Ngerteni Tutorial LibreOffice 06: Pambuka LO Draw

Ngerteni Tutorial LibreOffice 06: Pambuka LO Draw

Ngerteni Tutorial LibreOffice 06: Pambuka LO Draw

Nerusake seri kiriman ing Ngerteni LibreOfficeDina iki kita bakal fokus ing iki cicilan kaping enem babagan aplikasi sing dikenal minangka Gambar LibreOffice. Supaya terus eksplorasi darmabakti kanggo ngerti rinci, sethitik liyane babagan saben komponèn saka Suite Kantor LibreOffice.

Uga, minangka akeh sing wis ngerti, LibreOffice Draw yaiku aplikasi sing digawe dadi Manajer Drawing Saka padha. Lan, mulane, becik kanggo ngasilake lan ngowahi, anyar utawa sing wis ana desain grafis vektor lan raster (piksel), gaya saka MS OfficeVisio. Dadi, sabanjure kita bakal weruh apa sing ditawakake versi iki babagan antarmuka grafis lan karakteristik teknis.

Ngerteni Tutorial LibreOffice 05: Pambuka LibreOffice Impress

Ngerteni Tutorial LibreOffice 05: Pambuka LibreOffice Impress

Lan kaya biasane, sadurunge kita nyilem menyang topik dina iki Gambar LibreOffice, kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge:

Ngerteni Tutorial LibreOffice 05: Pambuka LibreOffice Impress
Artikel sing gegandhengan:
Ngerteni Tutorial LibreOffice 05: Pambuka kanggo LO Impress

Ngerteni Tutorial LibreOffice 04: Pambuka LibreOffice Calc
Artikel sing gegandhengan:
Ngerteni Tutorial LibreOffice 04: Pambuka LibreOffice Calc

LibreOffice Draw: Ngerti Manajer Gambar

LibreOffice Draw: Ngerti Manajer Gambar

Apa LibreOffice Draw?

Kanggo sing ngerti sethithik utawa ora ngerti Gambar LibreOffice, iku worth sedhela nuduhake yen iku, un program gambar vektor grafis, kang uga ndhukung manajemen gampang saka grafis raster (piksel).. Mulane, iku becik kanggo cepet ngasilaken sudhut macem-macem gambar grafis.

Lan wiwit iku terintegrasi kanthi lengkap menyang suite LibreOffice, nemen nggampangake ing ijol-ijolan grafis antarane komponen kasebut. Mulane, nggawe gambar ing Draw, lan nggunakake maneh (nyalin / nempel) ing a Dokumen panulis utawa aplikasi LibreOffice liyane, iku pancen gampang lan gampang ditindakake.

Panjenengan fitur lan kabisan bisa digolongake kalebu a alat mid-range, awit, iku ora duwe akeh alat majeng, nanging ora nggawa sawetara liyane lan luwih apik, saka piranti kurang-mburi liyane, ing rata-rata.

Contone, kalebu ing manajemen lapisan, sistem titik kothak alat nggawe magnetik dimensi lan tampilan pangukuran, konektor kanggo ngatur gambar, lan fungsi 3D kanggo ngasilake gambar telung dimensi cilik (karo tekstur lan efek cahya), antarane akeh liyane.

Pungkasan, kudu dielingake, sanajan kanthi standar file disimpen ing ODG-format, uga bisa disimpen ing format OTG (Cithakan Nggambar) lan FODG (Gambar ODF ing XML kosong).

Nanging, ing alat gambar kasebut, sampeyan bisa ngekspor isi sing digawe ing pirang-pirang format gambar lan filekayata htm, html, xhtml, bmp, emf, eps, jpg, png, gif, svg lan malah pdf. Kanggo mengko bisa digunakake ing piranti multimedia lan kantor liyane, utamane Windows, macOS, utawa Linux.

Antarmuka visual lan desain app

Kaya sing katon ing gambar ing ngisor iki, iki saiki antarmuka visual saka LibreOffice Draw, sanalika diwiwiti:

Antarmuka visual lan desain aplikasi LO Draw

Ing kono sampeyan bisa ndeleng, langsung ngisor judhul bar saka jendhela, ing bar saka menu, banjur ing toolbar sing teka kanthi gawan. Nalika, manggoni meh kabeh bagéan tengah saka jendhela, punika ruang kerja pangguna. Yaiku, lembaran utawa area gambar sing bisa digunakake.

Pungkasan, ing sisih tengen, ana a sidebar disebut Properties, ing ngendi sampeyan bisa ngakses properti saka tata letak sing digawe, gaya, lan sumber daya liyane. Nalika, ing sisih kiwa, ana a Toolbar jejere a bagean disebut Panel Pages, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng gambar cilik saka lembaran sing ngemot desain grafis saiki. Lan ing mburi jendhela, ing ngisor, minangka biasanipun, iku tradisional status bar.

Kaya sing dituduhake ing ngisor iki, saben siji dhewe:

  • Bar judhul

LO Draw judhul bar

  • Bar menu

LO Draw Menu Bar

  • Toolbar standar

LO Draw Toolbar

  • Drawing Toolbar, Panel saka kaca, Area Kerja lan Properti

LO Draw Bar, Panel, lan Workspace

  • Bar status

LO Draw Status Bar

"Sanajan Draw ora cocog karo fungsi program gambar utawa editing gambar khusus, nanging bisa ngasilake lan nyunting gambar 3D sing apik banget.Nggarap Obyek 3D / Pandhuan Miwiti 7.2

Sinau luwih lengkap babagan LibreOffice Draw Series 7

Yen sampeyan isih ing LibreOffice versi 6, lan sampeyan pengin nyoba ing Versi 7, kita ngajak sampeyan nyoba kanthi ngetutake prosedur sabanjure Babagan sampeyan GNU / Linux. Utawa yen sampeyan mung pengin ngerti dheweke kanthi maca, klik Kene.

Ngerteni LibreOffice - Tutorial 03: Pambuka kanggo Penulis LibreOffice
Artikel sing gegandhengan:
Ngerteni LibreOffice - Tutorial 03: Pambuka kanggo Penulis LibreOffice
Ngerteni LibreOffice - Tutorial 02: Pambuka kanggo aplikasi LibreOffice
Artikel sing gegandhengan:
Ngerteni LibreOffice - Tutorial 02: Pambuka kanggo aplikasi LibreOffice

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, ing angsuran enem iki saka Ngerteni LibreOffice babagan Gambar LibreOffice, kita bisa terus mriksa paling anyar fitur lan fungsi ing jerone. Ing kasus iki, jelas kanggo kita manawa alat LibreOffice iki apik banget kanggo nggambar, loro prasaja lan Komplek; lan banget serbaguna kanthi ngidini kita ngekspor ing macem-macem format gambar, uga dikenal kanggo kabeh. Lan salajengipun, kang integrasi mulus karo app adhine, nggampangake sing ing wong, kita bisa kalebu saka tabel, grafik, rumus, antarane akeh liyane.

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.