Kepiye carane nginstal versi Python 3?

Kepiye carane nginstal versi Python 3?

Kepiye carane nginstal versi Python 3?

Sasi kepungkur, aku kaya biasane nyoba aplikasi tartamtu lan salah sijine yaiku FreeGaming. Iki app Sejatine a program python sing download paket game perlu miturut Distribusi GNU / Linux sing kita duwe. Lan padha, wis loro a antarmuka terminal (CLI) saka Desktop (GUI).

Kanggo kasus CLI, iku makarya biasane kanggo kula karo paket python (Versi 3.9) saka saiki Respin MilagroOS adhedhasar ing MX Linux Distro. Nanging, antarmuka GUI sawijining, loro nyawiji lan ing format  ".AppImage" nggunakake utawa mbutuhake paket basis Python 3.10 utawa luwih dhuwur. Mulane, aku kudu nggunakake trick banget migunani lan praktis, kanggo "instal versi Python sing luwih dhuwur" sing arep dakkandhakake karo kowe dina iki.

Python

Python minangka basa pamrograman sing diinterpretasikake tingkat dhuwur sing filosofi negesake keterbacaan kode kasebut.

Lan, sadurunge sampeyan miwiti maca kirim iki babagan kemungkinan bisa "instal versi Python sing luwih dhuwur", kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge kanggo maca mengko:

Python
Artikel sing gegandhengan:
Python 3.11 teka kanthi perbaikan kinerja, desain ulang cache lan liya-liyane

Ngoptimalake GNU/Linux: Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi
Artikel sing gegandhengan:
Ngoptimalake GNU/Linux: Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi
Instal versi Python 3 apa wae: Nggunakake repositori PPA

Instal versi Python 3 apa wae: Nggunakake repositori PPA

Instal versi Python 3 apa wae: Nggunakake repositori PPA

Apa apik nggunakake repositori PPA?

Wiwit, a Repositori PPA (Arsip Paket Pribadi) yaiku ... a gudang (gudang) piranti lunak Staff dumunung ing Launchpad, sampeyan kudu tansah ati-ati yen ora saka wong sing ora dingerteni, utawa saka pihak katelu sing ora diverifikasi utawa ora dipercaya. Mulane, kajaba Repositori PPA tartamtu ora saka organisasi utawa pangembang sing dikenal, luwih becik ora nangani supaya ora ana piranti lunak sing ora aman, nanging gratis lan mbukak.

Ing kasus Repositori PPA Team Deadsnakes, wis ditampilake, liwat wektu, dadi a supplier dipercaya saka paket beda versi python kanggo ubuntu, lan Distros asalé saka iku, lan kompatibel karo GNU / Linux Debian.

Nanging, lan kaya sing dikandhakake, nalika nggunakake, bebaya ing ngisor iki kudu digatekake:

"Penafian: Ora ana jaminan nganyari pas wektune yen ana keamanan utawa masalah liyane. Yen sampeyan pengin digunakake ing lingkungan sing aman utawa liyane (contone, ing server produksi), sampeyan nindakake kanthi resiko dhewe.". Tim Deadsnakes

Pungkasan, saiki lan resmi, nawakake kasedhiyan versi ing ngisor iki:

  • Ubuntu 18.04 (bionik): Python 2.3 lan 2.6; lan uga Python 3.1, 3.5, 3.7 lan 3.11.
  • Ubuntu 20.04 (fokus): Python 3.5, 3.7, 3.9 lan 3.11.
  • Ubuntu 22.04 (jammy): Python 3.7, 3.9 lan 3.11.

Nanging, dina iki sampeyan wis bisa nemokake kasedhiyan Python 3.12.

Langkah-langkah kanggo nginstal versi Python 3 apa wae

Langkah-langkah kanggo nginstal versi Python 3 apa wae

Nganggep kabeh sing kasebut ing ndhuwur, apa ing Ubuntu, Debian utawa Distro / Respin sing asale saka dheweke, prosedur kanggo nginstal lan nggunakake Repositori PPA Team Deadsnakes yaiku:

  • Bukak Terminal Emulator
  • Jalanake printah ing ngisor iki:
sudo add-apt-repository ppa: deadsnakes / ppa sudo apt-get nganyari
  • Sawise dhaptar paket wis dianyari kanthi sukses, sampeyan saiki bisa nginstal versi Python sing kasedhiya. Contone, kanggo nginstal Python 3.12 bisa dieksekusi, ing salah siji saka 2 cara ing ngisor iki, kanggo instalasi minimal utawa lengkap:
sudo apt-get install python3.12 sudo apt-get install python3.12-full

Ing kasus tartamtu, nalika nggunakake Respin kasebut ing ndhuwur ing wiwitan, aku wis ngowahi file sources.list dibutuhake kanthi printah ing ngisor iki:

sudo nano /etc/apt/sources.list.d/deadsnakes-ubuntu-ppa-kinetic.list

Banjur ngganti tembung "kinetik" cocog karo Ubuntu dening "bullseye" cocog karo Debian.

Lan terus nganyari dhaftar paket maneh, rampung karo nginstal python versi 3, sing dak butuhake.

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, kita ngarep-arep sing iki sethitik trick utawa nambani, dadi banget migunani, loro kanggo pangguna pangembang piranti lunak, kayata Pangguna aplikasi berbasis Python, sing mbutuhake "instal versi Python sing luwih dhuwur" kanggo sing biasane kasedhiya ing pamilike Distro GNU/Linux adhedhasar Ubuntu/Debian. Lan yen ana sing ngerti utawa duwe alternatif liyane migunani utawa sampeyan pengin nyumbang saran, rekomendasi utawa koreksi kanggo apa sing kasedhiya ing kene, sampeyan bisa nindakake liwat komentar.

Lan ya, sampeyan seneng karo publikasi iki, aja mandheg menehi komentar lan nuduhake karo wong liya. Uga, elinga ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.