Mozilla nyerang Microsoft, Google lan Apple amarga nggunakake sistem kanggo nyengkuyung panggunaan browser 

Browser web utama

Firefox dipanggonke minangka alternatif utama kanggo domain Chrome

Bubar kabar kasebut nyebar Mozilla, wis nggawe kritik sing ditemokake Microsoft, Google lan Apple amarga nggunakake sistem operasi kanggo ngarahake pangguna menyang browser lan ngalangi saingan sing ora duwe keuntungan sistem operasi sing padha. Kaya, contone, Mozilla.

Kasunyatan manawa sawetara perusahaan gedhe iki ndominasi pasar teknologi gedhe banget (Mozilla nuduhake browser lan mesin browser minangka jantung web) duwe efek domino monopolistik sing ninggalake pangguna sethitik pilihan, ndadékaké menyang Kurangé populasi ing inovasi, lack of openness, lan kualitas kurang, kode insecure dipeksa ing pangguna Internet, pangembang Firefox rampung ing laporan anyar.

Peneliti saka Mozilla nulis manawa dheweke pengin ngerti kepiye pangguna sesambungan Internet karo browser lan carane vendor OS stifle saingan lan stifle inovasi.

Cukup kanggo ujar manawa Firefox, sing nate dianggep keren lan populer, wis ora kaya biyen. Ing desktop, pangsa pasar udakara 7%, dibandhingake karo Chrome 67%, lan ing seluler, meh ora dianggep, miturut StatCounter.

Mozilla wis nerbitake riset anyar babagan carane konsumen ing macem-macem negara lan bawana nginstal lan nggunakake browser. Sinau nuduhake pentinge browser web kanggo konsumen, amarga mayoritas responden nggunakake saben dina. Iku uga nuduhake yen sanajan akeh wong ngaku ngerti carane nginstal browser ing teori. Nanging, akeh wong sing ora nate nginstal browser alternatif ing praktik.

Pola sing padha bisa dideleng antarane jumlah wong sing ngaku ngerti carane ngganti browser standar lan jumlah wong sing bener. Sejatine, wong ngunggahake masalah privasi lan keamanan, nanging uga ora tumindak.

Mozilla nuduh Google, Microsoft lan Apple "saling seneng" lan meksa konsumen nggunakake browser dhewe.

Laporan kasebut teka nalika "pilihan dhewe" tetep dadi topik panas ing ruang regulasi teknologi; Pengawas kompetisi Inggris wis ngetokake laporan pungkasan sing njelasake "keprihatinan substansial" babagan dominasi pasar Google lan Apple.

Posisi Mozilla yaiku nalika ana alternatif, kaya firefox open source, menyang telung browser gedhe (Microsoft Edge, Apple Safari, lan Google Chrome), pangguna angel utawa larang kanggo ngalih saka iki, utamane amarga cara Microsoft, Apple, lan Google ngrancang sistem operasi (Windows, macOS, iOS, lan Android, utamane) kanggo njaga wong dikunci. Iki ngethok kapentingan ing browser saingan, sing ndeleng panggunaan winates lan upaya pangembangan, lan ora nate nantang status quo.

Uga, Google, Apple, lan Mozilla minangka siji-sijine produsen mesin browser utama sing isih ana, indikator liyane sing kedhaftar ora duwe akeh opsi. Apple meksa nindakake perkara mesin WebKit, ing jantung Safari, kanggo pangguna Mac lan iOS; Mozilla nduweni mesin Gecko ing Firefox; lan Google wis bisa nggabungake mesin Chromium Blink ora mung menyang Chrome kanggo desktop lan Android, nanging uga menyang Edge, Brave, Vivaldi, Opera, lan sapiturute, ing macem-macem platform.

Kanthi Apple fokus ing ekosistem dhewe, sing mung ninggalake Gecko lan Blink ing akeh platform. Iki, miturut Mozilla, ora menehi hasil apik kanggo pangembang web utawa pangguna Internet. Mesin sing dominan diselehake kanthi apik kanggo ndhikte standar web ing mangsa ngarep.

