NVIDIA 525.60.11 Mbusak link saka GTK2, Ndandani Gnome karo Wayland Bug, lan Liyane

Pembalap NVIDIA ing Linux

Pembalap Nvidia anyar nyedhiyakake perbaikan lan kinerja sing luwih dhuwur tinimbang driver nouveau sing mbukak.

Tim pangembangan driver video NVIDIA bubar announced Bukak saka cabang anyar saka controller NVIDIA 525.60.11

Kode sumber modul kernel nvidia.ko, nvidia-drm.ko (Direct Rendering Manager), nvidia-modeset.ko, lan nvidia-uvm.ko (Unified Video Memory) saka NVIDIA 525.60.11, uga komponen digunakake ing padha, ora disambungake menyang sistem operasi, diterbitake ing GitHub.

Fitur Anyar Ndhuwur NVIDIA 525.60.11

Ing versi anyar iki driver NVIDIA 525.60.11 kita bisa nemokake sing utilitas persiyapan nvidia dibusak supaya ora kaiket GTK 2 nalika dikompilasi saka sumber, lan saiki bisa dikompilasi marang GTK 2, GTK 3, utawa GTK 2 lan GTK 3.

Saliyane iki, kita uga bisa nemokake sing kemampuan kanggo nggunakake mekanisme Dynamic Boost ing laptop karo CPU AMD, ngidini konsumsi daya dadi imbang antarane CPU lan GPU kanggo nambah kinerja, iki uga mantun masalah nggunakake Dynamic Boost ing sawetara laptop karo Ampere GPUs.

Ing tangan liyane, kita uga bisa nemokake apae bug tetep sing nyebabake judder nalika mindhah windows ing GNOME Lan ora bisa hibernate ing sistem GNOME 3 berbasis Wayland kanthi setelan NVreg_PreserveVideoMemoryAllocations diaktifake.

Owah-owahan liyane sing katon ing versi anyar yaiku dhukungan kanggo ekstensi ditambahake EGL EGL_MESA_platform_surfaceless, sing ngidini nggambar menyang area memori, saliyane ing panel setelan nvidia ing setelan SLI Mosaic ngetrapake proteksi marang nggawe tata letak layar sing disetel menyang ukuran sing ngluwihi kemampuan hardware.

Saka pangowahan liyane sing misuwur ing versi anyar iki:

  • Kit Modul Open Kernel Linux nyedhiyakake dhukungan kanggo Quadro Sync, Stereo, rotasi layar X11, lan YUV 4:2:0 ing Turing GPU.
  • Dhukungan ditambahake kanggo GeForce RTX 30 [5789]0 Ti, RTX A500, RTX A [12345]000, T550, GeForce MX550, MX570, GeForce RTX 2050, PG509-210, lan GeForce RTX 3050 GPU.
  • Kinerja sing luwih apik kanggo aplikasi sing nggunakake teknologi PRIME kanggo mbukak operasi rendering menyang GPU liyane (Prime Display Offload).

Pungkasan, yen sampeyan kepengin ngerti luwih lengkap babagan rilis driver versi anyar iki, sampeyan bisa takon rincian kasebut Ing link ing ngisor iki.

Cara nginstal driver NVIDIA 520.56.06 ing Linux?

Cathetan: sadurunge nindakake proses apa wae, sampeyan kudu mriksa kompatibilitas driver anyar iki kanthi konfigurasi komputer (sistem, kernel, header linux, versi Xorg).

Amarga yen ora, sampeyan bisa nggawe layar ireng lan ora suwe kita tanggung jawab amarga sampeyan duwe keputusan utawa ora.

Kanggo sing pengin bisa nginstal driver Nvidia ing sistem, sing pertama kudu ditindakake yaiku mbukak situs web resmi Nvidia lan ing bagean download dheweke bakal bisa nemokake versi driver anyar siap diunduh.

Sawise download rampung, penting kanggo elinga ing ngendi file kasebut diundhuh, amarga kita kudu mungkasi sesi pangguna grafis kanggo nginstal driver ing sistem kasebut.

Kanggo mungkasi sesi grafis sistem, kanggo iki, kita kudu ngetik salah sawijining printah ing ngisor iki gumantung saka manajer sing kita gunakake lan kita kudu nglakokake kombinasi tombol ing ngisor iki, Ctrl + Alt + F1-F4.

Ing kene kita bakal dijaluk kredensial login sistem, kita mlebu lan nglakokake:

LightDM

sudo layanan lampu mandheg

o

sudo /etc/init.d/lightdm mandheg

GDM

sudo layanan gdm mandheg

o

sudo /etc/init.d/gdm mandheg

MDM

sudo layanan mdm mandheg

o

mandeg udo /etc/init.d/kdm

kdm

sudo layanan kdm mandheg

o

sudo /etc/init.d/mdm mandheg

Saiki kita kudu nyelehake awake dhewe ing folder kasebut file kasebut didownload lan Kita menehi idin eksekusi karo:

sudo chmod + x nvidia * .run

Y pungkasane kita kudu mbukak installer kanthi:

sudo sh nvidia-linux * .run

Ing pungkasan instalasi kita kudu ngaktifake maneh sesi karo:

LightDM

sudo layanan cahya diwiwiti

o

sudo /etc/init.d/lightdm wiwitan

GDM

sudo layanan gdm wiwitan

o

sudo /etc/init.d/gdm wiwitan

MDM

sudo layanan mdm wiwitan

o

sudo /etc/init.d/kdm wiwitan

kdm

sudo layanan kdm wiwitan

o

sudo /etc/init.d/mdm wiwitan

Sampeyan uga bisa milih urip maneh komputer supaya pangowahan anyar lan driver dimuat lan dieksekusi nalika wiwitan sistem.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.