Rust 1.71 teka kanthi dandan stabil lan liya-liyane

logo karat

Rust minangka basa pamrograman multi-paradigma, tujuan umum, kompilasi.

Sawetara dina kepungkur diumumake release versi anyar saka basa pemrograman populer «Karat 1.71", versi sing akeh API wis distabilake, uga macem-macem bagean, dandan lan liya-liyane wis dikenalake.

Kanggo sing ora ngerti basa pamrograman iki, mesthine ngerti fokus ing safety memori lan menehi sarana kanggo entuk paralelisme dhuwur saka proyek nalika Nyingkiri nggunakake kolektor uwuh lan runtime (runtime suda kanggo initialization dhasar lan pangopènan perpustakaan standar).

Cara manajemen memori Rust padha nyimpen pangembang saka kasalahan nalika manipulating penunjuk lan nglindhungi saka masalah sing muncul amarga penanganan memori tingkat rendah, kayata ngakses area memori sawise dibebasake, dereferencing null pointer, buffer overflows, lsp. Kanggo nyebarake perpustakaan, nyedhiyakake mbangun, lan ngatur dependensi, proyek ngembangake manajer paket Cargo.

Fitur anyar utama Rust 1.71

Ing versi anyar iki sing teka saka Rust 1.71 Iki disorot yen ABI extern "C-unwind" wis stabil, kang bedo saka ABI tanpa seselan "-unwind" ("external "C") dening njaga prilaku aman yen proses unwinding diwiwiti dening kacilakan program utawa uncalan C ++ -gaya istiméwa ngliwati wates ABI. Sampeyan kudu nyatet sing release mangsa Rust bakal katon kanggo ngowahi ABI iki kanggo cocog prilaku kasebut minangka bagéan pungkasan saka stabil fitur iki.

Pangowahan liyane sing misuwur yaiku dhukungan stabil kanggo atribut '#[debug_visualizer(natvis_file = «…»)]' lan '#[debug_visualizer(gdb_script_file = «…»)]', apa pNgidini semat metadata Microsoft Natviz lan skrip GDB menyang perpustakaan Rust kanggo nambah output debugging nalika mriksa struktur data sing digawe dening perpustakaan. Skrip kasebut wis kalebu kanggo perpustakaan standar lan saiki bisa uga kalebu kanggo perpustakaan pihak katelu.

Saliyane iki, uga disorot sing Cargo ngoptimalake panggunaan ing rustup Nalika Cargo ndeteksi yen rustc bakal dieksekusi nuding menyang proxy Rustup, bakal nyoba kanggo ngliwati proxy lan nggunakake binar dhasar langsung. Ana asumsi babagan interaksi karo rustup lan RUSTUP_TOOLCHAIN. Nanging, iku ora samesthine kanggo mengaruhi pangguna normal.

Ing sisih liyane, ing Windows, sampeyan bisa nggunakake fungsi saka perpustakaan dinamis sing ora kasedhiya ing wektu kompilasi (contone, supaya ora nginstal perpustakaan sing ora perlu ing lingkungan mbangun lan nyederhanakake kompilasi silang).

Iku uga disorot sing dhukungan tingkat katelu kanggo platform x86_64 h-apple-darwin. Tingkat katelu kalebu dhukungan dhasar, nanging tanpa tes otomatis, rilis bangunan resmi, lan verifikasi kemampuan kanggo ngumpulake kode kasebut.

Saka pangowahan liyane sing misuwur ing versi anyar iki:

  • Platform target nggunakake perpustakaan Musl C wis dipindhah menyang Musl versi 1.2.3 (sadurunge digunakake versi 1.1.24), sing ngidini panggunaan jinis time64 ing sistem 32-bit.
  • Pustaka standar nyedhiyakake varian macro thread_local sing diinisialisasi karo atribut "const", sing bisa digunakake ing konteks tinimbang konstanta, ngidini sampeyan ngasilake kode sing luwih optimal.
  • Bagean anyar saka API wis dipindhah menyang stabil, kalebu metode lan implementasine sifat sing wis stabil:
  • Atribut "const", sing nemtokake kemungkinan nggunakake ing konteks apa wae tinimbang konstanta, digunakake ing fungsi:
  • Manajer paket Cargo ngidini sampeyan nemtokake opsi sing dijenengi debuginfo ing file Cargo.toml.
  • Flatten-format-args diaktifake kanthi gawan.
  • Rust uga ndhukung pranala menyang simbol sing diwenehake DLL kanthi ordinal tinimbang simbol sing dijenengi, nggunakake atribut #[link_ordinal] anyar.
  • Nambahake opsi workspace_default_members menyang metadata. Nalika nindakake printah "kargo anyar" lan "kargo init", kolom ing ruang kerja bakal diwarisake kanthi otomatis.
  • Dhukungan tingkat kapindho wis dileksanakake kanggo platform target loongarch64-unknown-linux-gnu.

Yen sampeyan kasengsem kanggo ngerti luwih lengkap babagan iki, sampeyan bisa mriksa rincian ing link ing ngisor iki.

Akhire, kanggo wong-wong sing Interested in upgrade saka versi sadurungé saka Rust diinstal liwat rustup, sampeyan bisa njaluk versi anyar Rust 1.71.0 karo:

rustup update stable


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.