Ngoptimalake GNU/Linux: Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi

Ngoptimalake GNU/Linux: Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi

Ngoptimalake GNU/Linux: Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi

antarane release saka Debian 10 (Buster), luwih saka 3 taun kepungkur (07/2019), lan saka Debian 11 (Bullseye), mung liwat 1 taun ago (08/21), kita nerbitaké seri biasanipun saka kiriman ing "Konversi GNU/Linux Distro sampeyan menyang ...". Dadi siji, 2, siji jenenge "Ngowahi GNU/Linux sampeyan dadi Distro sing cocog kanggo Pengembangan Piranti Lunak", lan liyane, "Paket kanggo dhukungan Pengembangan Perangkat Lunak ing DEBIAN 10". Lan ing loro, kita menehi saran apik lan Rekomendasi kanggo paket software diinstal kanggo lapangan IT.

Nanging, saiki, amarga aku ngembangake aplikasi cilik sing menarik kanggo GNU/Linux, diarani Instalasi Pasca Linux - Skrip Optimasi Lanjut (LPI-SOA); Aku wis ngerteni manawa ana paket Debian liyane sing apik kanggo kalebu ing saindenging jagad IT iki. Paket sing nuduhake liyane, nalika kita berkembang "paket .deb lan aplikasi asli" prasaja, contone, nggunakake basa skrip kaya Bash Shell utawa Python. Mulane, dina iki aku nuduhake karo sampeyan dhaptar menarik lan migunani "Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi".

Paket kanggo dhukungan Pangembangan Piranti Lunak ing DEBIAN 10

Paket kanggo dhukungan Pangembangan Piranti Lunak ing DEBIAN 10

Lan, sadurunge sampeyan miwiti maca postingan iki babagan sing dibutuhake "Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi", kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge kanggo maca mengko:

Paket kanggo dhukungan Pangembangan Piranti Lunak ing DEBIAN 10
Artikel sing gegandhengan:
Paket kanggo dhukungan Pangembangan Piranti Lunak ing DEBIAN 10

GNU / Linux sampeyan dadi Distro sing cocog kanggo Pangembangan Piranti Lunak
Artikel sing gegandhengan:
GNU / Linux sampeyan dadi Distro sing cocog kanggo Pangembangan Piranti Lunak

Rekomendasi paket Debian kanggo ngembangake aplikasi

Rekomendasi paket Debian kanggo ngembangake aplikasi

Daftar paket Debian kanggo ngembangake aplikasi

Paket Debian dibutuhake kanggo pangembangan aplikasi

Urutan printah ing ngisor iki ngemot dhaptar paket sing dianggep minimally needed kanggo berkembang lan kompilasi, saka ngeruk lan rampung, sembarang jenis paket, aplikasi dan program, dhasar lan asli, ing Debian GNU/Linux:

apt install autoconf automake autotools-dev build-essential dh-make debhelper debmake devscripts dpkg fakeroot file gfortran git gnupg fp-compiler lintian patch pbuilder perl python quilt xutils-dev

Elinga yen, kaya biasane, akeh iki paket penting kanggo pembangunan duwe dependensi, kang bakal nimbulaké paket dibutuhake liyane diinstal nalika diinstal, mangkono entuk a konfigurasi minimal, nanging cukup kanggo konstruksi paket.

Contone, paket penting banget es:

Paket sing ngemot dhaptar paket informatif sing dianggep penting kanggo mbangun paket Debian. Paket iki uga gumantung ing paket ing dhaptar kasebut, supaya luwih gampang nginstal paket sing penting.

Nalika, ing autoconf, automake, lan autotools-dev iku paket sing dadi pembantu (ngolah dhukungan lan dokumentasi) kanggo program anyar liyane, sing nggunakake file konfigurasi lan file Makefile. lan paket dh-make lan debhelper padha perlu kanggo mbangun balung saka paket lan bisa nggunakake sawetara pribadi kanggo mbangun paket.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan titik iki, sampeyan bisa njelajah ing ngisor iki pranala.

Paket Debian dibutuhake kanggo antarmuka pangguna grafis

Urutan printah ing ngisor iki ngemot dhaptar paket sing dianggep minimal perlu kanggo berkembang, saka ngeruk lan rampung, sembarang antarmuka panganggo grafis, loro kanggo terminal (CLI) lan kanggo Desktop (GUI), ing Debian GNU/Linux:

apt install dialog gtkdialog kdialog libnotify-bin gxmessage yad zenity 

Paket Debian dibutuhake kanggo nambah dhukungan multimedia

Urutan printah ing ngisor iki ngemot dhaptar paket sing dianggep minimally perlu kanggo nambah dhukungan multimedia perlu, supaya aplikasi bisa ngasilake utawa ngasilake nyenengake lan efisien, file multimedia (file MP3, file GIF, file JPG lan PNG) lan swara swara; loro ing terminal (CLI) lan kanggo Desktop (GUI), ing Debian GNU/Linux:

apt install espeak espeak-ng speech-dispatcher speech-dispatcher-espeak speech-dispatcher-espeak-ng festvox-ellpc11k festvox-en1 festvox-kallpc16k festvox-kdlpc16k festvox-us1 festvox-us2 festvox-us3 festival festival-freebsoft-utils mbrola mbrola-en1 mbrola-es1 mbrola-es2 mbrola-es3 mbrola-es4 mbrola-us1 mbrola-us2 mbrola-us3 mbrola-vz1 mpg123
LPI - SOA: Skrip Optimasi Lanjut digawe ing Bash Shell
Artikel sing gegandhengan:
LPI - SOA: Skrip Optimasi Lanjut digawe ing Bash Shell
MilagrOS 3.1: Pakaryan wis ditindakake ing versi kapindho taun iki
Artikel sing gegandhengan:
MilagrOS 3.1: Pakaryan wis ditindakake ing versi kapindho taun iki

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, mesthi, akeh liyane Pangguna canggih, lan sing paling penting, pangembang piranti lunak lan programer sistem, bakal duwe saran gedhe liyane utawa Rekomendasi minangka kanggo, apa "Paket Debian kanggo ngembangake aplikasi" perlu kanggo nggawe aplikasi, program lan sistem ing kita Distributor GNU / Linux. Dadi, yen ana sing ngerti utawa migunani saran, rekomendasi utawa koreksi kanggo apa sing kasedhiya ing kene, sampeyan bisa nindakake liwat komentar.

Lan ya, sampeyan seneng karo publikasi iki, aja mandheg menehi komentar lan nuduhake karo wong liya. Uga, elinga ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.