Kompilasi Kernel: Kepiye cara nindakake ing Distro basis Debian?

Kompilasi Kernel: Kepiye cara nindakake ing Distro basis Debian?

Kompilasi Kernel: Kepiye cara nindakake ing Distro basis Debian?

Ing kita entri sadurungetelpon "Kernel Linux: Dasar Kernel" kita alamat sawetara dhasar teori sing penting babagan Sistem Operasi Kernel, biasane; karo Kernel Linux, spesifik.

Lan kaya sing wis dakcritakake, ing siji iki, kita bakal ngrampungake dhasar teori sing penting karo wong liya konsep lan informasi penting, saliyane kanggo nuduhake prosedur saiki kanggo entuk "Kompilasi Kernel Linux" saka awal, ing Distribusi Debian GNU/Linux 11 (Bullseye) utawa adhedhasar.

Kernel Linux: Dasar Kernel

Kernel Linux: Dasar Kernel

Lan, sadurunge sampeyan miwiti maca kirim iki babagan "kompilasi kernel" Linux Umumé, kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge kanggo maca mengko:

Kernel Linux: Kabeh babagan kernel Sistem Operasi gratis
Artikel sing gegandhengan:
Kernel Linux: Dasar Kernel

kerentanan
Artikel sing gegandhengan:
Nganti sasi iki, sawetara kerentanan sing ditemokake ing kernel Linux wis dibeberke

Mbangun Kernel: Mbangun Tutorial

Mbangun Kernel: Mbangun Tutorial

Apa tegese ngumpulake program?

Pokoke iki proses teknis (uga disebut packaging) kasusun ing nggayuh konversi kode sumber program utawa bagean saka piranti lunak, saka sumber (basa pemrograman sing digunakake kanggo nulis dhewe) nganti a produk sing bisa diwaca (basa pamrograman tingkat dhuwur sing bisa diinterpretasikake) dening komputer.

Yaiku, entuk ngowahi saka kode sumber sampeyan nganti dadi a program eksekusi lan fungsional, kanthi nggunakake a prosesor (software compiler) kanggo konversi basa pamrograman sing digunakake menyang kode binar lan jinis assembler.

Lan nalika nerangake ngembangake lan nyusun sembarang jenis paket, aplikasi dan program, dhasar lan asli, kaya ing kernels babagan GNU / Linux Debian, paket ing ngisor iki cocok lan perlu kanggo entuk apik basis dhukungan pembangunan, lan iki kalebu:

apt install autoconf automake autotools-dev build-essential dh-make debhelper debmake devscripts dpkg fakeroot file gfortran git gnupg fp-compiler lintian patch pbuilder perl python quilt xutils-dev
Ngoptimalake GNU/Linux: Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi
Artikel sing gegandhengan:
Ngoptimalake GNU/Linux: Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi

Kaluwihan lan kekurangan kanggo nyusun Kernel Linux saka awal

Nalika kita nggawe lan ngatur, wiwit wiwitan, Kernel tartamtu kanggo komputer tartamtu, kita bisa entuk kaluwihan ing ngisor iki:

  • Entuk kinerja sing luwih apik lan konsumsi CPU sing luwih murah.
  • Entuk optimasi sing luwih apik lan konsumsi RAM sing luwih murah.
  • Ningkatake adaptasi lan kompatibilitas sistem operasi.
  • Nambah efisiensi lan produktivitas sistem operasi.

Nalika, sebaliknya, kita bisa ngasilake cacat ing ngisor iki:

  • Gagal operasional lan kasedhiyan saka sumber daya lan layanan sing dikarepake ing komputer sing digunakake, amarga konfigurasi ala lan masalah sing disebabake nalika kompilasi.
  • A pancet, dawa lan tedious proyek ing kawitan kanggo generate, banjur mengko, supaya nganyari kanthi manual. Kang bisa pindhah saka menit kanggo jam, gumantung ing hardware digunakake.
  • Jam sinau lan tes sing dawa, amarga tingkat kawruh sing dhuwur dibutuhake babagan opsi konfigurasi sing kasedhiya ing Kernel lan babagan komputer (hardware final), ing ngendi bakal dieksekusi.

Kasedhiya Kernel Kategori

Kasedhiya Kernel Kategori

para ngumpulake kernel, bab pisanan sing kudu kita ngerti yaiku Kernel sing kudu dipilih. Kanggo nindakake iki, kita kudu pindhah menyang situs resmi saka kernels, lan pilih salah siji ing antarane kategori sing wis ana. Kang ing ngisor iki:

  • Pangembangan Utama (Mainline): Kategori iki kalebu Kernels ing tahap pangembangan, mula ngemot fitur lan fungsi anyar sing kudu diuji sadurunge bisa dilebokake ing versi stabil. Iki maintained lan dirilis langsung dening Linus Torvalds, lan dirilis saben 2-3 sasi rata-rata.
  • Stabil: Kategori iki kalebu Kernels sing, sawise lulus tes saka proses pembangunan dawa, dadi stabil, supaya padha mung tundhuk koreksi liwat maintainer resmi ditetepake. Uga, dheweke mung duwe sawetara rilis bug fix nganti Mainline sabanjure kasedhiya.
  • jangka panjang: Kategori iki kalebu Kernels sing, sawise ngliwati tes proses pangembangan sing dawa, dadi stabil, nanging didhukung dening koreksi bug lan pangopènan kanggo wektu sing suwe banget (taun). Alesane, mbecike bug penting ditrapake, sing bisa dadi kerep banget.

