Linux entuk dalan amarga Automotive Grade Linux

Bisa diarani manawa Linux ana ing rodha lan mesthine bakal cepet banget, amarga saiki kernel linux bakal kasedhiya ing pirang-pirang peluncuran kendaraan macem-macem merek mbesuk. Kabeh iki amarga upaya akeh wong lan perusahaan sing mutusake nggawe proyek open source sing diarani Kelas Otomotif Linux (AGL) sing adhedhasar Linux lan sing ngidini industri otomotif ngembangake fitur teknologi kanggo kendharaan kanthi kebebasan lan keamanan sing ditawakake sistem tux.

Toyota Camry 2018 bakal dilengkapi Linux

Pelopor kanggo nggawe impen nggawa Linux ing kendaraan yaiku Toyota Camry 2018 Kab sing bakal dilengkapi Kelas Otomotif Linux sing bakal tanggung jawab ngatur kabeh sistem infotainment kendharaan.

Pengumuman kasebut digawe dening Keiji yamamoto wakil saka Toyota lan sing njamin manawa matur nuwun kanggo AGL Pangguna Camry 2018 bakal bisa nikmati "pilihan konektivitas sing apik lan fungsionalitas inovatif sing luwih cocog karo teknologi konsumsi saiki." toyota camry 2018

Iki mesthine minangka premier gedhe kanggo platform infotainment adhedhasar Linux, amarga bakal debut ing kendaraan sing diklasifikasikake minangka salah sawijining sing paling populer saiki. Wiwit saiki ing Tune 3.0 Jeneng sing bakal dingerteni alat infotainment iki lan adhedhasar LGA 3.0 Bakal dadi tenaga kerja kanggo nggawe inovasi ing area teknologi kendaraan, sing mesthi bakal nggawa fitur hiburan anyar sing bakal ngganti konsep nyopir.

Saiki AGL bakal nggawe Toyota Camry 2018 bisa seneng pamuter multimedia inovatif, radio, aplikasi navigasi lan uga informasi kendaraan rinci.

Totota Camry 2018 diarepake arep didol ing pungkasan mangsa panas ing AS, lan teknologi infotainment adhedhasar Linux direncanakake bakal ditambah mengko ing umume kendaraan Toyota lan Lexux.

Apa sing diarani Kelas Otomotif Linux?

Kelas Otomotif Linux (AGL) minangka proyek open source sing nggabungake sumbangan programer, pabrikan mobil, panyedhiya layanan, perusahaan teknologi lan sukarelawan supaya bisa ngembangake alat, piranti lunak, lan utilitas mbukak kanthi cepet sing kalebu ing kendaraan. Kelas Otomotif Linux

Proyek kolaboratif iki nduweni Linux minangka inti, ing endi fungsi lan fitur anyar bakal dikembangake, proyek kasebut dipromosekake dening Yayasan Linux kanthi tujuan dadi standar kanggo industri otomotif lan ngidini nyepetake proses pangembangan lan penggabungan anyar fitur lan teknologi.

AGL wiwitane fokus ing konsep In-Vehicle-Infotainment (IVI), nanging banjur kepengin nutupi kabeh piranti lunak sing ana gandhengane karo kendharaan, mula bisa langsung ana gandhengane karo kontrol, layar, telematika, sistem pitulung driver (ADAS) majeng lan kendharaan otonom.

Taun Linux nganggo mobil?

Ayo dakkandhani, yen taun Linux ing desktop mesthi bakal teka, nanging amarga Linux ana ing pirang-pirang panggonan lan malah nguwasani sawetara sektor, isih luwih awal kanggo ujar manawa iki bakal dadi taun Linux ing mobil nanging yen saiki wayahe ngomong yen AGL bakal dadi senjata liyane kanggo kernel Linux supaya terus mantep. Kajaba iku, mbukak jagad kendharaan kanthi teknologi iki mesthi bakal mbukak dalan kanggo pangguna anyar bisa ndeleng Linux ing desktop.

Taun Linux ing mobil bisa uga iki, nanging sauntara iku kita kudu ngikat amarga asile luwih apik lan luwih akeh perusahaan sing miwiti nggabungake kernel Linux ing kendharaan.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Cilik langka ngandika

    Seneng krungu yen ana proyek liyane sing aku ngerti adhedhasar kernel Linux. Lan tetep kernel Linux bisa mlaku sanajan ora duwe panggunaan ing desktop.

    Lan iki minangka video sing rada kuwatir karo aku. Ing endi ujar manawa panggunaan server bakal dikurangi amarga teknologi kayata pamblokiran.
    Apa ana sing ngerti sepira bisa ditindakake?

  2.   HO2 Gi ngandika