Katahots: Alat text-to-speech sing prasaja

Katahots: Alat text-to-speech sing prasaja

Katahots: Alat text-to-speech sing prasaja

Meh setahun kepungkur, kita ngrembug ing kiriman aplikasi sing diarani Kataluga. yaiku a piranti lunak kanggo nambani disleksia lan kesulitan maca liyane. Lan ing antarane akeh perkara, kita nandheske yen iku a free lan mbukak app. Kajaba iku, dikembangake ing basa Euskera y Spanyol.

Lan, wiwit, iku bagéan saka menarik paket aplikasi pendidikan related kanggo kegiatan learning, dina iki kita wis mutusaké kanggo alamat liyane. Lan kanggo iki, kita wis milih katahost. yaiku a alat prasaja sing bakal mbantu maca teks ing macem-macem format, kayata: DOC, ODT lan PDF. Kajaba iku, lingkungan web.

Kataluga: Piranti Lunak kanggo Nambani Disleksia lan Kesulitan Maca Liyane

Kataluga: Piranti Lunak kanggo Nambani Disleksia lan Kesulitan Maca Liyane

Lan, sadurunge sampeyan miwiti maca kirim iki babagan "Katahot" apa a alat "TTS" prasaja sing nggampangake maca teks, kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge kanggo maca mengko:

Kataluga: Piranti Lunak kanggo Nambani Disleksia lan Kesulitan Maca Liyane
Artikel sing gegandhengan:
Kataluga: Piranti Lunak kanggo Nambani Disleksia lan Kesulitan Maca Liyane

Ngoptimalake GNU/Linux: Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi
Artikel sing gegandhengan:
Ngoptimalake GNU/Linux: Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi

Katahots: Alat "TTS" prasaja kanggo GNU/Linux

katahot: siji alat "TTS" prasaja kanggo GNU/Linux

Apa Katahots?

Langsung lan sedhela, lan paraphrasing sawijining pangembang ing situs resmi, kita bisa ngomong sing, "Katahot" iku prasaja alat kanggo milih teks lan ngrungokake nggunakake swara sing disintesis.

Kanggo nindakake iki, lan kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur, ngemot a kothak editing teks cilik ngendi kita bisa nulis teks utawa tempel liwat clipboard. Banjur pencet tombol Tombol "Play". yen kita pengin ngrungokake isi sing ditulis utawa ditempelake, kanthi nggunakake a speech synthesizer (TTS)disebut holab, kang wis digawe, dening Universitas Negara Basque.

Minangka sampeyan bisa ngormati, nggunakake iku prasaja, lan instalasi uga. Wiwit, kanggo iki, kita mung kudu ndownload installer ing ".deb" format, kanggo arsitektur 32 bit o 64 bit, lan nginstal kaya biasane karo Manajer paket CLI/GUI saka pilihan kita.

Apa maneh sing bisa migunani kanggo Katohots?

Wiwit, bubar, kita uga alamat ing kirim anyar ing ppaket debian perlu kanggo nambah dhukungan multimedia kanggo tartamtu Aplikasi CLI/GUI; Alat cilik lan prasaja iki katon migunani kanggo kita. Sing, supaya ngasilake file nganggo skrip swara ing format .wav utawa mp3, sing banjur bisa diowahi dadi .mp3 filelan bisa digunakake kanggo macem-macem tujuan. Kayata, bakal direproduksi ing miwiti GNU / Linu Distrox dadi diaktifake saka aplikasi CLI/GUI sopo wae

Iki amarga nalika Katahot wis kaleksanan, kanthi otomatis nyimpen audio saka maca digawe, ing file ".wav". ing folder "/home/user_name", kanthi jeneng "Output-katahots.wav". Banjur kita bisa ngowahi file kasebut dadi .mp3 nggunakake file .mpXNUMX lunak "dilat" nggunakake urutan printah ing ngisor iki:

lame -m s /home/usuario/Output-katahots.wav

Apa, kita bakal nggawe file ing dalan sing padha, kanthi jeneng sing padha, nanging kanthi Ekstensi ".mp3".. Lan wiwit Panjenengan mung swara sintesis wadon lan cukup humanized lan nyenengake, bisa digunakake, mula, kanggo reproduksi miturut panggunaan sing paling apik sing bisa diwenehake sapa wae.

Aplikasi liyane saka tim pangembang sing padha

Aplikasi liyane saka tim pangembang sing padha

Akhire, kita wis mutusaké kanggo njupuk kauntungan saka komentar ing liyane app dikembangaké dening tim padha saka pangembang software free disebut Katamotz. Iki saiki kalebu ing ngisor iki:

  1. Katalekto: Apa versi anyar saka program sadurungé piyambak, disebut "Katamotz Reading". Lan tujuan utawa fungsine kanggo mbantu siswa ningkatake proses maca.
  2. Yinayangu: Apa game super sing bisa dikonfigurasi karo bocah lanang lan wadon ing tahap Bayi bisa sinau jeneng kanca-kancane, lan liya-liyane.
LPI - SOA: Skrip Optimasi Lanjut digawe ing Bash Shell
Artikel sing gegandhengan:
LPI - SOA: Skrip Optimasi Lanjut digawe ing Bash Shell
asisten pribadi kanggo linux
Artikel sing gegandhengan:
Jarvis: Asisten Pribadi sing Apik banget kanggo Linux

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, Katahot iku prasaja hAlat "TTS". kang bisa migunani kanggo wong akeh. Lan kanggo macem-macem alasan, ing syarat-syarat bisa kanggo ngasilaken utawa nggampangake maca teks ing basa Basque lan Spanyol. Akeh kanggo kegiatan pendidikan lan sinau, kaya luang utawa pangembangan aplikasi kanthi dhukungan media.

Lan ya, sampeyan seneng karo publikasi iki, aja mandheg menehi komentar lan nuduhake karo wong liya. Uga, elinga ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gambar placeholder Diego de la Vega ngandika

    Hello! Artikel sing menarik banget.

    Aku nyaranake sampeyan sinau babagan panggunaan koma. Sampeyan nyiksa, sing dianggep salah ejaan. Sampeyan kudu sinau manawa koma ora digunakake kanggo misahake subyek saka predikat, kayata ing paragraf pisanan, sing disalahake paling ora kaping papat.

    Muga-muga sampeyan nampa komentar kasebut kanthi becik.

  2.   Instal Linux Post ngandika

    Sugeng rawuh, Diego. Matur nuwun kanggo komentar lan kontribusi sampeyan. Kula badhe ngengetaken, matur nuwun sanget atas pengamatannya.