"Riset sing kita nerbitake karo laporan iki nggambarake gambar sing kompleks kanthi akeh paradoks: Wong ujar manawa ngerti carane ngalih browser, nanging akeh sing ora tau nindakake," tulis tim Mozilla. "Akeh wong mikir yen bisa milih browser, nanging duwe predileksi kanggo piranti lunak sing wis diinstal, standar lan angel diowahi."

Raksasa teknologi ngrancang piranti lunak kanggo mengaruhi pilihan wong, lan produsen sistem operasi nggunakake teknik kasebut kanggo nyopir panggunaan ing browser dhewe, ngremukake kabeh saingan, miturut Mozilla.

"Kompetisi ing browser lan mesin browser perlu kanggo ngembangake inovasi, kinerja, kacepetan, privasi, lan keamanan," ujare tim Mozilla. "Kompetisi sing efektif mbutuhake macem-macem pemangku kepentingan kanggo nglawan kekuwatan sawetara raksasa lan nyegah supaya ora ndhikte masa depan Internet kanggo kita kabeh."

Ing ndhuwur kabeh, Meta ngirim browser Oculus berbasis Chromium dhewe kanthi headset VR, lan Amazon nggunakake mesin Blink Chromium ing browser sing dibundel karo piranti kasebut.

Mozilla uga kelingan manawa sawetara perusahaan teknologi utama wis nglarang adopsi aplikasi mandiri, nyatakake yen Apple ora duwe setelan kanggo mbusak Safari minangka browser standar nganti 2020, tegese konsumen iOS sing nyoba nggunakake browser liya wis macet nggunakake Safari terus-terusan sajrone 13 taun.

Pungkasan lan minangka komentar pribadi, aku wani ujar manawa cara Mozilla nyatakake keprihatinan babagan pasar cilik browser web (amarga kita mung duwe Chrome, Firefox lan safari, ing antarane sawetara proyek independen liyane, salah arah, nanging sing ora cukup relevan), amarga ngandhani wong yen "ciptaan" iku salah amarga duwe komponen X, kanthi pribadi dudu cara kasebut.

Lan uga Mozilla kudu realistis yen pasar sing wis ing sawetara titik, iku ora ngerti carane kanggo njaga lan ora duwe pilihan nanging kanggo inovasi utawa mati nyoba, wiwit bab sing padha kedaden kanggo Internet Explorer ing wektu, iku arep kanggo kedadeyan ing Chrome lan Mozilla akeh sing kudu ditindakake.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki, sampeyan bisa mriksa rinciane ing dokumen ing ngisor iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ArtEze ngandika

    Ora bisa dibuktekake manawa Firefox iku suci, bener iku browser gratis, nanging nduweni, contone, sistem sinkronisasi ekstensi, lan uga sistem sing nyelidiki nalika saben kaca Internet disusupi... Firefox nyinkronake kabeh. sandhi kabeh situs sing sampeyan ndhaptar… Iku alat sing apik, mbok menawa bakal luwih apik ing Localstorage lan sinkronisasi bisa diekspor, nanging luwih gampang online. Saliyane panggolekan telemetri lan sing ngerti carane akeh liyane, kanggo iki ngomong sing mbokmenawa ora wong suci.

    Ing tangan liyane, Aku iku apike kanggo sambat babagan monopoli Chrome ... Aku bisa ndeleng sing Firefox luwih saka Chrome ing sawetara aspèk, bebener iku Webkit ora uga rampung minangka padha nyoba kanggo nggawe .. . Yen padha ngunci sampeyan ing ekosistem, utawa malah Apa titik sampeyan kudu keno supaya ora sambat?

    Kajaba iku, standar web rumit banget, saben-saben liwati dadi dehumanisasi, kanthi fitur-fitur anyar sing saben browser kudu adaptasi dadi lengkap, lan kanthi cara iki nambah ukuran bita kanthi cara abysmal, sing rada kontraproduktif. Dadi sampeyan ora bisa nginstal Firefox contone ing Nintendo DS, iku ora pas liwat papan.