Apa tegese 'peretas'

Matur suwun karo Guillermo sing menehi saran babagan kiriman iki, iku senadyan aku isih cukup urip, aku ora ngerti manawa wis ditulis babagan kene, nanging uga dakkirim maneh. sithik karo sampeyan 🙂

Seni dadi peretas

Salah sawijining buku sing paling akeh narik kawigaten babagan subjek iki yaiku tanpa mangu-mangu Peretasan: Seni Eksploitasi, de Jon erickson. Iki minangka permata kanggo sapa wae sing pengin nylametake awake dhewe ing jagad iki bener peretas Lan kaya sing ana ing buku kasebut, aku bakal ngidini njupuk pitakon pisanan sing njeblug ing pikiranku nalika maca.  

Intine peretas

Nggunakake saben nomer ing ngisor iki 1,3,4 lan 6 persis sepisan kanthi operasi dhasar (nambah, nyuda, multiply, dibagi) entuk total 24. Saben angka kudu digunakake sepisan wae lan urutane terserah sampeyan Contone:

3 * (4 + 6) + 1 = 31

Bener ing sintaks, nanging ora bener asile.

Aku kudu ngakoni manawa aku ora bisa ngatasi masalah kasebut nganti rampung maca buku lan ndeleng solusine ing kaca pungkasan. Nanging dhasar iki minangka inti saka peretas, bisa ndeleng apa sing ora katon wong liya.

Peretas pisanan

Klompok siswa saka MIT (Institut Teknologi Massachusetts), udakara taun 50an, nampa sumbangan peralatan telpon, kanthi potongan kasebut, dheweke nggawe sistem sing ngidini dheweke ngatur garis komunikasi saka kadohan liwat telpon khusus. Dheweke nemokake kanthi nggunakake teknologi sing wis ana, nanging nggunakake cara sing sawetara utawa ora ana sing nate mirsani sadurunge. Iki minangka peretas pisanan.

Komunitas dhukungan

Dina iki ana akeh ujian "sertifikasi" kanggo dadi "peretas", nanging kasunyatane ora ana sing dadi peretas sejatine nganti anggota komunitas sing wis dadi peretas setuju bakal nelpon kita kanthi kualifikasi kasebut. Salah sawijining cara kanggo nindakake iki yaiku supaya bisa menehi sumbangan sing migunani tumrap masarakat. Pungkasan peretas pungkasane programer tingkat rendah, amarga dheweke ngerti kanthi jero babagan cara kerja komputer, ing level memori lan sistem operasi; bit minangka resor pungkasan.

Pengetahuan iki ngidini dheweke nemokake kerentanan

Iki kaya nalika pisanan sinau matématika, nalika isih bocah, kita butuh wong sing nerangake lan mulang babagan simbol lan bentuk, lan iki kedadeyan kanthi cara tartamtu karo para programer, peretas sejatine yaiku sing ngerti simbol lan bentuk kasebut, lan sinyal kasebut nalika ngerti manawa kita gagal nggunakake (kerentanan). Lan kaya Linus Torvalds dhewe (peretas liyane sing hebat, miturut pangerten nyata) "kerentanan" mung kewan omo. Iki nuduhake kasunyatan manawa ora ana kesalahan liyane saka program, sanajan bisa uga ana akibat liyane kewan omo paling umum

Peretas ora mesthi dadi penjahat

Iki bener nganti tekan titik, ayo dipikirake sawetara wektu. Nalika peretas sejatine pengin ngerti apa-apa, dheweke malah nyoba sistem sing paling cilik, kanthi kabeh ilmune dheweke bisa nyingkiri, utawa ngindhari kontrol akses, utawa ngowahi pesenan kanggo nindakake tugas liyane, utawa malah ngowahi program kasebut dadi bab liyane. Nanging saka ngendi iki asale?

