Microsoft Open Source lan Lisensi Piranti Lunak Gratis

Microsoft Open Source lan Lisensi Piranti Lunak Gratis

Microsoft Open Source lan Lisensi Piranti Lunak Gratis

Dina iki, Microsoft ujar "Linux maha" lan nggawe gigantic Piranti lunak lan ekosistem aplikasi Open Source gratis kanggo komunitas kita.

Nanging kudune takon: Jenis apa Piranti Lunak lan Lisensi Open Source Gratis nggunakake utawa wis digawe Microsoft kanggo produk sampeyan ing wilayah iki?

Suwe-suwe, Microsoft nggunakake kanggo produk tertutup (tertutup) lan komersial, macem-macem jinis Lisensi. Saka ing taun 2001, jarene perusahaan nindakake panggilan kasebut "Inisiatif Kode Sumber sing Dituduhake" rilis lan publikasi macem-macem teknologi lan aplikasi kanggo bisa dadi luwih transparan ora mung ing ngarep pamrentah, nanging uga ing ngarep kedadeyane komersial lan bisnis lan masarakat dhewe.

Inisiatif kasebut minangka bagean saka mekanisme mekanisme sing ana Microsoft supaya bisa mbagekake kode sumber piranti lunak tertutup. Lan wiwit iku mula wiwit saiki dheweke wis bisa ngeculake macem-macem jinis teknologi lan aplikasi Kanggo mupangate dhewe lan liyane (kolektif).

Lisensi Terbuka Microsoft: Pambuka

Ing ngisor iki, bakal ringkes nyebutake lan nggambarake kalorone lisensi gratis lan mbukak minangka pribadi lan ditutup, disengkuyung miturut inisiatif iki. Perlu dijlentrehake manawa umume sing dirilis ing ngisor iki lisensi biasane kasedhiya kanggo download mung sawise dikandhani teknologi lan aplikasi dheweke memenuhi kriteria eligibility sing diwenehake.

Lan matesi, sampeyan kalebu sawetara sing mung ngidini tampilan kode sumber, malah ngidini ngowahi lan distribusi maneh padha, kanggo tujuan komersial lan non-komersial.

Lisensi Terbuka Microsoft: Konten

Lisensi Microsoft

Piranti Lunak lan Lisensi Open Source Gratis

 Lisensi Publik Microsoft (Lisensi Publik Microsoft / MS-PL)

  • Paling ora winates kanggo kabeh lisensi Microsoft.
  • Ngidini distribusi lan distribusi kode sumber kanggo tujuan komersial utawa non-komersial.
  • Wiwitane diarani Lisensi Microsoft Permissive, jenenge diganti jeneng saiki, kanggo milih persetujuan kasebut minangka Lisensi Terbuka dening "Open Source Initiative (OSI)", sing banjur dipikolehi tanggal 12 Oktober 2007 bebarengan karo MS-RL.
  • Disetujoni minangka Lisensi Gratis dening Yayasan Piranti Lunak Gratis, nanging ora cocog karo "GNU GPL".
  • Kanggo ngerti luwih lengkap babagan Lisensi Terbuka kasebut, sampeyan bisa ngakses langsung ing ngisor iki pranala.

Lisensi Microsoft Reciprocal (MS-RL)

  • Ngidini distribusi kode sing diturunake, anggere file sumber kalebu lan njaga MS-RL.
  • Ngidini file kasebut ing distribusi sing ora ngemot kode sing asline dilisensi miturut MS-RL bisa dilisensi miturut pilihan saka sing duwe hak cipta.
  • Wiwitane diarani Lisensi Komunitas Microsoft (Lisensi Komunitas Microsoft), jeneng kasebut diganti dadi jeneng saiki, kanggo menehi persetujuan minangka Lisensi Terbuka dening "Open Source Initiative (OSI)", sing banjur dipikolehi tanggal 12 Oktober 2007 bebarengan karo MS-PL.
  • Iki uga dites minangka Lisensi Gratis dening Free Software Foundation. Lan kaya sing sadurunge, ora cocog karo "GNU GPL".
  • Kanggo ngerti luwih lengkap babagan Lisensi Terbuka kasebut, sampeyan bisa ngakses langsung ing ngisor iki pranala.

Lisensi pribadi, tertutup lan komersial

Ing "Inisiatif Kode Sumber sing Dituduhake" Lisensi liyane diterbitake, sawetara sing isih valid, lan antarane Lisensi ing ngisor iki bisa kasebut:

  • Sumber Referensi Microsoft (Lisensi Sumber Referensi Microsoft / MS-RSL)
  • Lisensi Publik Microsoft Limited (Lisensi Publik Microsoft Limited / MS-LPL)
  • Lisensi Reciprocal Microsoft Limited / MS-LRL

Kanggo informasi luwih lengkap babagan Lisensi Microsoft ing inisiatif iki, sampeyan bisa ngunjungi ing ngisor iki pranala.

Inisiatif Codeshare: Microsoft - Kesimpulan

kesimpulan

Muga-muga bisa yaiku "postingan cilik sing migunani" babagan sing saiki  «Licencias de Microsoft», kaloro kanggo aplikasi novel sing apik lan akeh «ecosistema libre y abierto» lan aplikasi tradisional «privativas, cerradas y comerciales», dadi kapentingan lan sarana sing apik, kanggo kabeh «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» lan menehi kontribusi gedhe kanggo panyebaran ekosistem aplikasi sing apik, gigantic lan tuwuh kanggo lan kanggo «GNU/Linux».

Lan kanggo informasi luwih lengkap, aja ragu-ragu ngunjungi Perpustakaan online minangka OpenLibra y jedit kanggo maca buku (PDF) babagan topik iki utawa liyane wilayah ilmu. Saiki, yen sampeyan seneng iki «publicación», aja mandheg anggone nuduhake karo wong liya, ing Situs web, saluran, grup, utawa komunitas favorit jaringan sosial, luwih becik gratis lan mbukak minangka Mastodon, utawa aman lan pribadi kaya Telegram.

Utawa cukup bukak kaca ngarep ing SakaLinux utawa gabung karo Saluran resmi Telegram saka DesdeLinux kanggo maca lan milih publikasi sing menarik iki utawa liyane «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» lan topik liyane sing ana gandhengane karo «Informática y la Computación», lan «Actualidad tecnológica».


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.