Bashunit: Pustaka Tes sing Migunani lan Gampang kanggo Skrip Bash

Bashunit: Pustaka Tes Prasaja sing Migunani kanggo Skrip Bash

Bashunit: Pustaka Tes Prasaja sing Migunani kanggo Skrip Bash

Biasane, ing kene Saka Linux, kita biasane alamat topik ing Skrip Bash lan Scripting Nihan ing Linux Umumé, kanggo metu saka rutin rilis lan review saka distribusi meh tanpa wates, aplikasi lan sistem saka Linuxverse. Lan uga, tutorial lan pandhuan rutin babagan masalah tartamtu utawa tumindak perbaikan sing bakal ditindakake ing macem-macem sistem operasi gratis lan mbukak.

Kanggo alasan iki, lan njupuk kauntungan saka kasunyatan sing, sawetara sasi kepungkur, kita nuduhake publikasi gedhe babagan Pentmenu, yaiku Bash Script kanggo Reconnaissance lan serangan DOS. Lan uga, sanajan sethitik liyane wektu kepungkur, bab LPI-SOA, yaiku pangembangan eksperimen pribadi sing ngupaya nggawe Skrip Optimasi Lanjut sing digawe ing Bash Shell; Dina iki kita bakal ngomong babagan topik kasebut "Bashunit". Iku pembangunan sing ngupaya kanggo nawakake perpustakaan testing migunani lan prasaja kanggo Bash Scripts.

Pentmenu: Skrip Bash kanggo Reconnaissance lan Serangan DOS

Pentmenu: Skrip Bash kanggo Reconnaissance lan Serangan DOS

Nanging, sadurunge miwiti maca publikasi anyar iki ing "Bashunit", perpustakaan testing migunani lan prasaja kanggo Bash Scripts, disaranake ing kirim gegandhengan sadurunge kanggo maca mengko:

Pentmenu: Skrip Bash kanggo Reconnaissance lan Serangan DOS
Artikel sing gegandhengan:
Pentmenu: Skrip Bash kanggo Reconnaissance lan Serangan DOS

Bashunit: Alat kanggo nyoba Skrip Bash kita

Bashunit: Alat kanggo nyoba Skrip Bash kita

Apa Bashunit?

Yen kita langsung menyang Panjenengan situs resmi"Bashunit" Iki minangka piranti lunak sing diterangake kanthi ringkes kaya ing ngisor iki:

Bashunit minangka perpustakaan testing bash modern sing nggawe testing Bash Scripts luwih cepet lan luwih gampang. Yaiku, alat tes khusus sing dirancang khusus kanggo ngevaluasi kinerja macem-macem Skrip Bash sing digawe utawa digayuh. Sing migunani banget yen sampeyan kudu nindakake tes ing basis kode Bash, kanggo mesthekake yen bisa dipercaya lan kaya sing dikarepake, lan liya-liyane.

Fitur

Senajan, ing gambar ndhuwur kita bisa maca sedhela karakteristik ngandika Program Terminal Linux, las fitur pinunjul ingkang sami inggih punika:

  1. Iki minangka Perpustakaan Pengujian unik lan inovatif sing ngidini kita mriksa lan ngevaluasi skrip Bash sing dipasang ing Bash Scripts, sing asring banget rumit lan kuat.
  2. Nawakake kesederhanaan lan efisiensi ing tugas tes lan pangembangan Bash Scripts. Tegese, iki dirancang khusus kanggo Bash Scripts lan kerumitan, lan ora kanggo jinis Scripting (Shell Scripting) basa liyane.
  3. Iki kalebu API intuisi sing nggawe proses nulis lan ngembangake tes gampang banget. Preduli saka apa kita wong anyar, pamula utawa pakar ing basa Bash Terminal Linux. Kang ndadekake iku sampurna kanggo proyèk karo mung sawetara utawa akeh baris kode.
  4. Senadyan pangembangan sing relatif anyar, nduweni dokumentasi sing jelas lan lengkap. Iki amarga duwe conto sing apik banget lan panjelasan sing jelas, sing bakal nggampangake pemahaman babagan apa sing dikembangake utawa dievaluasi.
  5. Operasi kasebut ora mung cepet banget nanging transparan. Mula, nggunakake ora bakal nambah wektu ekstra sing signifikan kanggo tes sing ditindakake ing Bash Scripts, lan bakal ngidini kita luwih akeh wektu kanggo mikir lan nulis kode sing dibutuhake ing saben.

Instalasi, tes lan gambar

Dipuntedahaken Panjenengan Pandhuan Miwiti Cepet (QuickStart) Iki minangka langkah-langkah sing kita tindakake kanggo instalasi lan panggunaan:

Ngundhuh lan nginstal Bashunit

Ngundhuh lan nginstal Bashunit lan nggawe folder test

curl -s https://bashunit.typeddevs.com/install.sh | bash
mkdir tests

Nyoba Script Bash sampeyan dhewe

Kanggo nindakake iki, aku wis diselehake banget prasaja file skrip bash disebut «milagros_lpi_bleachbit_apt_update-upgrade.sh» lan aku wis nyoba nggunakake urutan printah ing ngisor iki, entuk asil sing ditampilake ing gambar ing ngisor iki:

Nguji Skrip Bash sampeyan dhewe - 1

Nguji Skrip Bash sampeyan dhewe - 3

Nguji Skrip Bash sampeyan dhewe - 2

Akhire, lan kanggo nyoba kanggo ngerti sethitik liyane babagan Apa jinis tes sing ditindakake Bashunit? Babagan file Bash Script, sampeyan bisa ngowahi lan browsing padha (bisa dieksekusi) lan sampeyan uga bisa nelusuri 2 pranala resmi ing ngisor iki: File tes y Test Bashunit.

Scripting Nihan
Artikel sing gegandhengan:
Shell, Bash and Script: Kabeh babagan Scripting Shell.

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Cekakipun, gunakake Bashunit tanpa mangu-mangu bakal menehi wong sing nggunakake, linuwih nalika nggawe Bash Scripts sing bisa digunakake kanthi bener, utawa kanthi ndeteksi kewan omo lan kesalahan ing pangembangan utawa operasi Skrip Bash pihak katelu. Lan saka efisiensi, ngidini kita ngirit wektu lan sumber daya, kanthi ngotomatisasi tes sing dibutuhake lan ngindhari kesalahan umum sing kedadeyan ing proses tes manual. Mula, pangembangan open source iki mesthi dadi kesempatan sing apik kanggo nambah minangka pangembang program CLI cilik kanggo Linux.

Pungkasan, elinga ngunjungi kita «miwiti kaca» ing Spanyol. Utawa, ing basa liyane (mung kanthi nambahake 2 huruf ing pungkasan URL saiki, contone: ar, de, en, fr, ja, pt lan ru, ing antarane akeh liyane) kanggo sinau konten sing luwih anyar. Lan uga, sampeyan bisa gabung karo saluran resmi kita Telegram kanggo njelajah warta liyane, Panuntun lan tutorial. Lan uga, duwe iki grup kanggo ngobrol lan sinau luwih lengkap babagan topik IT sing dibahas ing kene.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.