Linux 5.4 rc7: apa sing anyar ing rilis kernel anyar

Tux Linux

Tanggal 10 November, diluncurake Kernel Linux 5.4 rc7. Iki minangka Calon Rilis kaping 7 versi kernel gratis. Lan kaya biasane, wis diumumake dening Linus Torvalds. Omong-omong, bubar menehi komentar kanggo medium sing ora menehi maneh kode kanggo proyek kasebut, karyane adhedhasar maca lan njawab email kanggo njupuk keputusan gedhe babagan arah Linux.

Nalika ana wong sing ngirim tambalan, dheweke bisa mangsuli nganggo pseudocode, nyunting patch sok-sok, lsp. Dheweke dudu programmer kaya ngono. Kasunyatane, iki dudu perkara sing anyar banget, mula Kontribusi Linus ing taun-taun pungkasan kurang, lan ing taun-taun pungkasan sumbangane sithik banget. Nanging aja nganti ana sing kewatir, iki ora luwih becik utawa ora becik kanggo Linux. Proyèk iki ora bakal ganti amarga alasan iki… Uga, kita kudu nganggep yen mbesuk, yen Linus nilar dheweke, Greg bakal tetep tanggung jawab lan bisa uga mengko mbesuk pengganti liyane… Iki ukum urip.

Ngandika, kaya sing dakkandhakake, sampeyan wis duwe kernel Linux 5.4-rc7 sing bisa digunakake kanggo nyoba apa sampeyan pengin. Versi pungkasan cabang iki bakal teka mengko. Lan ing RC iki, wis jelas kaya apa. Minggu anyar lan rc anyar, kanthi ora kakehan bab sing kudu digatekake kanthi kekurangan, lan kanthi pangowahan luwih akeh.

Kode anyar nyedhiyakake driver vboxsf anyar (VirtualBox Shared Folder), ana udakara 300 komit tanpa gabung, sing pungkasan minangka barang sing ora disenengi Linus. Dheweke sesa warta Ana ing endi wae, 55% kontribusi saka driver, kaya biasane: jaringan, sistem file (octfs2, btrfs, Ceph, ...), nganyari arsitektur (utamane x85 lan ARM64), koreksi sawetara alat, saka kernel lan VM dhewe, lsp.

Linus dhewe wis menehi komentar yen ora ana sing kuwatir, nanging amarga akeh sing nyumbang amarga anyar, mula bakal ana rc8 sadurunge versi final kanggo nggawe manawa kabeh bener. Bakal tekan akhir minggu iki, lan aku bakal njupuk keputusan kanggo ngluncurake final utawa terus, gumantung kepiye proses pembangunan anyar ...

Yen sampeyan pengin ndownload versi iki utawa liyane - kernel.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.