Qt Creator 9.0 teka karo Squish Runner lan Server kanggo mbukak suite test utawa kasus

qtcreator

Qt Creator punika IDE salib-platform ditulis ing C ++, JavaScript lan QML digawe kanggo aplikasi GUI ngembangaken karo perpustakaan Qt.

Bubar rilis versi anyar diumumake lingkungan pangembangan terpadu populer "QtCreator 9.0", versi sing wis ditambahake dhukungan Squish, uga pilihan kanggo menehi indentasi, dhukungan LSP lan liya-liyane.

Qt nitahake dirancang kanggo mbangun aplikasi salib-platform nggunakake perpustakaan Qt. Pangembangan program C ++ klasik lan panggunaan basa QML didhukung, ing ngendi JavaScript digunakake kanggo nemtokake skrip, lan struktur lan paramèter unsur antarmuka disetel nggunakake pamblokiran kaya CSS.

Fitur anyar utama Qt Creator 9.0

Ing versi anyar iki sing diwenehi saka Qt Creator 9.0 kita bisa nemokake iku nambahake dhukungan eksperimen kanggo kerangka pengujian Squish GUI, karo plugin integrasi Squish ngidini pangguna bisa mbukak kasus uji sing wis ana lan nggawe sing anyar, ndhaptar kasus uji (kasus uji), gunakake Squish Runner lan Server Squish kanggo nglakokake kasus uji lan kasus uji, nyetel titik interupsi sadurunge nglakokake tes kanggo ngganggu eksekusi ing posisi tartamtu lan mriksa variabel.

Owah-owahan penting liyane yaiku nampilake pitunjuk konteks API, isi saiki render adhedhasar versi Qt dicenthang ing project (IE Qt 5 dokumentasi ditampilake kanggo Qt 5 projects lan Qt 6 dokumentasi ditampilake kanggo Qt 6 projects).

Iki uga disorot opsi wis ditambahake menyang editor kanggo makili indentasi ing dokumen, kanthi mangkono saben indentasi ditandhani karo garis vertikal sing kapisah. Uga nambahake kemampuan kanggo ngganti jarak antarane garis, lan ngrampungake masalah kinerja nalika milih blok sing gedhe banget.

Model kode C ++ adhedhasar backend saka Clangd sing ndhukung protokol LSP (Language Server Protocol) saiki bisa dikelola karo siji conto Clangd kanggo kabeh sesi (Sadurungé, saben proyek mbukak conto Clangd dhewe.) Kemampuan kanggo ngganti prioritas benang latar mburi Clangd sing digunakake kanggo indeksasi wis ditambahake menyang konfigurasi.

Saka pangowahan liyane sing misuwur saka versi anyar iki:

  • Saiki sampeyan bisa ngowahi parameter gaya kode C ++ langsung saka dialog setelan utama tanpa mbukak dialog sing kapisah.
  • Dhukungan ditambahake kanggo tema peteng nalika nampilake bantuan lan dokumentasi sing dibangun.
  • Dipindhah setelan ClangFormat menyang bagean padha.
  • Ndandani masalah karo mbukak file QML saka direktori mbangun tinimbang direktori sumber lan breakpoints ilang nalika nggunakake fungsi reformatting.
  • Dhukungan tambahan kanggo ngatur lan nggawe prasetel kanggo proyek CMake.

pungkasane yen sampeyan kasengsem kanggo ngerti luwih lengkap babagan iki, sampeyan bisa mriksa rincian ing link ing ngisor iki.

Carane nginstal Qt Creator ing Linux?

Kabeh wong sing kepengin bisa nyoba pencipta QT ing sistem kudu ngerti manawa ing umume distro Linux bakal nemokake paket kasebut ing repositori kasebut.

Sanajan nganyari paket umume butuh sawetara dina kanggo nggayuh repositori, luwih becik ndownload installer saka kaca QT resmi sing bisa entuk versi gratis utawa kanggo sing pengin tuku versi komersial (kanthi luwih akeh fitur) tindakake saka kaca.

Sawise download installer rampung, kita bakal menehi idin eksekusi kanthi printah ing ngisor iki:

sudo chmod +x qt-unified-linux-x64*.run

Saiki, kita bakal nginstal paket kasebut mbukak printah ing ngisor iki:

sudo sh qt-unified-linux-x64*.run

Ing pangguna Ubuntu, sampeyan bisa uga butuh sawetara paket tambahan sing bisa sampeyan instal:

sudo apt-get install --yes qt5-default qtdeclarative5-dev libgl1-mesa-dev

Sawise paket kasebut diinstal, sampeyan bisa ngowahi definisi kit desktop lan pilih versi sing bener. Pungkasan, sampeyan bisa ngrampungake nggawe proyek lan pindhah menyang kode.

Saiki kanggo sing Arch Linux, Manjaro, Arco Linux lan pangguna distro adhedhasar Arch Linux liyane dheweke bisa nginstal paket langsung saka repositori amarga versi anyar sing nggawe QT saiki kasedhiya.

Kanggo nginstal, cukup mbukak perintah ing ngisor iki ing terminal:

sudo pacman -S qtcreator


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.