Briar, aplikasi olahpesen sing dienkripsi lan didesentralisasi 

briar

Briar minangka aplikasi olahpesen sing apik banget sing nyelarasake pesen ing jaringan Tor, nglindhungi pangguna lan hubungane saka pengawasan.

Aplikasi olahpesen cepet ana akeh, nanging ana sawetara sing bener kurban pangguna "pantes" pangayoman data minangka adoh minangka ngangap. Amarga panjaluk kasebut dening akeh pangguna, macem-macem aplikasi wis populer, kajaba sing komersial, sing isih akeh mikir babagan apa informasi pangguna bener-bener dilindhungi.

Mulane Dina iki kita arep ngomong kene ing blog babagan, Briar, aplikasi olahpesen dirancang kanggo aktivis, wartawan lan sapa wae sing butuh cara aman, gampang lan kuat kanggo komunikasi. 

Aplikasi olahpesen khusus negara/wilayah bisa digunakake kanthi becik. Line minangka platform olahpesen paling populer ing Jepang, KakaoTalk ing Korea Selatan lan WeChat ing China, sanajan sing terakhir uga amarga larangan ing Facebook lan WhatsApp ing China. Ing Eropah Wétan lan Afrika, Viber saingan karo WhatsApp kanggo download lan panggunaan paling akeh.

Aplikasi olahpesen sing nawakake enkripsi end-to-end (E2EE) bisa ngaku nglindhungi pangguna kanthi ngaku mbuwang kunci kasebut, kanthi metaforis lan secara harfiah, lan ora bisa mbatalake apa sing dienkripsi sajrone transmisi. Nanging, BRIAR lan Telegram ngaku nglindhungi kabeh pangguna.

Ora kaya aplikasi olahpesen tradisional, Briar ora gumantung ing server pusat: pesen diselarasake langsung antarane piranti pangguna. Yen ana gangguan internet, Briar bisa nyelarasake liwat Bluetooth utawa Wi-Fi, supaya informasi tetep ana ing krisis. Yen Internet aktif, Briar bisa nyelarasake jaringan Tor, nglindhungi pangguna lan hubungane saka pengawasan.

Telegram lan Sinyal didegake kanthi cita-cita pro-enkripsi sing kuat lan ajeg nyerang Facebook kanggo model bisnis olahpesen. Briar nggunakake sambungan langsung lan ndhelik antarane pangguna kanggo ngindhari pengawasan lan censorship. Piranti lunak olahpesen tradisional adhedhasar server pusat lan nuduhake pesen lan hubungane karo pengawasan.

briar bisa nuduhake data liwat Wi-Fi, Bluetooth, lan Internet, saliyane menehi pesen pribadi, forum umum lan blog sing dilindhungi saka ancaman pengawasan lan penyensoran ing ngisor iki:

Saka Fitur utama Briar:

  • Ngawasi metadata: Briar nggunakake jaringan Tor kanggo nyegah pamireng supaya ora ngerti pangguna sing ngobrol. Dhaptar kontak saben pangguna dienkripsi lan disimpen ing piranti dhewe;
  • Monitoring Konten: kabeh komunikasi antarane piranti sing end-to-end ndhelik, nglindhungi isi saka eavesdropping utawa tampering;
  • Filter isi: Enkripsi end-to-end Briar nyegah panyaring tembung kunci, lan amarga desain desentralisasi, ora ana server sing bisa diblokir;
  • Pesenan mbusak: saben pangguna sing langganan forum nyimpen salinan isine, supaya ora ana titik siji sing bisa dibusak kiriman;
  • Serangan penolakan layanan: Forum Briar ora duwe server pusat kanggo nyerang, lan kabeh pelanggan duwe akses menyang konten sanajan offline;
  • Gangguan Internet: Briar bisa nggarap Bluetooth lan Wi-Fi supaya informasi bisa ditransfer sajrone gangguan.

Tim pangembangan Briar arep nggunakake kemampuan sinkronisasi data kanggo ndhukung aplikasi sing disebarake kanthi aman, kalebu nyunting dokumen kolaborasi.

"Tujuan kita yaiku kanggo nguatake wong ing negara apa wae kanggo nggawe papan sing aman ing ngendi dheweke bisa ngrembug masalah apa wae, ngrancang acara, lan ngatur gerakan sosial," ujare.

Pungkasan, kudu dingerteni manawa kerugian utama Briar yaiku mbutuhake sambungan terus menyang Tor lan nggunakake kabar sing terus-terusan kanggo ngrampungake tugas kasebut. Ora kaget, iki ora apik kanggo urip baterei. Dadi kajaba sampeyan mbutuhake keamanan sing paling ketat, sampeyan bisa uga luwih apik nggunakake Signal utawa aplikasi sing padha.

Sampeyan bisa ngundhuh aplikasi ing link ing ngisor iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.