Pandhuan cepet nggunakake Github

Tutorial iki minangka pandhuan cepet kanggo nginstal lan nggunakake GitHub. Mangkene carane nggawe repositori lokal, cara nyambungake repositori lokal iki menyang repositori Github jarak jauh (ing ngendi kabeh wong bisa ndeleng), cara nggawe pangowahan, lan pungkasane carane nyurung kabeh konten repositori lokal menyang GitHub, ing antarane tugas umum liyane.

Sadurunge miwiti, penting kanggo dicathet yen tutorial iki duwe pangerten dhasar babagan istilah sing digunakake ing Git: push, pull, commit, repository, lsp. Sampeyan uga mbutuhake registrasi sadurunge ing GitHub.

Instalasi Github

Ing Debian / Ubuntu lan turunan:

sudo apt-get nginstal git

En Fedora lan turunan:

sudo yum instal git

En arch lan turunan:

sudo pacman -S git

Github persiyapan awal

Sawise instalasi rampung kanthi sukses, langkah sabanjure yaiku ngatur rincian konfigurasi pangguna GitHub. Kanggo nindakake iki, gunakake printah ing ngisor iki, ngganti "jeneng pangguna" karo jeneng pangguna GitHub lan "email_id" karo alamat email sing digunakake kanggo nggawe akun GitHub.

git config --global user.name "jeneng pangguna" git config --global user.email "email_id"

Gawe repositori lokal

Kaping pisanan yaiku nggawe folder ing komputer, sing bakal dadi gudang lokal. Kanggo nindakake iki, cukup mbukak perintah ing ngisor iki:

git init Mytest

Printah iki nggawe folder MyTest. Sabanjure, sub-folder .init nggawe MyTest dikenali minangka repositori Git lokal.

Yen repositori digawe kanthi sukses, bakal katon garis sing padha karo ing ngisor iki:

Repositori Git kosong sing diwiwiti ing /home/tu_usuario/Mytest/.git/

Banjur, sampeyan kudu mbukak folder MyTest:

cd Mytest

Gawe file README kanggo njlentrehake gudang

File README umume digunakake kanggo njlentrehake apa sing ana ing gudang utawa apa sing diarani proyek kasebut. Kanggo nggawe, cukup mbukak:

gedit README

Sawise ngetik deskripsi repositori, aja lali nyimpen pangowahan.

Nambahake file repositori menyang indeks

Iki minangka langkah penting. Sadurunge ngunggah pangowahan menyang Github utawa server sing kompatibel karo Git liyane, sampeyan kudu ngindeks kabeh file sing ana ing repositori lokal. Indeks iki bakal ngemot file anyar uga pangowahan file sing ana ing repositori lokal.

Ing kasus kita, repositori lokal wis ngemot file anyar: README. Mula, kita bakal nggawe file liyane kanthi program C sing sederhana lan bakal diarani conto. C. Isine yaiku:

#include int main () {printf ("hello world"); bali 0; }

Dadi saiki kita duwe 2 file ing repositori lokal: README lan conto. C.

Langkah sabanjure yaiku nambahake file kasebut menyang indeks:

git nambah README git nambah smaple.c

Prentah "git add" bisa digunakake kanggo nambah sawetara file lan folder menyang indeks. Kanggo nambah kabeh pangowahan, tanpa nemtokake jeneng file, sampeyan bisa nggunakake "git add." (kanthi wektu pungkasan).

Simpen pangowahan sing digawe ing indeks

Sawise kabeh file ditambahake, sampeyan bisa ngrekam pangowahan kasebut kanthi nindakake apa ing jargon sing diarani "commit". Iki tegese nambah utawa ngowahi file wis rampung lan pangowahan bisa diunggah menyang repositori Github remot. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nglakokake printah ing ngisor iki:

git nindakake -m "pesen"

"Pesen" bisa uga pesen sing nggambarake ringkes babagan perubahan, kayata: "Aku nambah fungsi kaya" utawa "Aku mbenerake bab kasebut", lan liya-liyane.

Gawe gudang ing GitHub

Jeneng repositori kudu padha karo gudang ing sistem lokal. Ing kasus iki, bakal dadi "MyTest". Kanggo nindakake iki, pisanan, sampeyan kudu log in GitHub. Banjur, klik tandha plus (+) ing pojok sisih ndhuwur sisih ndhuwur kaca banjur pilih pilihan "gawe repositori anyar". Pungkasane, sampeyan kudu ngisi data banjur klik tombol "nggawe repositori".

Sawise rampung, repositori bakal digawe lan bisa ngunggah konten repositori lokal menyang repositori GitHub. Kanggo nyambung menyang gudang remot ing GitHub sampeyan kudu mbukak perintah:

git adoh nambahake asal https://github.com/user_name/Mytest.git

Aja lali ngganti 'jeneng pangguna' lan 'MyTest' karo jeneng pangguna lan folder sing cocog.

