Kode sumber sing diduga bocor ing macem-macem versi Windows, kalebu XP lan Server 2003

Pirang-pirang dina kepungkur warta babagan kode sumber miturut omongane uwong saka macem-macem versi Windows dirilis, sing diwartakake sajrone minggu kasebut.

Ing kasus keasliane, kasedhiyan kode sumber kasebut mbukak dalan kanggo nggawe eksploitasiuga pengawasan kanggo wong lan perusahaan sing terus nggunakake sistem operasi lawas kasebut.

Kasunyatane, luwih saka 1% komputer ing saindenging jagad isih nganggo Windows XP, miturut Netmarketshare.

File kasebut ngemot kode sumber sing mestine Versi lawas saka sistem operasi Microsoft: Windows 2000, Windows Embedded (CE 3, CE 4, CE 5, CE 7), Windows NT (3.5 lan 4), Windows XP, Windows Server 2003, MS DOS (3.30 lan 6).

Uga kalebu kode sumber miturut omongane uwong sawetara komponen Windows 10.

Akeh file sing bocor liwat file sing wis bocor taun sadurunge.

Contone, kode sumber kanggo sawetara komponen Windows 10 bocor online ing 2017, sing ana gandhengane karo Xbox lan Windows NT awal taun iki. Liyane, sanajan bocor sing luwih lawas bisa dilacak ing diskusi babagan milis lan forum. diwiwiti ing wiwitan taun 2010. Mula bocor saiki dadi kompilasi. Nanging,

Microsoft nyedhiyakake akses menyang kode sumber sistem operasi menyang pemerintah kanggo audit keamanan lan tim riset akademik kanggo riset ilmiah.

Saka lingkungan kasebut mula bisa bocor kasebut. Ing kasus apa wae, sing nggawe torrent nerbitake lan menehi pandhuan babagan panggunaan sing bisa ditindakake:

"Iki torrentku. Bocor XP / W2k3 kedadeyan dina iki (24th) ing g lan saluran liyane ing 4chan.

Peretas ketoke ngirim file kasebut kanthi pribadi nganti pirang-pirang taun. Aku kira wis dituduhake amarga wong kasebut ngerti yen kita nyoba ndekripsi file RAR (wiwit taun 2007 utawa 2008) sing bakal ngemot kode sumber Windows XP. Aku bisa ngluncurake maneh torrent lawas iki kanggo verifikasi manawa kita duwe file sing padha sing dirilis pirang-pirang taun kepungkur.

Ing kasus apa wae, sanajan aku wis ngekstrak file sing wis dikompres nganggo format kompresi liyane lan banjur dikompres nganggo 7zip, aku ora ngowahi modifikasi file sumber nyata saka torrent iki. Kabeh mau utuh, mula ana kemungkinan pangowahan potensial kanggo kode sumber Microsoft asli wiwit wiwitan.

Biasane bocor iki ngambang liwat macem-macem file sing isih diekstrak menyang direktori sing padha. Skrip sing aku lebokake ing torrent ngidini sampeyan nyoba bocor kasebut yen ana sing ragu babagan integritas file kasebut.  «

Ya, akeh sing maca dheweke bakal kepengin weruh apa iki mupangate. Kanggo iku kita bakal nggunakake pastry minangka kiasan saka kasus iki. Kode sumber kaya resep kanggo manggang jajan. Nalika tuku jajan, sampeyan mung bakal entuk produk sing wis rampung lan dudu resep (yaiku kode sumber). Kanthi cara sing padha ora bisa ndeleng jajan lan ngerteni cara nggawe, mbalikke rekayasa kode sumber amarga sampeyan duwe piranti lunak sing super rumit, yen ora mokal.

Amarga macem-macem sebab, umume piranti lunak kaya kothak ireng- Sampeyan ngerti apa sing ditindakake lan kira-kira kepiye carane, nanging spesifikasi asring didhelikake. Piranti lunak open source minangka pangecualian kanggo aturan iki, nanging Microsoft nggunakake piranti lunak proprietari utawa sumber tertutup.

Ana sawetara sebab kenapa kode sumber sistem operasi kasebut Iku bakal menarik. Kaping pisanan, supaya bisa ngidini kabeh wong nggawe macem-macem sistem operasi kasebut.

Sampeyan mung kudu ngrujuk kiasan pastry maneh kanggo ngerti kepiye carane entuk. Kajaba iku, ngidini wong ngerti cara kerjane sistem kasebut. Lan bisa digunakake kanthi alesan sing apik kaya: kanggo nggawe piranti lunak emulasi Windows ing Linux utawa Mac, umpamane (sanajan kanthi resmi ora bisa digunakake amarga lisensi).

Nanging, ilmu iki uga bisa digunakake kanggo tujuan jahat. Kasunyatane, yen versi sistem operasi lawas iki wis ora digunakake maneh, nyatane bisa nuduhake potongan kode gedhe karo Windows 10.

sumber: 4chan


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   galarga elber ngandika

    gulung minangka bagean legal, amarga dudu sumbangan kode kasebut; sapa ngerti kepiye cara iki bakal mungkasi

  2.   Logan ngandika

    Anggur / ReactOS bisa entuk manfaat saka iki ...

    1.    Allan herrera ngandika

      Kosok baline, dheweke bisa uga nesu banget amarga Microsoft nuduh nyalin kode kasebut (dipikirake, bocor 43GB nanging mung 2GB iku kode nyata, dene 30GB minangka kode paten Microsoft murni, sisane minangka teori konspirasi Bill Gates lan virus corona