Tim Berners-Lee, rama web ngandika sing luwih apik kanggo "nglirwakake" Web3

TIM-BERNERS-LEE-nggawe-WWW

"Tim" John Berners-Lee, minangka ilmuwan komputer Inggris, sing dikenal minangka bapak World Wide Web.

Tim Berners-Lee, ilmuwan komputer Inggris sing kita utang panemuan World Wide Web ing taun 1989, ujar kita kudu "nglirwakake Web3", kanggo iki "dudu web ing kabeh," senadyan apa sawetara panyengkuyung lan ngedekke ngandika Web3 iku teknologi Internet radikal malih nganyari sing bakal mimpin ing jaman anyar saka kreatifitas manungsa lan kerjasama. Iki ora mratelakake panemume

Tembung Web3 diciptakake ing 2014 dening Gavin Wood, ilmuwan komputer Inggris. Ing wektu iku, dheweke mung melu pangembangan Ethereum, pamblokiran sing ndhukung ether, (kriptocurrency paling populer kaloro sawise bitcoin saka segi kesadaran lan ukuran pasar). Kayu mikir yen desain We2 saiki dudu solusi sing apik, amarga sawetara alasan.

“Salah sijine ya angel banget ngatur industri anyar, pemerintah alon-alon, butuh wektu kanggo nyusul. Liyane yaiku regulator sing ora sampurna, "ujare.

Kanggo pendiri, platform lan aplikasi sing dibangun ing Web3 ora bakal diduweni dening penjaga gerbang pusat, nanging dening pangguna, sing bakal entuk bagean saka kepemilikan kanthi menehi kontribusi kanggo pangembangan lan pangopènan layanan kasebut.

"Web3 minangka cara kanggo ngatasi trauma amarga kelangan masa depan sing apik kanggo Internet," ujare Niels Ten Oever saka Universitas Amsterdam. Akeh sing yakin karo potensi Web3 iki.

Nalika Njupuk data pribadhi kita metu saka cengkeraman Big Tech minangka ambisi sing dituduhake dening Berners-LeeDheweke ora yakin yen pamblokiran, teknologi ledger sing disebarake sing ndhukung cryptocurrencies kaya bitcoin, minangka jawaban.

Tim Berners-Lee ora ndeleng pamblokiran minangka solusi sing bisa ditindakake kanggo mbangun versi Internet sabanjure. Pencipta situs web ora yakin karo rencana visioner cryptocurrency kanggo masa depan lan ujar manawa kita kudu "nglalekake".

Tim Berners-Lee duwe proyek desentralisasi web dhewe sing diarani Solid. Iki minangka proyek anyar sing tujuane kanggo ngganti cara aplikasi web kanthi radikal saiki, ndadékaké kepemilikan data sing bener lan privasi sing luwih apik.

"Iki banget yen wong Ethereum wis njupuk jeneng Web3 saiki kanggo perkara sing ditindakake karo blockchain. Nyatane, Web3 dudu Web, "ujare Berners-Lee, ngandika ing panggung ing acara Web Summit ing Lisbon. "Abaikan barang Web3, Web3 acak sing dibangun ing pamblokiran," tambahe. "Kita ora nggunakake iki kanggo Solid."

Salajengipun nyatakake yen data pribadhi kita dilindhungi dening sawetara platform Big Tech, kayata Google lan Facebook, sing digunakake kanggo "mblokir kita ing platform.

"Asil kasebut minangka balapan data gedhe sing menang minangka perusahaan sing ngontrol data paling akeh lan sing kalah yaiku wong liya," ujare.

Ewan Kirk, pengusaha teknologi, ngandika:

"Aja percaya hype babagan Web3. Miturut Kirk, hype ing sekitar Web3 mung minangka pangeling liyane babagan memori jangka pendek industri teknologi.

"Kanggo wong sing wis pertambangan bitcoins wiwit 2012, iku cetha sing Web3 mung versi anyar saka teknologi blockchain kita wis rembugan kanggo sepuluh taun," ngandika. "Panyengkuyung Web3 pengin nambah lapisan pamblokiran menyang infrastruktur internet kita lan kanthi radikal desentralisasi web, utawa supaya padha ngaku. »

Tinimbang layanan online lan data sing dikirim saka server terpusat diduweni dening perusahaan kaya Amazon, Google lan Facebook, bakal dikirim saka blockchain, njaba kontrol siji organisasi utawa wong. Kanggo Kirk, distribusi Iki nyebabake masalah skalabilitas.

"Biaya nyebarake database yaiku saben salinan kudu bener. Iku luar biasa larang kanggo njamin. Coba kabeh salinan blockchain bitcoin ing donya. Kabeh kudu sinkron," ujare.

Miturut Ewan Kirk, nalika Web3 lan pamblokiran bisa uga ora mbukak dalan kanggo utopia digital sing dijanjekake, isih ana alesan kanggo optimisme- Saiki kita urip ing jaman nalika biaya panyimpenan data lan bandwidth saya suwe saya cedhak karo nol.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.