Motivasi peretas

Iki bisa nggunakake macem-macem kemungkinan, sawetara (umume peretas sejatine) nemokake apa sing ditemokake kanggo kesenengan intelektual, dheweke seneng tantangan nemokake 'kesenjangan' kasebut. Wong liya nindakake kanthi ego, amarga dheweke pengin bisa ujar manawa dheweke paling apik ing sawijining perkara. Nanging ora bisa dipungkiri manawa sawetara utawa akeh uga bakal golek dhuwit, amarga ngontrol barang sing ora bisa dikontrol kanggo umume wong mesthine minangka alat sing bisa ngasilake akeh dhuwit. Iki minangka sebab kenapa kita bisa ujar manawa peretas kasebut ora Dheweke mesthi ala, nanging awas dheweke kudune.

Alasan penting liyane yaiku hacker nyata padha ora percaya teknologi sing digunakake kabeh. Iki amarga amarga ngerti banget babagan sistem, dheweke ngerti watesan lan kesenjangan utawa kerentanan. Pengetahuan iki sing pungkasane ngidini dheweke "bypass" sistem supaya bisa nggayuh motivasi liyane (intelektual, ekonomi, lsp).

3 jinis peretas saiki

Dina iki kita bisa nemokake 3 klompok peretas sing misuwur, dibedakake kanthi cara penasaran karo jinis topi sing dienggo: putih, ireng topi abu-abu. Cekakipun lan kanthi analogi sing wis dicritakake sadurunge, kita nemokake manawa wong kulit putih iku wong lanang sing apik, kulit ireng ala, lan abu-abu ana ing tengah sing nggunakake kabisan apik utawa ala, gumantung saka kahanane. Nanging ana istilah pungkasan, luwih akeh digunakake ing lingkaran peretas. nyata.

Naskah-kiddie

Apa sing diarani skrip-kiddie? Kaya jenenge, dheweke minangka "bocah" ing ngarsane kasunyatane hacker sing mung nggunakake skrip kanggo mupangat sampeyan. Lan ing kene sampeyan kudu nggawe bedane sing gedhe banget,

Sertifikasi keamanan komputer, ora mesthi nggawe sampeyan peretas.

Lan iki minangka sudut pandang pribadi, uga a hacker  sampeyan bisa uga ora duwe sertifikasi lan isih dadi peretas sing hebat. Nanging ayo ndeleng sebabe aku ngomong iki. Akeh ujian / kursus / etc sertifikasi mulang sampeyan babagan langkah-langkah a PENTING sukses, dheweke mulang sampeyan teori jinis kerentanan, dheweke ngenalake sampeyan babagan keamanan komputer kaya sampeyan wis ahli ing babagan kasebut. Nanging kasunyatane yaiku nganti sampeyan menehi sumbangan sing akeh kanggo masarakat hacker, iki tegese, nganti ora gawe alat sing kabukten migunani kanggo peretas, sampeyan ora siji. Dadi gampang lan gampang.

Ora preduli sampeyan bisa nggunakake nmap, utawa zen, utawa uga metasploit, yen sampeyan ora bisa menehi eksploitasi nyata, utawa alat rekon nyata, sampeyan dudu peretas, mung skrip-kiddie, lan ora bisa digunakake Ora masalah manawa sampeyan duwe sertifikasi N ing keamanan, iku ora bakal ngganti.

Peretas nggawe iki jagad sing luwih apik

Thanks kanggo wong-wong mau amarga kita duwe teknologi kanthi gerakan sing tetep. Kernel minangka conto sing apik, ana atusan pikiran sing trampil banget babagan subyek, sapa nggawe kode sing nyedhiyakake ora mung komunitas peretas, nanging kabeh jagad. Nanging ora mung iki, yen dudu kanggo dheweke, teknologi bakal stagnan ing titik-titik ing ngendi masarakat ora pengin terus berkembang, amarga amarga nemokake kerentanan, peretas mbantu motivasi pangembang kanggo nulis kode sing luwih apik, lan sabanjure, kode sing luwih apik iki dadi motivasi kanggo mbuktekake manawa dheweke luwih apik, nggawe lingkaran sing sopan ing antarane.

