Rust 1.72 wis dirilis lan iki wartane

logo karat

Rust minangka basa pamrograman multi-paradigma, tujuan umum, kompilasi.

Sawetara dina kepungkur diumumake release saka versi anyar saka basa program populer «Rust 1.72», versi kang fitur anyar wis ditambahaké, uga dandan, mbecike bug lan macem-macem owah-owahan sing fokus ing nggawe proses nggawe kode prasaja lan liyane adi.

Kanggo sing ora ngerti basa pamrograman iki, mesthine ngerti fokus ing safety memori lan menehi sarana kanggo entuk paralelisme dhuwur saka proyek nalika Nyingkiri nggunakake kolektor uwuh lan runtime (runtime suda kanggo initialization dhasar lan pangopènan perpustakaan standar).

Cara manajemen memori Rust padha nyimpen pangembang saka kasalahan nalika manipulating penunjuk lan nglindhungi saka masalah sing muncul amarga penanganan memori tingkat rendah, kayata ngakses area memori sawise dibebasake, dereferencing null pointer, buffer overflows, lsp. Kanggo nyebarake perpustakaan, nyedhiyakake mbangun, lan ngatur dependensi, proyek ngembangake manajer paket Cargo.

Fitur anyar utama Rust 1.72

Ing versi anyar iki sing diwenehi Rust 1.72 versi siji saka fitur paling inovatif punika dandan ing utilitas item sing dipateni dening atribut cfg kompilasi kondisional, kang ngijini sampeyan kanggo ngaktifake eksekusi kode Rust gumantung apa fitur tartamtu saka kothak didhukung utawa mbukak ing platform tartamtu.

Sadurunge, unsur sing dipateni liwat cfg ora katon kanggo compiler, nanging saiki owah-owahan, wiwit compiler saiki ngreksa informasi penting kalebu jeneng unsur lan kahanan cfg. Iki ngidini kompiler menehi umpan balik sing menarik, kayata nyorot ora kasedhiyan fitur amarga kudu ngaktifake fitur kothak tartamtu. Iki menehi pangembang pandhuan sing luwih jelas lan nggampangake pengalaman coding sing luwih efisien. Contone, ngidini sampeyan ngerti manawa sawetara fitur ora kasedhiya amarga mateni properti fitur tartamtu ing kothak kasebut.

Owah-owahan liyane sing katon ing versi anyar Rust 1.72 yaiku watesan wektu evaluasi ekspresi konstan dibusak, Wiwit sadurunge, kanggo ngindhari puteran wektu kompilasi, Rust mbatesi jumlah maksimum ekspresi sing bisa ditindakake sajrone evaluasi konstan.
Fitur iki nyebabake kesalahan nalika nyusun kode sing ora cocog kanggo Watesan, supaya ing versi anyar diputusake kanggo ngganti watesan sing ketat karo layar bebaya nglaporake petungan pancet jangka panjang. Priksa lint const_eval_long_running uga ditrapake kanthi standar kanggo ndeteksi puteran.

Saliyane iki, iku uga nyatet sing Dhaptar clippy wis apik, amarga sawetara pamriksa Clippy dipindhah menyang kompiler Rustc:

  • undropped_manually_drops: diganti karo tingkat nolak. Nalika dealing with ManuallyDrop, nilai internal ora otomatis dropped. Nelpon std::mem::drop ora ana pengaruhe. Nanging, lint iki saiki ngusulake nggunakake ManuallyDrop::into_inner minangka pilihan utama.
  • invalid_utf8_in_unchecked: diganti jeneng kanggo nolak tingkat lan tingkat bebaya; invalid_from_utf8_unchecked invalid_from_utf8. Ngenali kedadean ing ngendi std::str::from_utf8_unchecked lan std::str::from_utf8_unchecked_mut digunakake karo UTF-8 literals. Panggunaan iki nglanggar prasyarat keamanan lan nyebabake prilaku sing ora ditemtokake. Iki fluff saiki categorically dilarang.
  • invalid_nan_comparisons: ngenali bandingaken nglibatno f32 :: NAN utawa f64 :: NAN minangka operand. Wiwit NaN ora duwe perbandingan sing migunani
  • invalid_reference_casting: highlights kasus ngendi &T dadi &mut T tanpa njupuk kauntungan saka mutabilitas ing. Tumindak kasebut nyebabake langsung, prilaku sing ora ditemtokake, ora preduli manawa referensi kasebut digunakake utawa ora.

Saka pangowahan liyane sing misuwur versi anyar:

  • Bagéan anyar saka API wis dipindhah menyang kategori stabil, kalebu cara lan implementasine sipat sing wis stabil.
  • Atribut "const", sing nemtokake kemungkinan nggunakake ing konteks apa wae tinimbang konstanta, digunakake ing fungsi:
  • Dilaksanakake dhukungan tingkat katelu kanggo platform loongarch64-unknown-none*. Tingkat katelu kalebu dhukungan dhasar, nanging tanpa tes otomatis, nerbitake bangunan resmi, lan verifikasi kemampuan kanggo ngumpulake kode kasebut.
  • Ing versi Rust 1.76 sing bakal teka, direncanakake bakal ngeculake dhukungan kanggo platform Windows 7, 8, lan 8.1 lan nggawe Windows 10 versi minimal kanggo tujuan kompilasi lan kompilasi.

Yen sampeyan kasengsem kanggo ngerti luwih lengkap babagan iki, sampeyan bisa mriksa rincian ing link ing ngisor iki.

Akhire, kanggo wong-wong sing Interested in upgrade saka versi sadurungé saka Rust diinstal liwat rustup, sampeyan bisa njaluk versi anyar Rust 1.72.0 karo:

rustup update stable


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.