OpenRGB 0.8 teka ngembangake dhaptar dhukungan piranti lan liya-liyane

OpenRGB

Iki minangka kontrol cahya RGB sumber terbuka sing ora gumantung marang piranti lunak pabrikan

Sawise meh setaun pembangunan release saka versi anyar saka OpenRGB 0.8 iki announced, toolset open source kanggo ngontrol cahya RGB ing periferal.

Paket kasebut kompatibel karo motherboard ASUS, Gigabyte, ASRock lan MSI kanthi subsistem RGB kanggo lampu cilik, modul memori ASUS, Patriot, Corsair lan HyperX, kertu grafis ASUS Aura/ROG, MSI GeForce, Sapphire Nitro lan Gigabyte Aorus, multi-driver Strip LED.

Fitur anyar utama OpenRGB 0.8

Ing versi anyar iki sing teka saka OpenRGB 0.8 dhaptar piranti sing kompatibel wis diisi maneh karo akeh kertu videoutawa ASUS, Gigabyte, EVGA, MSI, Gainward lan Palit.

Saliyane host periferal "klasik" sing wis ditambahake dhukungan, dhaptar kasebut uga kalebu lampu modular NanoLeaf, kanggo piranti omah saiki sampeyan bisa nggunakake SRGBMods Raspberry Pi Pico, lan Arduino saiki bisa disambungake liwat i2c.

Iki uga disorot ditambahake dhukungan kanggo kertu video NVIDIA Illumination, nanging ing wayahe, kaya kertu video NVIDIA lawas, iku mung bisa digunakake ing Windows, amarga kangelan karo i2c kang bisa liwat driver proprietary NVIDIA (masalah ditanggulangi dening nginstal driver beta). Masalah misuwur karo motherboard MSI MysticLight wis ditanggulangi lan saiki didhukung maneh, lan dhaptar motherboard sing didhukung wis ditambahi.

Owah-owahan liyane sing ditampilake ing versi anyar iki yaiku aturan udev saiki digawe kanthi otomatis, Saliyane kasunyatan manawa perpustakaan inpout32, sing nyebabake masalah nalika nggarap paralel karo sawetara antivirus lan anti-cheats (Vanguard), wis diganti dening WinRing0.

Supaya bisa kanthi bener ing podo karo karo piranti lunak resmi kanggo piranti SMBus ing Windows, sistem mutex saiki digunakake, kang solves paling saka masalah.

Ing sisih masalah sing dingerteni kalebu:

  • Path konfigurasi kudu durung ngemot karakter non-ASCII. A fix wis disiapake nanging ora kalebu ing release kanggo njaga kompatibilitas karo Plugins ana, nanging bakal kalebu ing mbangun nyata sawise release.
  • Kasunyatan manawa pabrikan keyboard Sinowealth nggunakake maneh nilai VID / PID keyboard Redragon nggunakake protokol sing beda dicethakaké. Kanggo ngindhari masalah potensial (nganti lan kalebu skala), kode dhukungan keyboard Sinowealth saiki dipateni lan ora didhukung.
  • Efek "gelombang" ora bisa digunakake ing Redragon M711.
  • Sawetara tikus Corsair ora duwe label LED.
  • Ing sawetara keyboard Razer, dhaptar tata letak ora lengkap.
  • Nomer saluran Asus sing bisa dialamat bisa uga ora akurat.

Kepiye cara nginstal OpenRGB ing Linux?

Kanggo sing kasengsem bisa nginstal OpenRGB ing sistem, dheweke kudu ngetutake pandhuan sing dituduhake ing ngisor iki. Bab pisanan sing kudu ditindakake yaiku instal edhisi Qt Creator paling anyar. (Sampeyan bisa mriksa rincian instalasi Qt Creator ing link ing ngisor iki).

Ing kasus Ubuntu lan turunan, kita kudu nginstal sawetara katergantungan:

sudo apt install qt5-default libusb-1.0-0-dev libhidapi-dev

Saiki kita bakal entuk sarana kanthi printah:

git clone https://gitlab.com/CalcProgrammer1/OpenRGB

Rampung saiki kita kudu nganyari submodul:

git submodule update --init –recursive

Lan ing kene kita bisa nindakake rong perkara, salah sijine yaiku mbukak proyek karo pencipta QT utawa nyusun sistem kasebut.

Kanggo nyusun, cukup mbukak perintah ing ngisor iki:

cd OpenRGB
qmake OpenRGB.pro
make -j8
./OpenRGB

Ing pungkasan kompilasi kita kudu ngidini akses menyang SMBus.

Ing Intel, kita bisa nindakake kanthi printah:

modprobe i2c-dev i2c-i801

Utawa ing kasus AMD, luwih dhisik kudu dhaptar driver SMBus karo:

sudo i2cdetect -l

Sawise pengontrol wis dingerteni, kita kudu menehi idin menyang pengontrol, kayata:

sudo chmod 777 /dev/i2c-0

Pungkasan, kudu dipikirake manawa sawetara kapabilitas kanggo tetep aktif ing kabeh restart isih kurang, nanging fungsi utama kanggo ngatur warna lan mode stabil.

Kaya biasane, dianjurake kanggo nggawe maneh profil sing wis ana kanggo piranti sawise nganyarke, sing lawas bisa uga ora bisa utawa ora bisa digunakake, lan nalika nganyarke saka versi menyang 0.6, sampeyan kudu mbusak folder plugin, amarga sadurunge 0.6 ora ana sistem versi API plugin.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki sampeyan bisa mriksa rinciane Ing link ing ngisor iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.