Refleksi pungkasan

Ya, aku bakal ngilangi, kaya ngono, amarga aku wis ndeleng manawa saya nyebar lan sanajan aku pengin nerangake sethithik babagan cara golek eksploitasi, mesthine kudu liya-liyane. Aku wong isih nganggep aku 'script-kiddie', amarga sanajan wis nemokake sawetara kerentanan ing kana lan malah bisa menehi CVE kanggo dheweke, aku durung nggawe eksploitasi utawa alat dhewe kanggo nyedhiyakake komunitas. nanging muga-muga owah-owahan ing wektu sing cendhak 😉 Tanpa tutug maneh, matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu, salam.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

28 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Mart ngandika

    Ora ana sangsi manawa sampeyan dudu blogger biasa, sampeyan ngerti kanthi jero babagan apa sing sampeyan omongake.
    Muga-muga sampeyan dadi Peretas sing hebat, nanging aja nganti mandheg nuduhake kiriman apik iki.

    1.    ChrisADR ngandika

      Matur suwun sanget Mart kanggo komentar sing apik 🙂 amarga iku ide, kanggo mbangun jagad sing luwih apik lan luwih aman. Aku pengin nulis postingan babagan eksploitasi tenan, nanging aku ngalami masalah aneh karo Shutter, aku bakal bisa ndeleng cara ngrampungake soon salam

  2.   Juan Jose Munoz Ortega ngandika

    Peretas dudu kriminal, kita seneng banget karo ilmu, dheweke minangka wong sing seneng lan seneng ndeleng kode sing bisa dirampungake lan ngerti kepiye kerjane wiwit aku dadi jagad komputer wiwit dadi pangembang, aku mesthi kepengin weruh lan matur nuwun menyang internet saiki aku duwe luwih akeh akses menyang informasi sing mung bisa diakses nalika miwiti nulis buku kanthi kontribusi sing apik

    1.    ChrisADR ngandika

      Bener banget Juan José,

      Aku seneng banget bisa mbudidaya riset ing mbesuk, sayang banget yen lapangan iki durung berkembang ing Peru, nanging kanthi kabegjan, aku bakal nemokake bab sing padha nalika rampung sinau taun ngarep 🙂

      regards

  3.   mike MM ngandika

    Apa sampeyan bisa mbantu aku nginstal Subterfuge ???

    1.    ChrisADR ngandika

      Hai Mike,

      Aku durung duwe kesempatan kanggo nyoba, luwih akeh kode luwih saka ngangkut transportasi, aku durung mlebu lapangan kasebut. Nanging saka apa sing bisa diselidiki, ana sawetara masalah karo migrasi saka python2 menyang python3, cara sing apik kanggo latihan yaiku maca skrip instal lan ndeleng apa sing gagal,

  4.   hack-the-hardinero ngandika

    informasi iki luwih mirip karo informasi sing ana ing penting keamanan cisco ... Aku ora ngerti maneh sapa sejatine penulis pernyataan iki ..!

    1.    ChrisADR ngandika

      Halo hack

      Apa sampeyan bisa menehi informasi luwih sithik? Aku ora yakin apa informasi 🙂 nanging mesthine ana panjelasan sing luwih saka cukup.

      regards

  5.   Conrad ngandika

    Saiki, dadi peretas tegese dadi selebriti kanthi akeh ketenaran lan dhuwit, mromosikake dhewe lan pariwara ing jaringan sosial, mbukak publik ing Internet, monopoli ilmu kanthi nyabut hak-hak sing mbela kebebasan sampeyan lan nggunakake platform lan sistem ora kode 100%. gratis. Yen bisa nemokake ciri kasebut, mula bisa uga kalebu peretas, utawa dianggep kriminal kanggo nglindhungi lan nglindhungi privasi.

  6.   kra ngandika

    Kanggo aku istilah "Peretas" dadi klise sing ora bisa ditanggung, aku luwih seneng istilah pentester utawa seneng keamanan komputer.

