Proxmox VE 7.3 teka adhedhasar Debian 11.5, Linux 5.15.74 lan liya-liyane

Proxmox-VE

Proxmox VE minangka lingkungan virtualisasi server open source, adhedhasar Debian, kanthi versi modifikasi saka Ubuntu LTS Kernel.

Iki dibukak ing lRilis versi anyar Proxmox Virtual Environment 7.3, versi sing akeh owah-owahan wis dileksanakake, sing nganyari cithakan, perbaikan dhukungan, koreksi bug lan liya-liyane.

Kanggo sing ora ngerti babagan Proxmox VE, dheweke kudu ngerti manawa distribusi iki nyedhiyakake sarana kanggo ngetrapake sistem server virtual kelas industri karo manajemen basis web, dirancang kanggo ngatur atusan utawa malah ewu mesin virtual.

Antarane fitur antarmuka web: dhukungan kanggo console VNC sing aman; kontrol akses adhedhasar peran menyang kabeh obyek sing kasedhiya (VM, panyimpenan, simpul, lsp); dhukungan kanggo macem-macem mekanisme otentikasi (MS ADS, LDAP, Linux PAM, otentikasi Proxmox VE).

Fitur anyar utama Proxmox Virtual Environment 7.3

Versi anyar Proxmox VE 7.3 iki disinkronake karo paket dhasar Debian 11.5. Kanthi gawan, kernel Linux 5.15.74 diusulake, nanging pangguna uga ditawakake kamungkinan kanggo nganyarke langsung menyang versi 5.19 kanthi opsional.

Liyane saka owah-owahan sing stands metu ing versi anyar iku ing kemampuan kanggo nyambungake piranti USB hot-plugged menyang mesin virtual, Saliyane ditambahake dhukungan kanggo nerusake nganti 14 piranti USB menyang mesin virtual. Kanthi gawan, mesin virtual nggunakake driver USB qemu-xhci. Ngapikake penanganan piranti PCIe menyang mesin virtual.

Saliyane iki, iku uga nyatet sing sDhukungan awal kanggo Cluster Resource Scheduling (CRS), sing nggoleki node anyar sing dibutuhake kanggo kasedhiyan dhuwur lan nggunakake TOPSIS (Technique kanggo Urutan Preferensi dening Similarity to Ideal Solution) kanggo milih calon paling optimal, njupuk menyang akun memori lan syarat vCPU.

Kita uga bisa nemokake sarana proxmox-offline-mirror wis dipun ginakaken kanggo nggawe mirrors lokal saka repositori paket Proxmox lan Debian, sing bisa digunakake kanggo nganyari sistem ing jaringan internal sing ora duwe akses menyang Internet, utawa sistem sing terisolasi (kanthi kaca USB drive).

La antarmuka web saiki nduweni kemampuan kanggo naleni tag menyang sistem tamu kanggo nyederhanakake panelusuran lan pengelompokan. Antarmuka sing luwih apik kanggo ndeleng sertifikat.

Ditambahake Cithakan wadhah anyar kanggo AlmaLinux 9, Alpine 3.16, Centos 9 Stream, Fedora 36, ​​​​Fedora 37, OpenSUSE 15.4, Rocky Linux 9, lan Ubuntu 22.10, uga cithakan sing dianyari kanggo Gentoo lan ArchLinux.

Saka pangowahan liyane sing misuwur:

  • Nyedhiyakake kemampuan kanggo nambah panyimpenan lokal (zpool kanthi jeneng sing padha) menyang sawetara simpul. Ngapikake tampilan format kompleks ing api-viewer.
  • ZFS ndhukung teknologi dRAID (Distributed Spare RAID).
  • Dianyari QEMU 7.1, LXC 5.0.0, ZFS 2.1.6, Ceph 17.2.5 ("Quincy"), lan Ceph 16.2.10 ("Pasifik").
  • Pengikatan inti prosesor menyang mesin virtual (nggunakake set tugas).
  • Aplikasi Proxmox Mobile wis dianyari kanggo nggunakake kerangka Flutter 3.0 lan kompatibel karo Android 13.
  • Versi utama anyar saka LXC 5.0.0
    Deteksi mode cgroup sing luwih kuat, kanthi mriksa kanthi jelas jinis /sys/fs/cgroup
  • Binding mounts saiki uga ditrapake langsung menyang wadhah sing mlaku
  • Ndandani bug nalika kloning wadhah sing dikunci: ora nggawe konfigurasi kosong maneh, nanging gagal kanthi bener
  • Dandan kanggo deteksi versi systemd ing kontaner
  • Volume saiki tansah dipateni nalika sukses move_volume, ora mung yen volume sumber bakal dibusak: alokasi krbd dangling dicegah.
  • Dandan kanggo jeneng paramèter WebAuthn ing GUI.
  • Tambah ukuran kode OpenID: Dhukungan kanggo Azure AD minangka panyedhiya OpenID.
  • Dhukungan kanggo versi distribusi sing luwih anyar:
    • Fedora 37 lan persiapan kanggo 38
    • Devuan 12 Daedalus
    • Preparation kanggo Ubuntu 23.04

Pungkasan, yen sampeyan kepengin ngerti babagan iki Babagan versi distribusi anyar iki, sampeyan bisa mriksa rincian ing woro-woro kasebut. Linke yaiku.

Download lan Dhukungan Proxmox VE 7.3

Proxmox VE 7.3 saiki kasedhiya kanggo didownload ing situs web kasebut resmi, ukuran gambar iso instalasi 1.1 GB. Linke yaiku. 

Saliyane, Solusi Server Proxmox iki uga nawakake dhukungan bisnis wiwit € 80 saben taun saben prosesor.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.