Push file saka gudang lokal menyang gudang GitHub

Langkah pungkasan yaiku nyurung isi repositori lokal menyang repositori jarak jauh, kanthi nggunakake printah:

git push origin master

Mung kanggo ngetik Diverifikasi login (jeneng pangguna lan sandhi).

Iki bakal ngunggah kabeh konten folder MyTest (repositori lokal) menyang GitHub (repositori eksternal). Kanggo proyek sabanjure, sampeyan ora kudu ngetutake langkah-langkah kasebut wiwit wiwitan. Nanging, sampeyan bisa miwiti saka langkah 3 kanthi langsung. Pungkasan, aja lali yen pangowahan bakal kasedhiya saka situs web Github.

Nggawe cabang

Nalika pangembang pengin ndandani bug utawa nambah fungsi anyar, asring nggawe cabang utawa salinan kode supaya bisa nindakake kanthi kapisah, tanpa kena pengaruh karo proyek asline. Banjur yen wis rampung, dheweke bisa nggabungake cabang iki menyang cabang utama (master).

Kanggo nggawe cabang anyar, ana rong pilihan:

Pilihan dawa:

cabang cabang mirama # nggawe cabang anyar sing diarani mirama git checkout mirama - ganti nggunakake cabang mirama.

Pilihan singkat:

git checkout -b mirama - nggawe banjur ganti nggunakake cabang mirama

Sawise pangowahan digawe, tambahake menyang indeks cabang lan gaweyan sing cocog:

git nambah. git nindakake -m "owah-owahan dadi mirama"

Banjur, sampeyan kudu bali menyang cabang utama lan njupuk pangowahan sing digawe ing mirama:

git checkout master git merge mirama

Pungkasan, sampeyan kudu mbusak mirama (amarga pangowahan digabung karo master):

git cabang -d mirama

Lan upload master menyang Github:

git push origin master

Nggawe gudang Git (garpu) sing diturunake

Thanks kanggo Git lan ana perpustakaan perpustakaan umum sing akeh, kayata Github, umume ora prelu miwiti program babagan proyek wiwit wiwitan. Ing kasus kasebut, sampeyan bisa njupuk kode dhasar iki kanggo nggawe proyek anyar.

Kanggo nindakake iki, sing pertama kudu digawe yaiku garpu repositori sing ana, yaiku proyek sing asale saka kode dhasar yaiku kode. Ing Github, iki bisa ditindakake kanthi ngeklik tombol sing cocog, kaya sing dideleng ing gambar ing ngisor iki.

Garpu Repositori Github

Banjur, sing kudu dilakoni yaiku kloning gudang proyek anyar iki ing komputer. Contone, kita bisa nggunakake gudang Ankifox, ekstensi kanggo Firefox sing ngidini nambah tembung menyang Anki, sing kasedhiya ing Github:

git Klone https://github.com/usemoslinux/Ankifox.git

Aja lali ganti https://github.com/usemoslinux/Ankifox.git nganggo URL sing cocog karo proyek sampeyan. Entuk alamat iki gampang banget, kaya sing dideleng ing gambar ing ngisor iki.

Kloning Repositori Github

Prentah iki bakal nggawe direktori sing disebut «Ankifox», bakal nggawe direktori .git ing njero, lan bakal ndownload kabeh data saka repositori kasebut, supaya bisa nggarap versi paling anyar.


22 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Victor martinez ngandika

    Cukup kaya sing dak goleki, pandhuan sing sederhana lan praktis sing bakal nerangake kabeh langkah demi langkah.
    Kanggo bibucket, aku mbayangake meh meh padha, kan?

    1.    ayo nganggo linux ngandika

      Persis Mirip banget. Cukup ganti URL host remot.
      Sing nyenengake babagan Bitbucket yaiku menehi kemungkinan nggawe repositori pribadi (yaiku, ora mbukak kanggo masarakat umum nanging mung bisa diakses karo klompok tartamtu). Ing Github iki uga bisa ditindakake, nanging sampeyan kudu mbayar. Saliyane, ing Bitbucket no.
      Cheers! Paulus

  2.   Jonathan Diaz ngandika

    Kanca sing Paling Apik !!! Saka papan sing paling apik ing inter kanggo ngerteni lan sinau,

    1.    ayo nganggo linux ngandika
  3.   enggal ngandika

    Matur nuwun kanggo sampeyan, luwih seneng Bitbucket .. artikel sing apik 😀

  4.   nex ngandika

    @usemoslinux Apa sampeyan bisa nggawe "GitHub" kanggo nginstal sistem FreeBSD kanthi otomatis?, installer sing meh otomatis bakal migunani kaya Arch, postingan sing menarik.

    PS: pandhuan GitHub kanggo FreeBSD luwih becik.