    Babagan apa sing sampeyan komentar babagan menehi kontribusi kanggo komunitas, apa ana pitakon liyane babagan ego utawa mung moralfag sing nyoba golek reputasi sing apik, aku duwe kanca apik sing ora nate nuduhake kerentanan utawa alat sing digawe lan bisa dakkandhakake Pancen yakin manawa dheweke kalebu "peretas" paling apik sing aku ngerti.
    Saliyane, ora masalah manawa sampeyan nerbitake toolkit sing apik kanggo ngeksploitasi kerentanan apa wae, yen sampeyan ora dingerteni, kemungkinan besar bakal digabungake maneh lan diterbitake dening klompok sing luwih gedhe, kasus forum ZZAZZ bakal akrab karo sing ngerti babagan subyek lan SDBS sing larang regane, sanajan wis cukup dikenal, iki diencerke ing antarane Metasploit, Nmap lan ing antarane toolkit liyane lan amarga anonim, mula penulis ora diwenehi pangenalan, mung alias, sing malah lammer bisa dilebokake ing akun kasebut kanggo "hack Facebook".

    Kanggo bagean aku, aku luwih seneng nerbitake "temuan" mung yen ana hadiah bug, preferq̶u̶e̶ ̶p̶a̶g̶u̶e̶n̶ ̶d̶e̶c̶e̶n̶t̶e̶m̶e̶n̶t̶e̶ lan ora migunani maneh yen ora luwih seneng nyimpen, babagan skripku dudu titik sing nggegirisi amarga diterbitake, pancene bisa diterbitake nganggo kode sing ditulis kanthi sithik, sanajan bisa uga, amarga aku mung ngerti dhewe, mung aku sing bisa nggarap kanthi bener.

    Tembung "Peretas" wis digunakake banget.

    1.    Gonzalo ngandika

      Aku setuju. Komunitas kasebut ora ana utawa ora migunani kaya sing dicritakake, utawa kaya ing wiwitan taun 90an.

      Piranti lunak gratis saiki ora didhukung dening komunitas, didhukung dening perusahaan gedhe. Konco kabeh proyek piranti lunak gratis sing apik yaiku Red Hat, ana Novell, Microsoft iki, IBM iki, Oracle iki, utawa sawetara perusahaan sing dadi bathi, dudu amarga pengin nuduhake jam kerja.

      Kajaba iku, piranti lunak saya akeh diganti, kasunyatan IT akeh owah, ing proyek kasebut meh ora bisa aku lungguh ing kursi omahku, lan ora preduli kepiye guru C, kanthi ukuran lan kerumitan piranti lunak Kaya CloudStack, KVM utawa PostgreSQL, aku ora bisa nindakake luwih saka mung mikir lan nyinaoni, adoh saka modifikasi saka ndhuwur nganti ngisor lan adaptasi 100% kanggo kebutuhan tartamtu.

      Kaping pirang-pirang perangkat lunak gratis emuje diwenehake dening programmer ing omahé rampung luwih saka 20 taun kepungkur, amarga dipikirake, suwene pirang-pirang taun kita ngenteni Hurd nerbitake versi sing pancen stabil lan bisa digunakake? Utawa suwene wektu kanggo ndeleng debian sing misuwur tanpa sistemd, lan suwene digunakake?

      Siji-sijine perkara sing meh dikembangake dening komunitas yaiku sawetara lingkungan grafis, kayata KDE, utawa alat-alat sederhana kayata prentah tartamtu, utawa soko esoteris saka terminal sing bisa ditindakake tanpa ana masalah saka lingkungan grafis, nanging ana ing 99,99, 13% pangguna linux profesional ora kasengsem. Aku wis dadi pangguna Linux meh 5 taun, nanging wis XNUMX taun wiwit aku mandheg anggonku nindakake linux ing terminalku, pengaruhe banget produktivitas. Aku luwih seneng ora mbuwang-mbuwang wektu kasebut, nggunakake Windows utawa Mac lan nggunakake wektu sing ilang kanggo kerja

      Perkara sing padha karo peretas. Aura mistik sing ngubengi peretas wis rampung, lan yen "peretas ora ala" iku goroh. Umume sing golek dhuwit, dudu kanggo filantropi golek kesalahan lan nulungi jagad, uga ora gelem nggawe hobi. Yen entuk bayaran kanggo nemokake kerentanan ing sistem internal, utawa nggawe telek kanggo perusahaan pesaing, dheweke bakal nindakake tanpa kedhep. Kabecikan lan kaluhuran uga rampung ing taun 90an.

