PHP 8.3 mlebu versi Alpha 1 lan iki minangka owah-owahan sing diusulake

php

PHP minangka basa pamrograman sing ngidini pangembangan web utawa aplikasi web dinamis.

Sawetara dina kepungkur kabar iki dirilis sing versi alpha pisanan saka cabang anyar saka basa pamrograman PHP 8.3 Peningkatan sing direncanakake wis dicethakaké, kayata fungsi json_validate () anyar, uga tambahan ing kelas Randomizer sing bubar ditambahake, deteksi tumpukan tumpukan, lan liya-liyane.

Kanggo sampeyan sing ora ngerti babagan PHP (singkatan rekursif PHP: Hypertext Preprocessor), dakkandhani manawa iki cukup populer, open source, diinterpretasikake sisih server, lan basa pamrograman umum sing cocog kanggo pangembangan web. , amarga bisa diselehake ing HTML.

Apa inovasi utama sing dikenalake PHP 8.3?

Kanthi release saka versi iki saka PHP 8.3 kanggo Alpha 1 testing Antarane fitur ngrancang kanggo implementasine, contone, ing json_validate() fungsi kanggo mriksa cepet yen senar ana ing format JSON tanpa nindakake operasi dekoding, amarga sadurunge string JSON kalebu format data sing ditemtokake lan yen mbutuhake validasi string JSON, fungsi kasebut dibutuhake json_decode().

Owah-owahan liyane sing katon yaiku perbaikan ing penanganan kesalahan, uga ing deteksi overflow tumpukan karo loro arahan anyar zend.max_allowed_stack_size lan zend.reserved_stack_size sing ditambahake menyang file iki kanggo nemtokake ukuran tumpukan maksimum sing diidini lan dilindhungi undhang-undhang. Disebutake manawa entuk manfaat saka fitur iki yaiku kesalahan segmentasi sing disebabake dening tumpukan tumpukan ora bakal ngasilake kesalahan segmentasi maneh, sing ndadekake debugging luwih gampang.

Babagan operasi kasebut, program kasebut bakal nabrak nalika nyedhaki kekeselen tumpukan, nalika tumpukan ngisi luwih akeh tinimbang bedane antarane nilai zend.max_allowed_stack_size lan zend.reserved_stack_size (Eksekusi bakal mandheg tanpa njupuk kahanan menyang kesalahan segmentasi.) Kanthi gawan, Nilai saka zend.max_allowed_stack_size disetel kanggo 0 (0: ukuran ditemtokake kanthi otomatis, sampeyan bisa nyetel -1 kanggo mateni watesan).

Saliyane iki, uga disorot singCara anyar wis ditambahake ing kelas Randomizer, sing nyedhiyakake API tingkat dhuwur kanggo ngasilake nomer lan urutan pseudorandom. ing nganyari iki Sawetara tambahan cilik digabungake: getBytesFromString kanggo generate senar saka ukuran tartamtu nggunakake karakter acak sing ana ing senar liyane; getFloat lan nextFloat kanggo generate nomer floating point acak ing kisaran sing ditemtokake.

Iku uga highlights ing dandan nangani pangecualian tanggal/wektu, amarga sadurunge PHP mung diwatesi kanggo nerbitake bebaya utawa kesalahan nalika ana sing salah nalika nangani tanggal lan wektu, nanging saiki, ditambahake generasi pangecualian kapisah DateMalformedIntervalStringException, DateInvalidOperationException, DateRangeError yen ana masalah ing operasi tanggal lan wektu.

Saka pangowahan liyane sing misuwur:

  • Nambahake kemampuan kanggo ngekstrak konstanta nggunakake sintaks kelas dinamis.
  • fungsi ditambahake getBytesFromString() bisa digunakake kanggo generate senar saka dawa sing dikarepake saka bita saka senar sing dipilih kanthi acak
  • Ngapikake penanganan kesalahan sing kedadeyan nalika parsing data serial ing fungsi kasebut unserialize(). Ing kasus masalah, unserialize() saiki bakal bali E_WARNING tinimbang E_NOTISE.
  • Ditambahake getfloat() kang ngasilake float antarane $min y $maks
  • fungsi ditambahake sabanjuréfloat().
  • Nambahake fungsi POSIX anyar posix_sysconf(), posix_pathconf(), posix_fpathconf(), lan posix_eaccess().
  • Nalika nggunakake FFI, fungsi C sing duwe jinis bali void saiki bali null tinimbang bali FFI\CData:void
    posix_getrlimit() saiki njupuk parameter $res opsional kanggo ngidini entuk watesan sumber daya siji.
  • gc_status() duwe papat lapangan anyar: mlaku, dilindhungi, kanthi buffer_size.
  • class_alias() saiki ndhukung nggawe alias saka kelas batin.
  • mysqli_poll() saiki mundhakaken ValueError nalika diwaca utawa bantahan kesalahan liwati.
  • array_pad() saiki sampeyan mung diwatesi kanthi jumlah maksimum unsur sing bisa diduweni dening array. Sadurunge, mung bisa nambah maksimal 1048576 item sekaligus.
  • Fungsi anyar posix: posix_sysconf(), posix_pathconf(), posix_fpathconf() and posix_eaccess()
  • Mlaku proc_get_status() kaping pirang-pirang saiki bakal ngasilake nilai sing bener ing sistem posix.

Pungkasan yen sampeyan kepengin ngerti babagan iki, sampeyan bisa mriksa rinciane Ing link ing ngisor iki.

Perlu dielingake manawa rilis versi stabil PHP 8.3 dijadwalake tanggal 23 November.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.