Stockfish isih entuk persetujuan karo ChessBase kanggo nggunakake mesin catur 

ChessBase Stockfish

ChessBase GmbH lan tim Stockfish entuk persetujuan lan mungkasi perselisihan hukum

Informasi dirilis sing proyek stockfish, (mesin catur UCI open source populer kanggo macem-macem platform sing asale saka mesin GPL liyane sing diarani Glaurung) ngumumake yen wis ngrampungake tuntutan hukum karo ChessBase.

Masalah kasebut asale saka kasunyatan kasebut ChessBase dituduh nglanggar lisensi GPLv3 kanthi nyakup kode saka mesin catur Stockfish ing produk kepemilikan Fat Fritz 2 lan Houdini 6 tanpa mbukak kode sumber karya turunan lan tanpa ngandhani pelanggan babagan panggunaan kode GPL.

Swara setahun kepungkur, pangembang utama mesin catur Stockfish, Tord Romstad lan Stéphane Nicolet, kanthi dhukungan saka komunitas pangembang, ngajokake tuntutan hukum marang ChessBase GmbH ing Pengadilan Distrik Munich I (Az. 42 0 9765/21) kanggo ngleksanakake pranata mandhek saka GNU General Public License v3 (GPL), nyatakake ChessBase nglanggar syarat lisensi kanthi produk Fat Fritz 2 lan Houdini 6.

We are pleased kanggo mbewarakke sing kita wis tekan persetujuan sing strengthens project Stockfish ing goal sawijining nawakake mesin catur #1 ing donya minangka lunak free lan ngidini ChessBase kanggo disebaraké piranti lunak ing mangsa.

Minangka bagéan saka persetujuan sing digayuh, ChessBase bakal mandheg ngedol program catur sing nggunakake mesin Stockfish lan bakal ngabari pelanggan kanthi ngirim informasi ing situs web.

Pelanggan sing wis ana bakal bisa terus nggunakake program sing wis dituku lan uga bakal bisa ngundhuh salinan sing wis dituku yen ChessBase nyetel proses download kanggo syarat GPL.

Setaun mengko saka tondo asto persetujuan, pangembang sakae Stockfish bakal mbatalake lisensi GPL lan ngidini ChessBase nggunakake kode kasebut, sing wis ngakoni nilai lan potensial piranti lunak gratis lan wis janji bakal ngormati prinsip-prinsip kasebut.

GPL nyedhiyakake kamungkinan kanggo mbatalake lisensi sing nglanggar lan mungkasi kabeh hak sing nduweni lisensi sing menehi lisensi iki. Miturut aturan mandap lisensi sing diadopsi ing GPLv3, yen pelanggaran dideteksi kanggo pisanan lan dibusak ing 30 dina saka tanggal kabar, hak lisensi dibalekake lan lisensi ora dicabut kabeh (kontrak tetep utuh).

Hak bali langsung uga ing cilik saka mbusak Pelanggaran, yen nduwèni hak cipta wis ora kabar nglanggar ing 60 dina. Yen tenggat wektu wis kadaluwarsa, pelanggaran lisensi bisa diinterpretasikake minangka pelanggaran kontrak, sing sanksi bisa diduweni saka pengadilan.

Nanging, sajrone setaun, Tord lan Stéphane bakal mulihake lisensi ChessBase. Kita rumangsa manawa iki ana ing semangat Piranti Lunak Gratis lan kanggo kepentingan komunitas.

ChessBase saiki wis ngakoni nilai lan potensial piranti lunak open source, lan Stockfish khususe, lan wis nggawe komitmen sing jelas kanggo njaga prinsip piranti lunak gratis. Kanggo nyegah pelanggaran ing mangsa ngarep, ChessBase bakal nggawe posisi Free Software Compliance Officer lan njaga domain [foss.chessbase.com] sing nyathet produke sing ngemot Perangkat Lunak Sumber Gratis lan Open Source (FOSS).

Kanggo ngindhari kemungkinan pelanggaran ing mangsa ngarep, ChessBase bakal milih wong independen sing bakal ngawasi kepatuhan karo syarat GPL. Perusahaan uga bakal nggawe situs web, foss.chessbase.com, sing bakal ngirim informasi babagan produk open source.

Uga, ChessBase bakal mbukak ing sangisore GPL utawa implementasi jaringan saraf sing kompatibel karo lisensi sing kasedhiya kanggo digunakake karo Stockfish. Persetujuan kasebut ora mikir ganti rugi utawa kerusakan finansial, amarga tim proyek Stockfish makili komunitas nirlaba sing wis ngupaya tundhuk karo GPL lan hak-hak kasebut.

Persetujuan kasebut nyedhiyakake pencabutan lisensi GPL ChessBase kanggo kode Stockfish lan ngidini ChessBase nyebarake piranti lunak kasebut.

pungkasane yen sampeyan kasengsem kanggo ngerti luwih lengkap babagan iki, sampeyan bisa mriksa rinciane Ing link ing ngisor iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.