      1.    ChrisADR ngandika

        Hai Gonzalo, matur nuwun kanggo nuduhake

        Aku ngerti sawetara rasa ora nyaman sampeyan karo komunitas, wiwit amarga ing Amerika Latin, meh ora ana (dibandhingake karo papan liya). Nanging aku pengin nyorot sawetara masalah. Kaping pisanan, sanajan saiki akeh perusahaan sing ndeleng sumber terbuka (dudu piranti lunak gratis) iki ora nemtokake manawa dheweke duwe piring perak ing kode utawa apa wae ... paling ora saka sudut pandang kernel lan git I wis bisa ndeleng sepira gedhene perusahaan sampeyan, yen kode sing digawe ora apik, ora bakal mlebu ... sing sederhana. Lan yen kita rada mikir, kepiye perusahaan-perusahaan kasebut ora bakal mlebu yen sabenere kode kasebut kualitas, lan wis digawe dening komunitas kanthi wektu lan pengabdian. Lan amarga dheweke seneng karo subjek kasebut, lan wis dadi ahli suwe-suwe. Iki uga ndadekake kita ngerti manawa perusahaan sing paling apik ing wektu sing padha ngrekrut ahli sing paling apik, supaya bisa ngupayakake apa sing dikarepake.

        Lan sejatine, jumlah kode sing diprodhuksi saiki akeh banget, mula ora bisa nulis kabeh saka awal ... nanging sejatine, sanajan dudu guru C paling gedhe ing planet iki, aku wani nulis apa wae saka awal: dhisik amarga aku ora bakal cukup urip kanggo nyocogake karo mutu karya liyane, nomer loro amarga aku kudu duwe ego sing gedhe banget kanggo percaya karo aku tinimbang kabeh wong sing brilian sing uga duwe kode kualitas lan mriksa lan nyoba. lan debugging. Lan yen sampeyan pengin nambah kabutuhan tartamtu, aku yakin aku ora ngerti proyek gratis utawa terbuka sing nolak inisiatif sampeyan ... mesthine, yen sampeyan nulis kode sing ora apik utawa pengin menehi pangowahan radikal sing bisa ngrusak kabeh perkara sadurunge ditambahake ... kabukten manawa Pangowahan iki ora bakal "diterusake", nanging sabenere kualitas kasebut ing tahap wiwitan sing nggawe dheweke luwih apik ...

        Yen sampeyan wis ora nggunakake Linux suwene 5 taun, mula ora kudu nganggep sampeyan salah siji one sing paling gampang. Sing sampeyan sebut "wektu ilang", aku bakal ngarani "pangguna ilang", nanging kanggo menehi conto, yen aku guru ing C lan aku seneng karo GNU Linux utawa proyek apa wae, tinimbang ngenteni wong liya sing nindakake gaweyan kanggo aku , Aku bakal miwiti nambahake garis-garis sing pengin dakdeleng banget ing programku supaya "bisa digunakake" kanthi bener. Lan aku ngerti sawetara wong sing nggarap wektu "bebas" kanggo nggawe program kasebut luwih apik, kanggo ngurus lan investigasi ... nanging aku kira wis duwe masing-masing

