Ngerteni Tutorial LibreOffice 07: Pambuka kanggo LO Math

Ngerteni Tutorial LibreOffice 07: Pambuka kanggo LO Math

Ngerteni Tutorial LibreOffice 07: Pambuka kanggo LO Math

Nerusake seri kiriman ing Ngerteni LibreOfficeDina iki kita bakal fokus ing iki angsuran kapitu babagan aplikasi sing dikenal minangka LibreOffice Math. Supaya terus eksplorasi darmabakti kanggo ngerti rinci, sethitik liyane babagan saben komponèn saka Suite Kantor LibreOffice.

Uga, minangka akeh sing wis ngerti, Matematika LibreOffice yaiku aplikasi sing digawe dadi Manajer (Editor) rumus (persamaan) Saka padha. Lan mulane becik kanggo ngasilake lan masang rumus lan persamaan ing dokumen digawe dening liyane Aplikasi LibreOffice, gaya saka MS Office Visio/Penerbit. Dadi, sabanjure kita bakal weruh apa sing ditawakake versi iki babagan antarmuka grafis lan karakteristik teknis.

Ngerteni Tutorial LibreOffice 06: Pambuka LO Draw

Ngerteni Tutorial LibreOffice 06: Pambuka LO Draw

Lan kaya biasane, sadurunge kita nyilem menyang topik dina iki LibreOffice Math, kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge:

Ngerteni Tutorial LibreOffice 06: Pambuka LO Draw
Artikel sing gegandhengan:
Ngerteni Tutorial LibreOffice 06: Pambuka LO Draw

Ngerteni Tutorial LibreOffice 05: Pambuka LibreOffice Impress
Artikel sing gegandhengan:
Ngerteni Tutorial LibreOffice 05: Pambuka kanggo LO Impress

LibreOffice Math: Ngerti Manajer Formula Math

LibreOffice Math: Ngerti Manajer Formula Math

Apa LibreOffice Math?

Kanggo sing ngerti sethithik utawa ora ngerti LibreOffice Math, iku worth sedhela nuduhake yen iku, siji piranti kantor sing dianggo a editor formula ing LibreOffice. Mulane, ngidini ngasilake utawa manipulasi rumus (persamaan) simbolis, ing dokumen LibreOffice lan minangka obyek sing mandiri.

Soko sing stands metu Matematika, punika Gunakake a basa tandha (markup) kanggo makili rumus kanggo ngatur. Apa nggampangake ing maca, ing aplikasi LibreOffice liyane, lan pihak katelu. Nanging, iku kudu nyatet sing Math ora saged ngevaluasi pepadhan matématika utawa nindakake petungan nyata. Awit, kanggo iki, alat kantor sing cocog ing LibreOffice yaiku Calc.

Fitur penting liyane sing kudu disorot yaiku Math ora ngerti apa-apa babagan urutan operasi ing rumus. Lan kanggo alesan iki, iku kudu nggunakake karakter nyonggo perlu kanggo nuduhake urutan operasi sing dumadi ing rumus. Supaya kanggo basa labeling, urutan unsur (nomer lan tandha matematika) lan operasi sing bakal dieksekusi cetha.

Antarmuka visual LibreOffice Math

Antarmuka visual lan desain app

Kaya sing bisa dideleng ing gambar ing ndhuwur, iki saiki antarmuka visual LibreOffice Math, sanalika diwiwiti.

Ing kono sampeyan bisa ndeleng, langsung ngisor judhul bar saka jendhela, ing bar saka menu, banjur ing toolbar sing teka kanthi gawan. Nalika, manggoni meh kabeh bagéan tengah saka jendhela, punika ruang kerja pangguna. Yaiku, lembar utawa area kerja ing ngendi rumus sing digawe bakal ditampilake. Dadi ing ndhuwur area Pratinjau Lan ngisor area Editing Formula.

Pungkasan, ing sisih kiwa, ana a sidebar nelpon panel unsur, sing digunakake minangka alat visual sing bakal mbantu kita ngasilake lan ngowahi rumus sing dibutuhake. Wiwit, ing, ing simbol lan operator matematika, dikelola miturut kategori ing dhaptar gulung mudhun.

Nanging, ing panel unsur, dianggo magepokan karo sing disebut menu popup, sing nggampangake akses menyang kategori lan simbol sing digunakake kanggo ngasilake rumus sing dikarepake. Iku katon kanthi ngeklik ing tombol sing bener ing Editor Formula.

lan kanggo mburi jendhelaing ngisor, kaya biasane, iku tradisional status bar.

Kaya sing dituduhake ing ngisor iki, saben siji dhewe:

  • Bar judhul

  • Bar menu

  • Toolbar standar

  • Panel Elemen (Sisih Kiwa), Area Pratinjau (ndhuwur) lan Area Editing Formula (ngisor)

  • Bar status

"Nalika markup dilebokake ing Editor Formula, rumus kasebut bakal katon ing panel Pratinjau sajrone lan sawise input markup. Sampeyan bisa nuduhake utawa ndhelikake panel Elemen ing sisih kiwa jendhela Pratinjau kanthi milih menu View > Elements."Nggawe rumus minangka file kapisah / Pandhuan Miwiti 7.2

Sinau luwih lengkap babagan LibreOffice Math Series 7

Yen sampeyan isih ing LibreOffice versi 6, lan sampeyan pengin nyoba ing Versi 7, kita ngajak sampeyan nyoba kanthi ngetutake prosedur sabanjure Babagan sampeyan GNU / Linux. Utawa yen sampeyan mung pengin ngerti dheweke kanthi maca, klik Kene.

Ngerteni Tutorial LibreOffice 04: Pambuka LibreOffice Calc
Artikel sing gegandhengan:
Ngerteni Tutorial LibreOffice 04: Pambuka LibreOffice Calc
Ngerteni LibreOffice - Tutorial 03: Pambuka kanggo Penulis LibreOffice
Artikel sing gegandhengan:
Ngerteni LibreOffice - Tutorial 03: Pambuka kanggo Penulis LibreOffice

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, ing cicilan kapitu iki saka Ngerteni LibreOffice babagan LibreOffice Math, kita bisa terus mriksa paling anyar fitur lan fungsi ing jerone. Ing kasus iki, jelas kanggo kita manawa alat LibreOffice iki un Manajer formula karo sing kita bisa nggawe lan ngowahi rumus matematika. kang sakabehe kompatibel lan bisa digunakake kanggo wong liya Aplikasi LibreOffice. Salah siji file kapisah sing ngemot file kasebut digawe lan wujud bagéan saka perpustakaan rumus, utawa dilebokake langsung menyang dokumen sing padha.

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gambar placeholder Diego de la Vega ngandika

    Sepira apike seri ing LibreOffice, karya sing sampeyan lakoni banget dihargai.

    1.    Instal Linux Post ngandika

      Sugeng rawuh, Diego. Aku bungah yen akeh sing seneng karo konten sing dienggo bareng.