Wbar lan Valgrind.
  8. Nambahake Wallpaper anyar sing apik, kanggo kustomisasi gaya Windows, macOS lan Ubuntu Linux sing luwih apik lan luwih gampang. Uga, kabar multimedia kalebu nalika miwiti Sistem Operasi.
  9. Bakal nganggo sumber daya hardware kurang (RAM / CPU) nalika booting, lan mulane iku bakal miwiti, mati lan mbukak luwih cepet lan optimal ing sembarang komputer 64-dicokot, karo 1 GB utawa liyane. Contone, ing XFCE bakal nganggo +/- 700 MB, nalika karo DE / WM liyane konsumsi bakal watara 512 MB.
  10. Persyaratan hardware minimal sing kudu diinstal lan bisa digunakake kanthi optimal yaiku: Komputer 64 Bit kanthi 2 inti CPU lan 1 GB RAM.
Multiarch: Kepiye carane nginstal ia32-libs ing MX-21 lan Debian-11?
Artikel sing gegandhengan:
Multiarch: Kepiye carane nginstal ia32-libs ing MX-21 lan Debian-11?
Loc-OS 22 lan LPKG: Versi anyar kanggo komputer lawas lan sawetara sumber daya
Artikel sing gegandhengan:
Loc-OS 22 lan LPKG: Versi anyar kanggo komputer lawas lan kurang sumber daya

Évolusi MilagrOS GNU/Linux

Évolusi MilagrOS GNU/Linux

Kanggo sing ngerti sethithik babagan Respin sing menarik iki, kudu dicathet yen iki wis dadi versi sing dirilis saka wektu:

  • 3.1 (MX-NG-2022.10) = 10 / 22
  • 3.0 (MX-NG-2022.01) = 01 / 22
  • 2.3 (3DE4) = 09 / 21
  • 2.4 (3DE4) = 04 / 21
  • 2.2 (3DE3) = 12 / 20
  • 2.1 (3DE2) = 08 / 20
  • 2.0 (Omega Devouring) = 04 / 20
  • 1.2 (Nyana) = 10 / 19
  • 1.1 (Fera Leaena) = 08 / 19
  • 1.0.1 (Nobilis Cor) = 05 / 18
  • 1.0 (Alpha Mater) = 10 / 18

Dene kanggo informasi luwih lengkap babagan MilagrOS GNU/Linux, sampeyan bisa njelajah Panjenengan bagean resmi liwat ing ngisor iki pranala. Nalika, kanggo ndeleng meh 100 gambar, related kanggo release mangsa iki, sampeyan bisa klik ing ngisor iki pranala.

Potret layar tampilan mangsa ngarep

Pungkasan, ana sawetara gambar sing wis ana:

Nganti saiki, kabar. Lan mung ngenteni sampeyan peluncuran resmi ing tengah sasi ngarep Oktober 2022.

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, "Ajaib 3.1" minangka versi anyar sing, kaya sing sadurunge, ngupaya nggawe bedane, ing babagan panggunaan tradisional lan saben dinane. Distributor GNU / Linux. Sing, tawaran a migunani maksimum lan kompatibilitas offline, kanggo pangguna pamula utawa pamula, utamane, ing komputer apa wae modern karo sumber daya hardware medium utawa coarse. Lan ing kasus tartamtu, iku highlights sawijining tampilan grafis anyar, lan nggabungake aplikasi gedhe, kayata, Twister UI lan Piranti Lunak GNOME. Kajaba iku, ing nganyari paling anyar saka aplikasi dhasar lan keamanan, saka MX Linux lan Debian GNU/Linux.

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Absurdity ngandika

    Ya ampun omong kosong, aku ora masang distro 3.5 gigabyte, opo maneh 3, malah ora guyon, iku total antilinux, ngono aku uga nggawe distro, aku kira kabeh lan aku bangga duwe 3.5 gb lan ing ndhuwur iku ngandika iku kanggo medium-ukuran utawa malah kurang-sumber komputer, hahaha sing apik tenan, kanggo mindhah 3.5-manggung distro lan cal sing medium kanggo cukup up-to-date, yen sampeyan ora. cetha, kedhaftar Linux iki nggawe kula ngguyu saka plasticine karo respins anti-Linux sawijining.

    1.    Instal Linux Post ngandika

      Salam, Nonsense. Matur nuwun kanggo komentar sampeyan, lan menehi kita sudut pandang Linux sing penting babagan MX Respin sing ora resmi kasebut. Kabeh sudut pandang penting lan relevan kanggo kita sing menehi kontribusi marang wong liya. Kanggo liyane, merata kanggo sampeyan, sukses, luck lan berkah ing kabeh kontribusi kanggo Free Software, Open Source lan GNU/Linux, apa iku aplikasi, sistem, Distros, Respines, utawa Documentation.

    2.    arazal ngandika

      Nah, biasakan karo ide kasebut amarga saben ISOS, ora mung MilagrOS sing bobote saya tambah akeh, nanging uga ana, mula mung Bootable USB sing disaranake, ora ana CD utawa DVD.

  2.   ArtEze ngandika

    Aku kepengin weruh yen sah nglebokake desain Windows XP, Windows Vista ing sistem Linux, apa sing bakal dipikirake Bill Gates, lan kabeh desainer asli sing ngabdiake awake dhewe kanggo nggawe gambar kasebut, ndeleng distribusi MilagrOS iki… PC lan ngomong, oops aku arep kanggo compress sandi larang regane hard drive NTFS, oh yeah aku ing Linux… Oh aku arep nggawe symlink, ooh ora aku ing Windows.

    Aku biasane duwe taskbar 3-baris, supaya dina minggu, tanggal lan wektu karo detik bisa katon luwih apik, loro ing Linux lan ing Windows... Nuduhake detik iku penting, awit iku ngandhani kula yen nutup komputer.

    1.    Instal Linux Post ngandika

      Salam, ArtEze. Matur nuwun kanggo komentar sampeyan. Babagan sing lawas, aku ora bisa ngandhani yen panyipta Twister OS kanthi cara apa wae nglanggar hukum, amarga aku ngerti dheweke ora kalebu apa-apa sing asli saka Windows utawa macOS, dheweke mung nggawe perkiraan grafis. Kaya sing ditindakake Kali, kanthi program Kali Undercover Mode, sing nyamar Kali Linux minangka Windows. Babagan sing kapindho, aku wis kalebu rekomendasi detik ing tampilan wektu, lan aku nggedhekake ukuran tanggal / wektu kanggo visualisasi sing luwih apik. Rekomendasi lan saran liyane ditampa, kanggo nambah Komunitas Respin.