        Lan yen peretas ora apik, kita wiwit asumsi sing padha, manawa peretas mung kanggo nemokake kerentanan ... yen ora amarga peretas hebat kayata Ken Thompson, Dennis Ritchie, Richard Stallman, Linus Torvalds, Edwin Catmull .. . Dhaptar bisa terus lan terus, nanging yen sampeyan ora ngerti jeneng kasebut, amarga sampeyan durung ngerti apa sejatine peretas ... dheweke mung tetep ing "stereotype" sing ora ditemokake seneng banget ... Lan yen sampeyan mikir bangsawan wis rampung ing taun 90an, nuwun sewu yen sampeyan nandhang susah banget sajrone urip, nanging dakkandhani yen isih ana wong sing makarya supaya jagad iki sithik kurang luwih elek, tinimbang mung nyingkiri kerja lan metu sing ngindhari «sampah wektu iku» ...

        Salam lan matur nuwun kanggo komentar,

    2.    ChrisADR ngandika

      Hai Kra, matur nuwun kanggo nuduhake, aku ngerti sudut pandang sampeyan lan aku mung pengin menehi sawetara pendapat pribadi babagan iki. Pentester lan peretas iku beda-beda, lan yen kita mikir manawa peretas mung khusus kanggo nemokake kerentanan, mula wiwit iku kita mulai ala ... yaiku minangka titik pertama, sing nomer loro padha, amarga ana akeh trampil masarakat, sanajan jenenge ora ditulis nganggo huruf emas ing majalah sing paling apik ing saindenging jagad (sing bakal dadi pitakon ego), dheweke nyawisake bagean gedhe kanggo proyek jinis iki. Lan dheweke nindakake amarga dheweke seneng banget, yen ora, aku ora bakal nemokake alesan yen dheweke kerja ing dina Minggu wengi, utawa njupuk sawetara menit saben dina sawise dina kerja dawa ...

      Lan pungkasane, lan iki uga mujudake pendapat pribadi, ing pungkasane yaiku babagan warisan sing bakal sampeyan tinggalake ing donya kanthi "temuan" ... ya, akeh pikiran gedhe nggawe piranti lunak, ana sing ngakoni, lan liyane akeh banget, nanging gumantung karo masing-masing ... Aku wis nuduhake skrip lan kode ing pirang-pirang panggonan, lan aku kaget ndeleng pirang-pirang kesalahan, lan pirang-pirang kesempatan kanggo nambah efisiensi, ukuran, produktivitas, logika, lsp. ... lan bisa uga prekara sing daksenengi dhewe lan duweke dhewe, nanging kaya ana wong sing nindakake mung kanggo ego lan dhuwit, ana uga sing nindakake amarga kita mung seneng 🙂 nanging pancen gampang banget kanggo ngisi biaya kanggo saben kiriman iki, sing sejatine aku ora ujar apa-apa sing anyar, nanging aku wis ndeleng wong sing ngisi luwih akeh jumlah konten sing luwih sederhana tinimbang sing bisa dituduhake ing baris kasebut.

  7.   Ricardo Rivers ngandika

    Sparkly !!! Aku mesthi ngetutake sampeyan ... ojo mandheg tekan ndhuwur !!!

    1.    ChrisADR ngandika

      Matur suwun sanget Ricardo 🙂 ngajak aku terus nuduhake kapan bisa 😉 Salam

  8.   MarkVR ngandika

    Miturut Skripsi Zuse-Fredkin, "alam semesta minangka otomotif seluler" sing diarani Mesin Turing Universal, amarga ing proses sing padha karo Mesin Turing Universal ditindakake (kayata mesin digital sing bisa diprogram - komputer). Kanthi tembung liyane, alam semesta bisa niru mesin apa wae lan dadi mesin raksasa. Nanging. Yen ilmuwan utawa insinyur nggawe utawa nemokake fungsi utawa solusi anyar ing jagad raya iki, lan ngelingi manawa komputasi, iki padha (utawa luwih nanging ora ngerti) karo Mesin Turing Universal: insinyur, ilmuwan, lsp. Apa padha peretas?