Kepiye cara ngumpulake Kernel ing GNU / Linux Debian Bullseye Distro?

Kepiye cara ngumpulake Kernel ing GNU / Linux Debian Bullseye Distro?

Wis milih siji versi kernel tartamtu, ing situs web resmi, lan wis ngerti (nyalin) sampeyan download path liwat tombol tarball saka padha, iku mung tetep kanggo nindakake prosedur ing ngisor iki, kang kita bakal nuduhake njupuk minangka conto, ing Kernel Linux stabil versi 6.0.8:

Panggung 1

cd /usr/src
wget -c https://mirrors.edge.kernel.org/pub/linux/kernel/v6.x/linux-6.0.8.tar.xz
sudo unxz linux-6.0.8.tar.xz
sudo tar xvf linux-6.0.8.tar
sudo ln -s linux-6.0.8 linux
cd /usr/src/linux
sudo make clean && make mrproper
sudo cp /boot/config-`uname -r`* .config
make menuconfig

Mlaku printah pungkasan iki miwiti ing "Menu konfigurasi kernel", ngendi sampeyan bisa ngatur (ngatur) paramèter preferensi utawa kabutuhan. Kajaba iku, ing kene penting ora lali yen perlu centhang utawa busak centhang opsi kernel 64-bit, gumantung apa sing dikarepake utawa dibutuhake. Lan uga, sawise Duwe digawe kabeh owah-owahan digawe, sampeyan kudu pencet tombol Simpen lan banjur Tombol metu.

Menu konfigurasi kernel

Panggung 2

Ing titik iki ana 2 dalan bisa kanggo njupuk:

Mung instalasi kernel
sudo make
sudo make modules_install
sudo make install
sudo update-grub; sudo update-grub2; sudo update-initramfs -u
sudo apt clean; sudo apt autoclean; sudo apt autoremove; sudo apt remove; sudo apt purge

Instalasi kernel lan nggawe file .deb

Instalasi kernel lan nggawe file .deb

Kanggo nglakokake langkah iki, sampeyan kudu nginstal paket kasebut paket kernel. Mulane, prosedur kasebut kaya ing ngisor iki lan diwiwiti kaya ing ngisor iki:

sudo wget -c http://ftp.us.debian.org/debian/pool/main/k/kernel-package/kernel-package_13.018+nmu1~bpo9+1_all.deb
sudo apt install ./kernel-package_13.018+nmu1~bpo9+1_all.deb
fakeroot make-kpkg --initrd --append-to-version=-custom kernel_image kernel_headers
cd /usr/src
sudo dpkg -i *.deb

Ing kasus, sajrone proses kompilasi, sampeyan entuk a kesalahan related kanggo sertifikat kernel, iku tetep minangka pilihan kanggo bisa nglakokaké ing ngisor iki prentah supaya ndandani kanthi otomatis:

sed -i '/CONFIG_SYSTEM_TRUSTED_KEYS/s/^/#/g' .config

Ya, kabeh wis rampung kanthi apik, sing isih ana yaiku miwiti maneh komputer lan nyoba cara sistem operasi nganggo Kernel anyar. Kaya sing dituduhake sadurunge lan sawise, ing gambar ing ngisor iki:

Sadurunge Instalasi Kernel

Sadurunge instalasi

Sawise Instalasi Kernel

Sawise instalasi

Artikel sing gegandhengan:
Header Kernel Cepet, sakumpulan patch sing nyepetake kompilasi kernel kanthi 50-80%
Artikel sing gegandhengan:
Kerla: kernel anyar sing ditulis nganggo Rust lan kompatibel karo Linux ABI

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing ringkesan, kita ngarep-arep tutorial iki bakal migunani banget, loro kanggo Pangguna canggih kanggo Pangembang Distro utawa Respins. sing biasane mbutuhake "kompilasi kernel" khusus ing Sistem Operasi GNU/Linux sing saiki diinstal utawa sing digawe saka awal, supaya bisa nggabungake kinerja luwih apik lan Optimization ing hardware tartamtu. Umume, kanthi tujuan kanggo nggayuh, a konsumsi CPU lan RAM ngisor.

Sanajan, yen ana sing ngerti cara liyane migunani kanggo nindakake prosedur ngandika utawa ngerti wae saran, rekomendasi utawa koreksi kanggo apa sing kasedhiya ing kene, sampeyan bisa nindakake liwat komentar. Lan ya, sampeyan seneng karo publikasi iki, aja mandheg menehi komentar lan nuduhake karo wong liya. Uga, elinga ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.