  5.   josep m. fernandez ngandika

    Matur nuwun kanggo pandhuan. Aku ngetutake lan duwe masalah sethithik, ora bakal ngunggahake gudang lokal menyang sing adoh. Iki menehi kesalahan ing ngisor iki:

    [root @ iou Mytest] #git push master asal
    kesalahan: URL sing dijaluk bali kesalahan: 403 Dilarang nalika ngakses https://github.com/miusuario/Mytest.git/info/refs

    Sembarang gagasan?

    1.    ayo nganggo linux ngandika

      Bisa uga apa sing kedadeyan yaiku URL saka repositori sing sampeyan lebokake ora bener. Iki bisa uga amarga typo nalika ngetik URL utawa sampeyan ora nggawe repositori ing Github (liwat kaca web).

      Yen pesen kesalahan persis kaya pesen sing sampeyan tampilake, sampeyan bakal ilang "myuser" kanggo jeneng panganggo sampeyan.

      Ketik git remot -v kanggo ndeleng URL sing diketik. Kanggo ngganti, cukup sijine URL asal set-url jarak jauh gitNEW

      Ngganti URLNEW kanthi URL sing bener.

      Pungkasan, aja lali yen URL sensitif cilik.

      Cheers! Paulus

  6.   Tesla ngandika

    Apik tenan!

    Diterangake supaya sanajan wong sing kurang ngerti babagan perkara kasebut, kaya aku, ngerti lan bisa njupuk langkah pertama ing git utawa Github. Saiki aku akeh istilah kayata push, narik utawa nindakake sing jelas.

    Matur nuwun sanget!

    1.    ayo nganggo linux ngandika

      Iku ide! Aku seneng!
      A hug lan matur nuwun kanggo menehi komentar! Paulus

  7.   Statik ngandika

    Genial

    Pitakon nalika mbusak file sing ora dibutuhake maneh ing lokal utawa ing repositori Github

  8.   Statik ngandika

    Aku mbenerake keraguan kanggo mbusak direktori kanthi file lengkap

    git rm -f direktori

    utawa minangka ???

    1.    ayo nganggo linux ngandika

      Kanggo mbusak file:
      git rm file1.txt

      Kanggo mbusak direktori (lan isine):
      git rm -r direktoriku

  9.   Statik ngandika

    Aku nemokake, matur nuwun banget

  10.   Victor mansilla ngandika

    Lan kepiye cara nggunakake Gitlab?
    Paling ora, ing elementosOS ora bisa ngrampungake konfigurasi ...

  11.   Statik ngandika

    Kesalahan iki muncul nalika aku pengin nggawe

    git narik asal usul

    http://i.imgur.com/fy5Jxvs.png

    1.    ayo nganggo linux ngandika

      Kaya sing dijelasake ing gambar sing dituduhake, ana pangowahan ing server sing ora dilebokake ing versi sing disimpen ing komputer. Sabanjure, ana pangowahan ing komputer sing ora ana ing server (yaiku sing pengin sampeyan upload). Mula konflik kasebut.

      Coba coba narik git luwih dhisik kaya sing disaranake ing layar.

  12.   Jose ngandika

    Matur nuwun kanggo pitulung, info sing apik banget, bakal dakpraktikake, matur nuwun maneh

  13.   Alonso ngandika

    Ing bagean: "Push file from the local repository to GitHub repository"
    , sampeyan bisa maca:
    «Iki bakal ngunggah kabeh konten folder MyTest (repositori lokal) menyang GitHub (repositori eksternal). Kanggo proyek sabanjure, sampeyan ora kudu ngetutake langkah-langkah kasebut wiwit awal. Nanging, sampeyan bisa miwiti saka langkah 3 kanthi langsung. »

    Aku miwiti babagan Git. Apa sampeyan bisa ngomong apa sing diarani "langkah 3"?

    Kajaba iku, prentah:
    git config –global user.name "jeneng pangguna"
    git config –global user.email "email_id"

    Apa kudu rampung ing saben sesi Git?

    Kajaba iku, prentah:
    git init "jeneng folder"
    Apa perlu mbukak ing saben sesi kerja karo Git utawa repositori, apa sing kedadeyan nalika aku duwe loro utawa luwih repositori?

    Tutorial sing apik, sugeng, matur suwun lan salam.

  14.   sergio ngandika

    Aku ngerti banget, rasane ora ana klien GUI kaya Windows / Mac: /

  15.   sonia ngandika

    Aku teka ing kene kanggo ngrampungake masalah sing dakkirim: fatal: Ora repositori git (utawa direktori induk): .gam Apa pandhuan iki ditanggulangi ??? matur nuwun rumiyin 🙂

  16.   alexander ngandika

    Jeneng pangguna kanggo 'https://github.com': «royalAlexander»
    Sandhi kanggo 'https: // »royalAlexander» @ github.com':
    remot: Jeneng pangguna utawa sandhi sing ora valid.
    fatal: Otentikasi gagal kanggo 'https://github.com/royalSanity/Mytest.git/'

    bantuan kula