    1.    ChrisADR ngandika

      Halo Mark 🙂 amarga game urip minangka topik sing menarik banget, aku duwe kesempatan kanggo maca babagan iki lan ing wektu sing padha nalika aku nduwe program kanggo ndeleng kepiye ngembang ing papan cilik sawetara atus piksel. Nanging ayo goleki topik kasebut, prabédan utama antara otomotif seluler lan komputasi umum yaiku otomotif seluler wis netepake aturan sing wis ditemtokake, ditampilake kanthi cara sing gampang ing program kasebut, nanging nuduhake kasunyatan sing luwih gedhe lan luwih rumit.

      Perlu dielingake manawa ora ana ilmuwan utawa insinyur sing nggawe hukum alam (angger-angger sing bakal ngatur otomatis seluler) amarga iki minangka campuran faktor sing bisa dideleng lan faktor-faktor sing ora bisa dideleng (malah luwih penting). Nemokake (ing pangertene ngumumake) undang-undang anyar ing alam semesta minangka tumindak sing bisa dipuji, lan nganti tartamtu tegese bisa ndeleng apa sing ora katon wong liya, kaya sing wis dikomentari inti saka teks kasebut, prabédan cilik lan subtle sing bisa mbantu njlentrehake istilah. Peretas "nggawe" ing pangertene bisa ngasilake aturan komputasi anyar, adhedhasar prinsip matematika sing wis ditemtokake. Para ilmuwan "nemokake" prinsip matematika / fisik / lsp.

      Kanggo nggawe peringatan cilik iki, bisa dingerteni manawa kanthi subyek sing luwih jero, kalorone bakal dianggep minangka peretas kanthi pangertene nyata 🙂 amarga padha ndeleng samubarang sing dianggep entheng wong liya, lan nemokake prekara sing ora bisa ditemokake saka umum .

      Topik sing narik kawigaten 🙂 bisa uga sampeyan bisa nulis sithik, sanajan bisa lolos saka jagad Linux supaya luwih sithik kanggo teori Fisika lan Matematika teoritis reet Salam lan matur nuwun kanggo nuduhake

      1.    MarkVR ngandika

        Matur suwun kanggo balesan.

  9.   01101001b ngandika

    (14-6) x3 = 24? Apa kaya ngono?

    1.    ChrisADR ngandika

      14 ora dietung 🙂 padha kudu persis nomer 1,3,4 lan 6 🙂 yaiku 1 x 4 - 6 + 3, nanging ora 63/14 utawa liya-liyane. Yen sampeyan pengin wangsulan, wenehi ngerti 🙂 nanging aku bakal menehi kesempatan kanggo terus nyoba

    2.    Cesar Rada ngandika

      Hasil sing bisa ditindakake

      6 / (1 - 3/4) = 24

  10.   Lopez ngandika

    Sampeyan butuh wektu 3 dina, nanging iki:
    6 ÷ 1-34 = 24

    6 / (1 - 3/4) = 24

  11.   Mambel ngandika

    Kanca, buku sing disaranake nganggo basa Inggris, bener?

    1.    ChrisADR ngandika

      Hai Mambell,

      Aku wis maca nganggo basa Inggris, nanging ora bisa dakkandhani yen diterjemahake menyang basa Spanyol ing endi wae, apik wae, Salam

  12.   01000011 01011001 01000010 01000101 ngandika

    3*(6+1)+4=24

    1.    ChrisADR ngandika

      21 + 4 yaiku 25 😛

  13.   Donya Tecprog ngandika

    Entri kasebut apik banget, yen ora salah, tembung peretas wis deformasi suwe-suwe liwat media sing nggambar minangka "ala"; Kanthi tembung liya, dheweke minangka wong sing kepengin weruh sing duwe ilmu jero babagan topik sing spesifik; Aku ngubungake manawa kasunyatan manawa peretas padha karo topi putih lan krupuk padha karo topi ireng. 🙂

  14.   mvr1981 ngandika

    Apa perlu kontribusi mung ing tingkat piranti lunak utawa bisa uga ing tingkat hardware? Apa wong sing duwe penemuan anyar bisa dianggep minangka peretas dening komunitas?