Kernel Linux: Dasar Kernel

Kernel Linux: Dasar Kernel

Kernel Linux: Dasar Kernel

Dina iki, "Linux Kernel" wis duwe liwat 30 taun lan nglumpukake liwat 30 yuta baris kode. Lan kaya sing wis diumumake ing kene lan ing situs web Linux liyane, dheweke bubar ninggalake pangembangane seri 5, ninggalake kabeh, nganti dina iki, ing kernel 5.15.78 (Jangka Panjang) kanthi dhukungan jangka panjang. Karo kernel 5.19.17 (EOL), sing menehi tandha pungkasane urip migunani saka seri, supaya ora bakal nampa mbecike bug liyane.

Nalika, babagan dheweke seri 6, saiki ana 2 cabang ing pembangunan lengkap. siji, ing stabil, diwakili dening kernel 6.0.8 (Stabil), lan liyane, ing garis utama pembangunan, diwakili dening Kernel 6.1-RC4. Lan, amarga ana luwih akeh sing kudu dingerteni, dina iki kita bakal nyelidiki babagan dhasar lan penting babagan Kernel sistem operasi, lan Linux Kernel. Kanggo ing kirim ing ngisor iki kanggo laku ing. Luwih khusus, babagan carane ngumpulake siji langsung ing GNU/Linux Distros kita.

RustLinux

Integrasi Rust ing Linux wis ditampa tingkat dhuwur dening masyarakat lan pangembang

Lan, sadurunge sampeyan miwiti maca kirim iki babagan "Linux Kernel" Umumé, kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge kanggo maca mengko:

RustLinux
Artikel sing gegandhengan:
Linux 6.1 RC1, tampilan pisanan ing Rust ing Linux

RustLinux
Artikel sing gegandhengan:
Inklusi Rust ing Linux 6.1 wis ditindakake

Kernel Linux: Inti Sistem Operasi

Kernel Linux: Inti Sistem Operasi

Kabeh babagan Linux Kernel

Babagan Kernel umume

  • Tembung "Kernel" Asal-usul linguistik kasebut asale saka basa Jermanik sing ditulis minangka "Kern", sing diterjemahake kanthi setya minangka inti.
  • A "Kernel" minangka inti utawa pusat Sistem Operasi tradisional, lan ora ing dhewe. Mula, konsep-konsep kasebut ora padha nanging ana hubungane utawa komplementer.
  • Iki minangka bagean saka piranti lunak ing Sistem Operasi sing mlaku ing mode istimewa. Alesan kenapa, iku piranti lunak saka Sistem Operasi sing nggampangake program beda sing padha utawa diinstal ing, seneng akses aman kanggo komponen fisik (hardware) saka peralatan utawa piranti, supaya entuk manajemen efisien lan efektif saka sumber daya kasedhiya.
  • Ing «Kernels, biasane ana unsur utawa bagean, kayata: "Kernel Space", yaiku bagean saka OS sing mlaku kanthi hak istimewa sing dhuwur; lan "User Space", sing biasane nganggo hak istimewa kurang kanggo ngidini aplikasi kanggo mbukak.
  • "Kernel" tanggung jawab kanggo ngakses lan nuduhake hardware kanthi aman lan adil karo macem-macem aplikasi pangguna. Iki amarga kasunyatan sing nawakake pesawat saka "API", kang aplikasi biasane njaluk, liwat apa sing dikenal minangka "System Calls". Salajengipun, "API" iki makili watesan ing ngendi proses mlaku ngalih saka "Mode Pangguna" menyang "Mode Kernel".

