Go 1.21 teka kanthi owah-owahan nomer, dandan lan liya-liyane

goland

Go minangka basa pamrograman sing dikompilasi bebarengan karo ngetik statis sing diilhami dening sintaks C.

Sakcepete sawise 6 sasi saka Bukak saka versi sadurungé, ing versi anyar saka basa pemrograman populer Go 1.21 lan ing versi anyar iki fitur anyar ditambahake menyang basa, uga PGO, kompatibilitas karo versi sadurungé lan liyane.

Kanggo sing ora ngerti babagan Go, aku kudu ngandhani yen ikiIki minangka basa pamrograman sing dikembangake dening Google kanthi partisipasi masyarakat minangka solusi hibrida sing nggabungake kinerja dhuwur saka basa kompilasi kanthi kaluwihan kayata basa skrip kayata gampang nulis kode, kacepetan pangembangan lan proteksi saka kesalahan.

Fitur anyar utama Go 1.21

Kanthi rilis versi anyar Go 1.21 iki, owah-owahan cilik dikenalaké ing nomer versi, nomer wis ditangani ing wangun Bukak 1.x kanggo deleng versi global saka basa Go lan kulawarga versi, uga versi pisanan saka kulawarga iki. Ing Go 1.21, versi pisanan saiki Go 1.X.0. Sampeyan bisa njaluk informasi luwih lengkap babagan carane nomer Go anyar bakal ditangani ing link ing ngisor iki.

Kanggo bagean saka owah-owahan sing metu saka release anyar iki kita bisa nemokake dhukungan sing ditindakake kanggo optimasi adhedhasar asil saka profil kode (OGP - Optimasi Dipandu Profil), amarga ing versi sadurunge mung kasedhiya minangka pratinjau lan saiki ing Go 1.21 kasedhiya kanggo panggunaan umum.

Pangowahan liyane sing misuwur ing versi anyar iki yaiku dipun ginakaken port eksperimen kanggo ngumpulake kode preparation WebAssembly nggunakake API WASI (WebAssembly System Interface) kanggo nyedhiyakake eksekusi independen.

Saliyane iki, iku uga nyatet sing padha ditambahake fungsi min lan maksimal sing dibangun kanggo milih nilai paling cilik / paling gedhe, uga fungsi cetha kanggo mbusak utawa ngreset kabeh item ing peta utawa break struktur.

Kacathet uga ing versi anyar iki, sarana pindhah mundur lan maju kompatibel saka versi liyane saka basa Go, ngijini sampeyan nggunakake piranti lawas kanggo nggawe kode anyar, lan kosok balene. Nalika Go kudu ngganti prilaku jinis iki, saiki milih antarane prilaku lawas lan anyar adhedhasar ruang kerja.

Ing tangan liyane, kita uga bisa nemokake iku nambahake dhukungan eksperimen kanggo semantik anyar kanggo pangolahan variabel ing puteran, sing ngidini nyingkiri kasalahan khas amarga prilaku tartamtu nalika nggunakake penutupan lan coroutine ing iterasi. Semantik anyar kalebu nggawe saben pengulangan loop saka conto kapisah saka variabel sing diumumake ing loop "kanggo" nggunakake operator ":=".

Padha uga wis digawe dandan kanggo ngetik inferensi ing fungsi fungsi umum sing dirancang kanggo nggarap sawetara jinis ing wektu sing padha lan saiki fungsi bisa diarani kanthi argumen sing dadi fungsi umum, saliyane yen inferensi jinis saiki uga nimbang cara nalika menehi nilai menyang antarmuka lan inferensi jinis kasebut saiki akurat nalika cocog karo jinis sing cocog ing tugas

Saka pangowahan liyane sing misuwur, kita bisa nemokake paket anyar sing ditambahake menyang perpustakaan standar:

  • log / slog: fungsi kanggo nulis log kabentuk.
  • irisan-irisan: operasi khas karo irisan-irisan saka sembarang tipe.
  • peta: operasi migunani ing assignments (peta) karo sembarang jenis tombol lan unsur.
    cmp: fungsi kanggo mbandhingaké nilai dhawuh.
  • Compiler dibangun maneh kanthi kalebu optimasi PGO, sing ndadekake bisa nyepetake kompilasi program kanthi 2-4%.
  • Pengumpul sampah wis dioptimalake kanggo nyuda latensi nganti 40% ing sawetara aplikasi.
  • Suda nduwur sirah nalika nglacak kode karo runtime / paket trace ing sistem amd64 lan arm64.

Akhire, yen sampeyan kasengsem kanggo ngerti luwih lengkap babagan iki, sampeyan bisa mriksa rincian ing link ing ngisor iki.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.