Jinis Kernel sing Dikenal

  • Antarane jinis kernel dikenal yaiku ing ngisor iki:
  1. Monolitik: Apa sing ora ana pangayoman akses antarane Subsistem beda sing nyipta, lan ing ngendi fungsi umum bisa disebut langsung antarane Subsistem beda. Iki biasane gedhe lan rumit, lan nyoba ngemot kabeh layanan OS, yaiku, ora modular. Akibate, padha duwe kinerja sing luwih dhuwur tinimbang salah siji saka jinis Microkernel, nanging luwih angel kanggo ngatur owah-owahan ing.
  2. Mikrokernel: Apa sing bagean gedhe saka iku dilindhungi saka saben liyane, biasane fungsi minangka layanan ing papan pangguna. Akibate, bagean sing penting dieksekusi ing Mode Panganggo, dene kode liyane sing dieksekusi ing Mode Kernel luwih cilik. Kajaba iku, jinis Kernel iki, mung ngemot kode sing cukup kanggo ngidini ngirim pesen ing antarane proses sing beda-beda.
  3. Hibrida: Apa sing duwe, ing wektu sing padha, kemampuan kanggo Pick lan milih apa sing arep kanggo mbukak ing Mode Pangguna lan Mode Kernel. Sing ngidini dheweke nawakake sing paling apik saka rong jinis kasebut ing ndhuwur. Nanging, iki biasane nyebabake beban kerja sing gedhe ing produsen hardware, amarga tanggung jawab kanggo fungsi driver sing cocog bakal gumantung. Kajaba iku, biasane menehi masalah latensi, kaya ing Microkernels.

Babagan Linux Kernel

Babagan Linux Kernel

Miturut artikel dening Richard Stallman piyambak disebut Linux lan sistem GNU, Linux Kernel ditetepake kaya ing ngisor iki:

"Linux minangka kernel: program sistem sing tanggung jawab kanggo ngalokasi sumber daya mesin menyang program liyane sing ditindakake pangguna. Kernel minangka bagean penting saka sistem operasi, nanging ora ana gunane, mung bisa digunakake ing kerangka sistem operasi sing lengkap. Linux biasane digunakake ing kombinasi karo sistem operasi GNU: kabèh sistem dhasaré GNU karo Linux ditambahaké, yaiku GNU/Linux. Kabeh distribusi sing jenenge "Linux" iku sejatine distribusi GNU/Linux.".

wong kanyatan penting babagan Linux Kernel yaiku:

  • Kabeh file lan informasi babagan Linux Kernel diatur ing Panjenengan situs resmi. Lan saka ing kono, sampeyan bisa ngakses situs web penting liyane sing ana gandhengane karo pangembangane.
  • Wiwitan Pengembangan Linux Ora Resmi Diumumake (Versi 0.01), tanggal 25 Agustus 1991, dening Linus Torvalds (LT), mahasiswa (23 taun) Ilmu Komputer ing Universitas Helsinki, Finlandia.
  • Kernel Linux wis kabukten bisa, dina iki, kanggo tuwuh lan adaptasi karo tren anyar lan kemajuan teknologi, ing kabeh sektor urip teknologi modern, luwih cepet tinimbang liyane padha.
  • Sukses tansah digandhengake karo filsafat gratis lan mbukak, wiwit saka nggawe nganti pangembangan pungkasan ing jaman saiki, wis dicocogake karo syarat «Copyleft» saka «Free Software Foundation (FSF)», lan kanggo versi sukses Lisensi Umum Umum (GNU -GPL). ).
  • Saiki, pangembangane dipérang dadi sawetara kategori, sing dikenal minangka: Pre-launch (Prepatch), Mainline (Mainline), Stable (Stabil) lan Longterm (Longterm). Kang, kita bakal nerangake luwih jero ing tutugan kirim iki, ngendi kita uga bakal mulang carane ngumpulake siji ing Debian GNU/Linux.

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing ringkesan, mesthine saiki akeh sing duwe pangerten sing luwih apik babagan kabeh sing ana ing sekitar Sistem Operasi Kernellan "kernel Linux" utamané. Sanajan, yen ana sing ngerti informasi sejarah utawa teknis liyane sing terkenal, utawa duwe data panjelasan utawa koreksi apa sing diwenehake ing kene, sampeyan olèh nindakake liwat komentar.

Lan ya, sampeyan seneng karo publikasi iki, aja mandheg menehi komentar lan nuduhake karo wong liya. Uga, elinga ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.